Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Торта от пача

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Торта от пача

    Тази Торта от пача видях за 1 път в Сърбия 88год сервираха я в ресторантите и я наричат. ПИТИЯ слагат чесън черно пиперче и отгоре лют. Те това направих снощи.



    Прикачени файлове

    Коментар


    • #17
      До: Торта от пача

      Още тази вечер ще спретна една "торта", че баджанака ще идва и ........
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

      Коментар


      • #18
        До: Торта от пача

        За тези, които не са заклали бугай, или нерез, та нямат шкембе: в Метро продават два вида варено телешко шкембе дълбоко замразено. Отделно продават няколко вида замразено сурово.

        Днес следобед опитах вареното. Сгъстителите - традиционни - препечено брашно на краве масло, прясно мляко, запържен лук, салца, подправки.

        Утре ще пообиколя приятели в околните села да си изпрося някой буркан джумерки.(пръжки). Това е също една благородна материя. Особено, като са подправени с чесън.

        Една пахарка арамия с накълцан на ситно праз, натрошена суха червена чушка, върши работата на вино.

        Коментар


        • #19
          До: Торта от пача

          Симо вчера помолих кумеца да отиде до Орханово за Джумерки. Но бяха продадени. Щяхме да правим . Етарник.Незнам дали някой знае какво това.

          Коментар


          • #20
            До: Торта от пача

            Една "сладка" случка покрай този модел торта:
            Дъщеря ми е на някакво детско парти и водещите задават въпроси- децата отговарят групово с "ДАааааааа"..., "НЕееееееее"...., "Българияяяяяя"... Всичко си е като по учебник. И после има индивидуални въпроси, от рода на: любимо детско предаване, любим приказен герой, любимо ядене . Щерката напористо иска да отговори и успява: - "П'ък моето любимо ядене е ПАЧА!
            Жената се прибра "умряла от срам" в къщи, аз пък си умрях от кеф!

            Коментар


            • #21
              До: Торта от пача

              Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Симо вчера помолих кумеца да отиде до Орханово за Джумерки. Но бяха продадени. Щяхме да правим . Етарник.Незнам дали някой знае какво това.
              Вальо, потекоха ми лигите!!!

              Аз знам тази рецепта - поправяй, че ти ги знаеш по-добре :
              Нарязва се черен дроб, бял дроб, месо, джумерки, праз, сол, черен пипер, чубрица. Разбъркват се и сместта се пълни в тънките черва.
              След това се стопля вода и луканките се бъркат във водата, все едно се мият. Изваждат се и се слагат да съхнат на прът. След 1 седмица са готови. Може да се пържат, пекат. Когато се пържат, не се режат, а се оставят цели, защото се пръскат.
              "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

              Коментар


              • #22
                До: Торта от пача

                Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                Вальо, потекоха ми лигите!!!

                Аз знам тази рецепта - поправяй, че ти ги знаеш по-добре :
                Нарязва се черен дроб, бял дроб, месо, джумерки, праз, сол, черен пипер, чубрица. Разбъркват се и сместта се пълни в тънките черва.
                След това се стопля вода и луканките се бъркат във водата, все едно се мият. Изваждат се и се слагат да съхнат на прът. След 1 седмица са готови. Може да се пържат, пекат. Когато се пържат, не се режат, а се оставят цели, защото се пръскат.
                ДААААА Ачка товае. Наздраве и да вие сладко.

                Коментар


                • #23
                  До: Торта от пача

                  Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                  Симо вчера помолих кумеца да отиде до Орханово за Джумерки. Но бяха продадени. Щяхме да правим . Етарник.Незнам дали някой знае какво това.
                  Ще го направим тоя етърник. За тия дето си имат джумерки\пръжки\ ето рецепта.Равни количества черен дроб,месо и пръжки се смилат на едра решетка или се кълцат.Ако черния дроб преобладава над месото не пречи.Падправя се със сол ,чубрица и черен пипер на вкус.Режем праз лук на ситно и смесваме.Пълним в тънки свински черва и тук има два варианта.Може да го сварим като бахур,тогава пълним по рехаво,а може само да го сложим в съд и да го залеем с вряла вода като го въртим като да го измием.\водата е подсолена\Варианта суров стои,но той е за бърза консумация-После на прът като луканка и като подсъхне с червено вино.Ако го печем не го нацепваме щото се пръска.\ Кумеца Мутакатия\

                  Коментар


                  • #24
                    До: Торта от пача

                    Първоначално публикуван от yanev65 Преглед на мнение
                    Ще го направим тоя етърник. За тия дето си имат джумерки\пръжки\ ето рецепта.Равни количества черен дроб,месо и пръжки се смилат на едра решетка или се кълцат.Ако черния дроб преобладава над месото не пречи.Падправя се със сол ,чубрица и черен пипер на вкус.Режем праз лук на ситно и смесваме.Пълним в тънки свински черва и тук има два варианта.Може да го сварим като бахур,тогава пълним по рехаво,а може само да го сложим в съд и да го залеем с вряла вода като го въртим като да го измием.\водата е подсолена\Варианта суров стои,но той е за бърза консумация-После на прът като луканка и като подсъхне с червено вино.Ако го печем не го нацепваме щото се пръска.\ Кумеца Мутакатия\
                    Голям кулинар. Няма равен за ЧРЕВООГОДНИЦИ. Текнаха ми ли...е.

                    Коментар


                    • #25
                      До: Торта от пача

                      Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                      За тези, които не са заклали бугай, или нерез, та нямат шкембе: в Метро продават два вида варено телешко шкембе дълбоко замразено. Отделно продават няколко вида замразено сурово.

                      Днес следобед опитах вареното. Сгъстителите - традиционни - препечено брашно на краве масло, прясно мляко, запържен лук, салца, подправки.

                      Утре ще пообиколя приятели в околните села да си изпрося някой буркан джумерки.(пръжки). Това е също една благородна материя. Особено, като са подправени с чесън.

                      Една пахарка арамия с накълцан на ситно праз, натрошена суха червена чушка, върши работата на вино.
                      Бате Симо с това последното - внимателно, иначе панталоните трябва да са с ластици на крачолите.
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                      Коментар


                      • #26
                        До: Торта от пача

                        Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                        Цел на занятието - да зарадваме приятел, който мрази конвенционални торти...
                        Така приготвеното изделие е незаменимо като заместител на всякакви конвенционални торти!

                        Много благодаря за хубавата рецепта, макар че тя ми създаде известни кахъри. А именно: след като я прочетох, започнах да мисля постоянно за тортата от пача; после мисълта прерасна в натрапчиви видения; после взех да не мога да спя.

                        Нямах как да си помогна, защото засега нямам нито време, нито тенджера под налягане. И тогава дадох линка на любимата (която бездруго има опит с пачата) и й рекох: "Помагай, защото положението е тежко".

                        Стана нещо възхитително. Единствената корекция за следващия път ще е да посварим морковите.

                        ***

                        Ако четете тези думи, значи тортата вече не изглежда като на приложените снимки. Допреди 15-ина минути вече бях омел около 90 градуса от нея (в ъгловия смисъл на думата) и не мисля, че съм се спрял.

                        Трябва обаче да се внимава с консумацията на този деликатес, тъй като усещам странични ефекти. При мен се изразяват в приповдигнато настроение, приятно замайване в черепната област и незначително нарушена координация на лактите - своеволно се приплъзват по ръба на масата...

                        Още веднъж благодаря за рецептата! И поздрави!
                        Прикачени файлове
                        Искам България чиста!

                        Коментар


                        • #27
                          До: Торта от пача

                          Това вашето си е чист саботаж
                          Мога да си я направя тази торта, но за целта трябва да изляза на палатка. Там да я приготвям и там да си я ям сама.
                          Само аз в къщи не съм привърженик на екологичното, здравословно и пр. хранене.
                          Ще ме гледат, като че ли приготвям атомна бомба.
                          Завиждам ви.
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

                          Коментар


                          • #28
                            До: Торта от пача

                            Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                            Това вашето си е чист саботаж
                            Мога да си я направя тази торта, но за целта трябва да изляза на палатка. Там да я приготвям и там да си я ям сама.
                            Само аз в къщи не съм привърженик на екологичното, здравословно и пр. хранене.
                            Ще ме гледат, като че ли приготвям атомна бомба.
                            Завиждам ви.
                            Ти направи па ела на гости ще ядем само двамата и моята иска да ме изхвърля с тези еко храни.

                            Коментар


                            • #29
                              До: Торта от пача

                              Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                              Вальо, потекоха ми лигите!!!

                              Аз знам тази рецепта - поправяй, че ти ги знаеш по-добре :
                              Нарязва се черен дроб, бял дроб, месо, джумерки, праз, сол, черен пипер, чубрица. Разбъркват се и сместта се пълни в тънките черва.
                              След това се стопля вода и луканките се бъркат във водата, все едно се мият. Изваждат се и се слагат да съхнат на прът. След 1 седмица са готови. Може да се пържат, пекат. Когато се пържат, не се режат, а се оставят цели, защото се пръскат.
                              Ачо, поръчахме да ни направят,защото с Вальо нямаме пръжки.Не знам в етърник да се слага бял дроб,че то си става бахур.Знам само,че откъм подправки е различен, но основното е черен дроб, месо и пръжки.Отвън се полива с червено вино....и малиииии още пет кила!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X