Я малко да раздвижим темата.
Как се приготвя маринована Хамсия.
Сега е сезона на тази вкусна рибка.
Пържена Печена Маринована и Солена това знам поне аз.
Тази я направихме по следната рецепта.
Махаш главата и вътрештностите измиваш и оставяш в силна саламура 3 часа.
Вадиш и я слага за 1час в оцет.
После я оставяш да се изцеди и нареждаш в някакъв съд.
Слагаш зърна чер пипер и резен лимон но без кората.
След това заливаш със олио което предварително си загрял и охладил.
Викаш добри приятели и ха Наздраве.
Ето и солената Хамсия приготвена от един стар Морски Вълк.
В касата с риба се слага пакет едра сол.
Оставясе да преседи около 24часа да омекне е да се пукнат коремчетата.
После е голямата игра ред рибка ред сол.
Малко копър и зелен д лист.
Ето така се приготвя известната на всички Аншоа.
Последно редактирано от valkov.val; 26-06-10, 19:17.
Много ми се ще да те черпя по една ( или няколко ) бири, ( или ракии, за предпочитане), просто заради кефа, който създаваш с тия , хмммм...., (отивам да си сипя още една ) теми.
Ето една рядка и екзотична риба.
Черпя бира за първи верен отговор.
А сега Мустакатко приготвя ребена чорба със калканска глава.
Ципура ?
Не разбирам от риби,това само за участие в томболата за бирата..... и бира не пия, ама с такива снимки тук в планината ни се изгуби съня.
Поздравления !То не са риби, гъби......ще се идва на моретооооо
Много ми се ще да те черпя по една ( или няколко ) бири, ( или ракии, за предпочитане), просто заради кефа, който създаваш с тия , хмммм...., (отивам да си сипя още една ) теми.
Ще ми е драго да се запознаем наживо
Много лесно ще ме откриеш.
ИВ ТРЕЙД ООД
Питай .
0898 670722
Ципура ?
Не разбирам от риби,това само за участие в томболата за бирата..... и бира не пия, ама с такива снимки тук в планината ни се изгуби съня.
Поздравления !
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар