Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паури Рапани Миди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паури Рапани Миди

Дойде сезона на Черноморските деликатеси.
    Ето малко снимки от днес на Маслен нос.
    Раците,които виждате приготвени,са варени само със морска вода.
    Следва продължение на рецепти и снимки на миди и рапани.
    Чакам от вас идеи и рецепти за тези три ДЕЛИКАТЕСА.

Прикачени файлове

До: Паури Рапани Миди

Сега е Любовният период на Паурите.
    Излизат на брега и могат вечер да се ловят по скалите или през деня със гмуркане.
    Отгатнете кой е мъжки и кой женски.
    Женският беше пуснат обратно в морето.
    За мъжките следва продължение.

Прикачени файлове

Коментар

Вальооо, потекоха ми пак лигите

Ето я и моята рецепта:

Миналата година при първия подобен улов вкарах всичко в една тенекия от сирене пълна с морска вода - рапани, миди, и 10-ина паури. Мидите предварително ги бях почистил.
      Знам, че принципно се варят различно време, но понеже нямах друга тенекия и не ми се чакаше ги събрах заедно. След 35-40 минути търпението ми съвсем свърши, дръпнах тенекията от огъня и извадих всичко.
      След хубаво почистване и отделяне на черупките стана страхотна салата с морски дар, лимонов сок, зехтин и пресен чесън . Не очаквах толкова добър резултат, но се получи
      "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
        Вальооо, потекоха ми пак лигите

Ето я и моята рецепта:

Миналата година при първия подобен улов вкарах всичко в една тенекия от сирене пълна с морска вода - рапани, миди, и 10-ина паури. Мидите предварително ги бях почистил.
        Знам, че принципно се варят различно време, но понеже нямах друга тенекия и не ми се чакаше ги събрах заедно. След 35-40 минути търпението ми съвсем свърши, дръпнах тенекията от огъня и извадих всичко.
        След хубаво почистване и отделяне на черупките стана страхотна салата с морски дар, лимонов сок, зехтин и пресен чесън . Не очаквах толкова добър резултат, но се получи
        Ачка още са живи ако искаш ела тази вечер в Приморско при Върбата Лилия прим да ти спре слюноотделянето.

Коментар

Вкусно звучи, ама на тоя рак какво му се яде.?
          Аз съм от балкана и там само прави раци има, а те имат големи опашки и щипки.
          Рапаните и мидите няма какво да ги коментирам. За мен имат превъзходен вкус, ама рядко ги ям.
          Панирани рапани.
          Само първия път дето ги варих 3 часа и бяха като гумени.
          После от мъжа на братовчедката разбрах, че се варят не повече от 10-15 мин.
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Ето резултата от вечерта.
            Миди със дом сос раци и хубава дружина.

Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              Вкусно звучи, ама на тоя рак какво му се яде.?
              Аз съм от балкана и там само прави раци има, а те имат големи опашки и щипки.
              Рапаните и мидите няма какво да ги коментирам. За мен имат превъзходен вкус, ама рядко ги ям.
              Панирани рапани.
              Само първия път дето ги варих 3 часа и бяха като гумени.
              После от мъжа на братовчедката разбрах, че се варят не повече от 10-15 мин.
              В щипките в краката и в черупката има вкусно бяло месо.

Коментар

Скрийте ги тея снимки, че се задавих.
                Още утре отивам да търся някой с неопрен да ми извади.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                  В щипките в краката и в черупката има вкусно бяло месо.
                  Не ти вярвам.

Кой ги приготвя? Нашенския зет ли?

Ама тези миди как са станали......... напика ми се устата.

Коментар

На първо място от черноморските деликатеси за мене са скаридите...
                    Преди много години на Ропотамо имахме малка лодка “кълчи-гъз”. Наложи се да отсъстваме няколко дни. Бяхме я вързали на царския кей, на 200 м под моста с мауните. Когато се върнахме, научихме че някакви гадове са я потопили. Закачихме я с няколко канджи и успяхме да я извадим. Какво беше вълнението ни, когато видяхме, че дъното е пълно със скариди, почти цяла кофа! Сварихме ги на моста и събрахме голяма компания.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не ти вярвам.

Кой ги приготвя? Нашенския зет ли?

Ама тези миди как са станали......... напика ми се устата.
                      Мидите са по рецепта на братму а раците ги попарихме набързо и спретнахме софрата.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        На първо място от черноморските деликатеси за мене са скаридите...
                        Преди много години на Ропотамо имахме малка лодка “кълчи-гъз”. Наложи се да отсъстваме няколко дни. Бяхме я вързали на царския кей, на 200 м под моста с мауните. Когато се върнахме, научихме че някакви гадове са я потопили. Закачихме я с няколко канджи и успяхме да я извадим. Какво беше вълнението ни, когато видяхме, че дъното е пълно със скариди, почти цяла кофа! Сварихме ги на моста и събрахме голяма компания.
                        Аз също много харесвам скариди но направих алергия към тях и вече край.

Коментар

Г-н Вълков може ли рецептата за мидите.

Коментар

Г-н Вълков може ли рецептата за мидите.
                            Мидите са ти проблем в Сливен , ама ти често пътуваш до Бургас. Следва една продължителна операция на почистване на черупката от налепи .После вариш без вода ,защото те си пущат.Варианти -малко вода,бира или морска вода.Мидите ,които не се отворят не се консумират.Доматен сос , от пюре или домати ,малко лук, малко чесън подправки по избор ,поръсваш с магданоз да нахраниш и окото. После отваряш мидити,почистваш мустака и консумираш.По лесният вариант е ,звъниш на 0888273359 и казваш, кога ще дойдеш до Приморско.

Коментар

Четох, преглъщах......ама то темата си стана като от инквизицията.
                              Евала и за улова, и за снимките. Бях забравил какво е миди и раци. Сега трябва да предвиждам и море през лятото .
                              Поздравления !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X