ще напиша само за чеверме , което се прави в присособени за целта места ,като външни камини (от по големите) или открити пещи.(за чеверме на открито трябват малко повече приготовления).
свинско чевеме: 1. прасенце м/у 18 и 20 кг.(не повече).след като се заколи задължително е щави и пърли.червата се чистят и сваряват.
2.трябва ви нещо от рода на желязна тръба с няколко отвора която ще послужи и за въртенето в последствие ,така че трябва да се определи дължината й.намазвате тръбата с мазнина ,нанизвате прасето през задника като е задължително след това да минете през гръкляна излизаики през устата.
3. дупките на тръбата трябва да съвпадат с наачалото на врата, 2 от тях са по продължението на гръбнака и една зад прасето на която да се вържат краката(с тел).общо трябват около 4-5 отвора.
4. забиват се по-големи пирони, в прасето задължително е да се уцели гръбнака и отворите на тръбата и се закривяват.прасето се осолява добре и се зашива .
5. огъня е запален има достатъчно жар(тя пече )
върти се бавничко и се маже с вода, става за около 5 часа.
може да се сложи и 1 гърне с боб. за всеки случаи.
аа, и около 8-10 литра чевено вино.
добър апетит
свинско чевеме: 1. прасенце м/у 18 и 20 кг.(не повече).след като се заколи задължително е щави и пърли.червата се чистят и сваряват.
2.трябва ви нещо от рода на желязна тръба с няколко отвора която ще послужи и за въртенето в последствие ,така че трябва да се определи дължината й.намазвате тръбата с мазнина ,нанизвате прасето през задника като е задължително след това да минете през гръкляна излизаики през устата.
3. дупките на тръбата трябва да съвпадат с наачалото на врата, 2 от тях са по продължението на гръбнака и една зад прасето на която да се вържат краката(с тел).общо трябват около 4-5 отвора.
4. забиват се по-големи пирони, в прасето задължително е да се уцели гръбнака и отворите на тръбата и се закривяват.прасето се осолява добре и се зашива .
5. огъня е запален има достатъчно жар(тя пече )
върти се бавничко и се маже с вода, става за около 5 часа.
може да се сложи и 1 гърне с боб. за всеки случаи.
аа, и около 8-10 литра чевено вино.
добър апетит
Ще пробвам да си спомня.
И дълбока около 50см.Палиш огън да гори 2 -3 часа добре зада има жар.Слагаш агнето в тавата като слагаш това което харесваш като подправки присъщи за агнешко много масло и 2 пръста вода.Затваряш със фолио и поставяш в дупката.
Във която си оставил МАЛКО жар върху трапа слагаш метален капак може кофражно платно.И пренасяш оганя върху платното да гори 3ч става супер проверено много пъти.Май лошо го написах но дано ме разберете.



Коментар