Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шпековият салам от комунизма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Шпековият салам от комунизма

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    След девети, но преди десети имаше шпеков салам "Бургас". Можеше да се купи само в София. За бургазлии имаше салам "София", известен като "кучешка радост"!!!
    Бургазлии беха дискриминираниСедим аз у Меден рудник 83-84 г. и тичат хора и викат ......Салам саламвикам чекай и аз да земем а то що Кучешка радостнаденицаДруго си е в София у показния магазинИли както е в песента София бабам София сите ядат и пиятЕбре Бургазлия да бъзнеш къде е тая ФРЕГАТАкЪДЕ СИ ПИЕХМЕ ДЕНОНОЩНО
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
      ...шпеков салам "Бургас"...
      Сега има един шпеков салам "Бургас"- с жълъди на етиката. Добре е на вкус...

Коментар

До: шпековиат салам от комунизма

Първоначално публикуван от bravel Преглед на мнение
        ...та ма подсети за македонката и сервилата
        "Сервилат" беше вложено съдържание на шпек "Бургас"-кориандър и чер пипер,но недочакал крайното изсъхване на колбаса-тип полу-шпек/Ако и да звучи като полу-бременна/...
        "Македонка"-забъркваш в кутера/въртяща се тава примерно 300л. с шест перпендикулярни високооборотни ножа в една точка,които спрямо оборотите могат и на пяна да направят сложеното в тавата/...
        После на смляното добавяш в кратки интервали на въртене и смилане гръбна сланина,с малко месо,при отделянето и от трупа на животното.Това го въртиш в кутера със сол,чер пипер и малко червен/и лед,температурата на фарша не трябва да превиши 13 градуса по време на обработката-спуква се белтъчната клетка в месото и колбаса се пресича-после трица без консистенция/.
        После спрямо заявката го разделяш на тегло-за "македонка" влагаш лук/млян/,за "варена наденица"-чубрица.
        Червата са все свински тънки-дали при рязане ти се маже по ножа,зависи от бъркача/по модерно-оператора/ при кутера и щенията на чорбаджията за тънки пари...Като сложиш и факта,че коментираме малотраен колбас,произведен тук...
        Последно редактирано от maxxx; 19-12-09, 20:07.

Коментар

Макс ти ме уби човече.Аз съм нов във форума обаче със този офроуд и тези рецепти ми подпалихте чергатата да видим каде ште му излезе краят.Подскажи ми ако не е тайна ти да не си бил технолог????????????ако не ти е проблем постни ми технологиата за шпека и специално процеса за пушенето и варенето.Благодаря предварително.Ако не отговоря това е защото сам в чужбина.

П.С.
          само 2 седмици сам в сайта а вече си поръчах лебедка от анлия ще повдигам нивата и още бог знае какво покрай вас
          С тези рецепти току виж сам отворил ресторант ха-ха-ха.
          Наздраве и благодаря.
          За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Коментар

Първоначално публикуван от bravel Преглед на мнение
            ...технологиата за шпека и специално процеса за пушенето и варенето.
            Джуркал съм известно време рецепти и т.н.,та от тая гледна точка си мисля,че си отваряш на д-то рана.Нейсе,няма да ти спъвам ентусиазма.
            Намираш си 45/55мм изкуствена обвивка "фибрус" или "кутизин".Преди пълнене се накисват в топла вода.За връзването с канапа ще се оправяш,в единия край правиш клуп/качка/.
            Месото мелиш силно охладено на 5/6мм решетка.Предварително/24часа/осоляваш(22гр/кг),кориандър(4/5гр),чер пипер(6/7гр),може и 3гр червен.За лед и други фокуси няма да пиша,не гониш себестойност,а и не ползваш кутер за количества,структура на колбаса и т.н.
            Пълниш и влизаш във филма:
            Дъбови пилки/стърготини/-овлажняваш ги да не се запалят и с тях пушиш салама/оставил си го да подсъхне след пълненето/в нещо.Пушиш час интензивно/разбъркваш пилките без да ги подпалиш /,но тепературата не трябва да надвиши 40 градуса,защото ще омазниш обивката.
            После вариш-колко,докато в средата на колбаса температурата стигне 72 градуса.Термометър-игла до 100 градуса откъде ще вземеш-не знам.Експериментирай с тънка кука да пробиеш и да мериш със сондата на мултицет с термометър.
            Вадиш и охлаждаш интензивно/течаща вода/ поне 20 минути.
            Два дена на вентилатор.
            Пак пушиш по упоменатия метод и времетраене.Ако избие мазнина забърсваш и пак съхнене на вентилатор.
            В деня на пушенето си на ниво "Пресен шпек".
            На третия си на "Сервилат"-/при него структурата само би трябвало да е по-едра/.
            Нататък във времето-съхне докато пипането и спомените ти за шпек съвпаднат.
            Така се прави,сега-на твое място бих напълнил смляното в телешки тънки черва.По-вкусно и лесно за теб.Дори да хванат благородна плесен,забърсва се или се бели колбаса.Фибруса и кутизина са по 1000м/ролката.
            А дали си докарал пълнежната маса на подправки и меса-от готовото за пълнене вземи и хвърли две кюфтета на скарата.
            Лично мнение-после доопечи и останалото,в домашни условия шпека е неоправдана заигравка,дори и да успееш да изпълниш всички условия по приготвянето.
            Ако знаеш колко пъти е имало неуспешни партиди/300+кг/ и то от дългогодишни бъркачи и пушмайстори/оператори на атмуси,дето процеса е програмиран от-до/,да не те отчайвам,ама...
            Успех!

Коментар

Макс мерси за рецептата определено ще се прбва.Ако стане ще снимам и пиша ако не ще ям и ще ... Благодаря.
              За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X