Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Торта от пача

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Торта от пача

Тази Торта от пача видях за 1 път в Сърбия 88год сервираха я в ресторантите и я наричат. ПИТИЯ слагат чесън черно пиперче и отгоре лют. Те това направих снощи.

Прикачени файлове

Коментар

Още тази вечер ще спретна една "торта", че баджанака ще идва и ........
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

За тези, които не са заклали бугай, или нерез, та нямат шкембе: в Метро продават два вида варено телешко шкембе дълбоко замразено. Отделно продават няколко вида замразено сурово.

Днес следобед опитах вареното. Сгъстителите - традиционни - препечено брашно на краве масло, прясно мляко, запържен лук, салца, подправки.

Утре ще пообиколя приятели в околните села да си изпрося някой буркан джумерки.(пръжки). Това е също една благородна материя. Особено, като са подправени с чесън.

Една пахарка арамия с накълцан на ситно праз, натрошена суха червена чушка, върши работата на вино.

Коментар

Симо вчера помолих кумеца да отиде до Орханово за Джумерки. Но бяха продадени. Щяхме да правим . Етарник.Незнам дали някой знае какво това.

Коментар

Една "сладка" случка покрай този модел торта:
            Дъщеря ми е на някакво детско парти и водещите задават въпроси- децата отговарят групово с "ДАааааааа"..., "НЕееееееее"...., "Българияяяяяя"... Всичко си е като по учебник. И после има индивидуални въпроси, от рода на: любимо детско предаване, любим приказен герой, любимо ядене . Щерката напористо иска да отговори и успява: - "П'ък моето любимо ядене е ПАЧА!
            Жената се прибра "умряла от срам" в къщи, аз пък си умрях от кеф!

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Симо вчера помолих кумеца да отиде до Орханово за Джумерки. Но бяха продадени. Щяхме да правим . Етарник.Незнам дали някой знае какво това.
              Вальо, потекоха ми лигите!!!

Аз знам тази рецепта - поправяй, че ти ги знаеш по-добре :
              Нарязва се черен дроб, бял дроб, месо, джумерки, праз, сол, черен пипер, чубрица. Разбъркват се и сместта се пълни в тънките черва.
              След това се стопля вода и луканките се бъркат във водата, все едно се мият. Изваждат се и се слагат да съхнат на прът. След 1 седмица са готови. Може да се пържат, пекат. Когато се пържат, не се режат, а се оставят цели, защото се пръскат.
              "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение

Нарязва се черен дроб, бял дроб, месо, джумерки, праз, сол, черен пипер, чубрица. Разбъркват се и сместта се пълни в тънките черва.
                След това се стопля вода и луканките се бъркат във водата, все едно се мият. Изваждат се и се слагат да съхнат на прът. След 1 седмица са готови. Може да се пържат, пекат. Когато се пържат, не се режат, а се оставят цели, защото се пръскат.
                ДААААА Ачка товае. Наздраве и да вие сладко.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                  Ще го направим тоя етърник. За тия дето си имат джумерки\пръжки\ ето рецепта.Равни количества черен дроб,месо и пръжки се смилат на едра решетка или се кълцат.Ако черния дроб преобладава над месото не пречи.Падправя се със сол ,чубрица и черен пипер на вкус.Режем праз лук на ситно и смесваме.Пълним в тънки свински черва и тук има два варианта.Може да го сварим като бахур,тогава пълним по рехаво,а може само да го сложим в съд и да го залеем с вряла вода като го въртим като да го измием.\водата е подсолена\Варианта суров стои,но той е за бърза консумация-После на прът като луканка и като подсъхне с червено вино.Ако го печем не го нацепваме щото се пръска.\ Кумеца Мутакатия\

Коментар

Първоначално публикуван от yanev65 Преглед на мнение
                    Ще го направим тоя етърник. За тия дето си имат джумерки\пръжки\ ето рецепта.Равни количества черен дроб,месо и пръжки се смилат на едра решетка или се кълцат.Ако черния дроб преобладава над месото не пречи.Падправя се със сол ,чубрица и черен пипер на вкус.Режем праз лук на ситно и смесваме.Пълним в тънки свински черва и тук има два варианта.Може да го сварим като бахур,тогава пълним по рехаво,а може само да го сложим в съд и да го залеем с вряла вода като го въртим като да го измием.\водата е подсолена\Варианта суров стои,но той е за бърза консумация-После на прът като луканка и като подсъхне с червено вино.Ако го печем не го нацепваме щото се пръска.\ Кумеца Мутакатия\
                    Голям кулинар. Няма равен за ЧРЕВООГОДНИЦИ. Текнаха ми ли...е.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                      За тези, които не са заклали бугай, или нерез, та нямат шкембе: в Метро продават два вида варено телешко шкембе дълбоко замразено. Отделно продават няколко вида замразено сурово.

Днес следобед опитах вареното. Сгъстителите - традиционни - препечено брашно на краве масло, прясно мляко, запържен лук, салца, подправки.

Утре ще пообиколя приятели в околните села да си изпрося някой буркан джумерки.(пръжки). Това е също една благородна материя. Особено, като са подправени с чесън.

Една пахарка арамия с накълцан на ситно праз, натрошена суха червена чушка, върши работата на вино.
                      Бате Симо с това последното - внимателно, иначе панталоните трябва да са с ластици на крачолите.
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Цел на занятието - да зарадваме приятел, който мрази конвенционални торти...
                        Така приготвеното изделие е незаменимо като заместител на всякакви конвенционални торти!

Много благодаря за хубавата рецепта, макар че тя ми създаде известни кахъри. А именно: след като я прочетох, започнах да мисля постоянно за тортата от пача; после мисълта прерасна в натрапчиви видения; после взех да не мога да спя.

Нямах как да си помогна, защото засега нямам нито време, нито тенджера под налягане. И тогава дадох линка на любимата (която бездруго има опит с пачата) и й рекох: "Помагай, защото положението е тежко".

Стана нещо възхитително. Единствената корекция за следващия път ще е да посварим морковите.

Ако четете тези думи, значи тортата вече не изглежда като на приложените снимки. Допреди 15-ина минути вече бях омел около 90 градуса от нея (в ъгловия смисъл на думата) и не мисля, че съм се спрял.

Трябва обаче да се внимава с консумацията на този деликатес, тъй като усещам странични ефекти. При мен се изразяват в приповдигнато настроение, приятно замайване в черепната област и незначително нарушена координация на лактите - своеволно се приплъзват по ръба на масата...

Още веднъж благодаря за рецептата! И поздрави!
                        Прикачени файлове
                        Искам България чиста!

Коментар

Това вашето си е чист саботаж
                          Мога да си я направя тази торта, но за целта трябва да изляза на палатка. Там да я приготвям и там да си я ям сама.
                          Само аз в къщи не съм привърженик на екологичното, здравословно и пр. хранене.
                          Ще ме гледат, като че ли приготвям атомна бомба.
                          Завиждам ви.
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                            Това вашето си е чист саботаж
                            Мога да си я направя тази торта, но за целта трябва да изляза на палатка. Там да я приготвям и там да си я ям сама.
                            Само аз в къщи не съм привърженик на екологичното, здравословно и пр. хранене.
                            Ще ме гледат, като че ли приготвям атомна бомба.
                            Завиждам ви.
                            Ти направи па ела на гости ще ядем само двамата и моята иска да ме изхвърля с тези еко храни.

Коментар

Ачо, поръчахме да ни направят,защото с Вальо нямаме пръжки.Не знам в етърник да се слага бял дроб,че то си става бахур.Знам само,че откъм подправки е различен, но основното е черен дроб, месо и пръжки.Отвън се полива с червено вино....и малиииии още пет кила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X