Цел на занятието - да зарадваме приятел, който мрази конвенционални торти.
Необходими продукти: свински крачета - 2 броя, свински уши - 2 броя, 2 моркова, 2 яйца, 5-6 мариновани краставички, сол, чер пипер, дафинов лист, няколко силидки чесън.
Сваряваме крачетата и ушите в тенджера под налягане заедно със солта, черния пипер и дафиновия лист за 2 часа.
След това изваждаме крачетата и ги обезкостяваме. Нарязваме ги много на ситно заедно с ушите и ги връщаме в тенджерата. Варим още 30 минути.
В подходяща тава нареждаме нарязани на кръгчета морковите и киселите краставички, като можем да ги аранжираме подобаващо

Внимаваме да изпишем текста огледално (не както е показано)!
Добавяме и нарязаните на кръгчета твърдо сварени яйца и ситно нарязаните скилидки чесън.

Много внимателно
заливаме с горещата смес от тенджерата под налягане за да не разместим аранжировката.
Оставяме на студено за няколко часа докато се получи това:

При желание мазнината, която е излязла отгоре върху желето може да се изстърже с подходящ инструмент (аз ползвам дървена плоска лопатка).
Съдържанието на тавата се обръща много внимателно върху специално подготвен за целта поднос:

Както виждате, в моя случай неспазването на някои от описаните ключови техники повлия негативно върху външния вид, но не и върху вкуса
Така приготвеното изделие е незаменимо като заместител на всякакви конвенционални торти!
Необходими продукти: свински крачета - 2 броя, свински уши - 2 броя, 2 моркова, 2 яйца, 5-6 мариновани краставички, сол, чер пипер, дафинов лист, няколко силидки чесън.
Сваряваме крачетата и ушите в тенджера под налягане заедно със солта, черния пипер и дафиновия лист за 2 часа.
След това изваждаме крачетата и ги обезкостяваме. Нарязваме ги много на ситно заедно с ушите и ги връщаме в тенджерата. Варим още 30 минути.
В подходяща тава нареждаме нарязани на кръгчета морковите и киселите краставички, като можем да ги аранжираме подобаващо

Внимаваме да изпишем текста огледално (не както е показано)!
Добавяме и нарязаните на кръгчета твърдо сварени яйца и ситно нарязаните скилидки чесън.
Много внимателно

Оставяме на студено за няколко часа докато се получи това:
При желание мазнината, която е излязла отгоре върху желето може да се изстърже с подходящ инструмент (аз ползвам дървена плоска лопатка).
Съдържанието на тавата се обръща много внимателно върху специално подготвен за целта поднос:
Както виждате, в моя случай неспазването на някои от описаните ключови техники повлия негативно върху външния вид, но не и върху вкуса

Така приготвеното изделие е незаменимо като заместител на всякакви конвенционални торти!
Коментар