Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как се прави чеверме

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • как се прави чеверме

    ще напиша само за чеверме , което се прави в присособени за целта места ,като външни камини (от по големите) или открити пещи.(за чеверме на открито трябват малко повече приготовления).

    свинско чевеме: 1. прасенце м/у 18 и 20 кг.(не повече).след като се заколи задължително е щави и пърли.червата се чистят и сваряват.
    2.трябва ви нещо от рода на желязна тръба с няколко отвора която ще послужи и за въртенето в последствие ,така че трябва да се определи дължината й.намазвате тръбата с мазнина ,нанизвате прасето през задника като е задължително след това да минете през гръкляна излизаики през устата.
    3. дупките на тръбата трябва да съвпадат с наачалото на врата, 2 от тях са по продължението на гръбнака и една зад прасето на която да се вържат краката(с тел).общо трябват около 4-5 отвора.
    4. забиват се по-големи пирони, в прасето задължително е да се уцели гръбнака и отворите на тръбата и се закривяват.прасето се осолява добре и се зашива .
    5. огъня е запален има достатъчно жар(тя пече )
    върти се бавничко и се маже с вода, става за около 5 часа.

    може да се сложи и 1 гърне с боб. за всеки случаи.

    аа, и около 8-10 литра чевено вино.

    добър апетит
    Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

  • #2
    До: как се прави чеверме

    Да си жив и здрав,за акъла.

    Коментар


    • #3
      До: как се прави чеверме

      Прикачени файлове

      Коментар


      • #4
        До: как се прави чеверме

        За агне рецептата каква е
        ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

        Коментар


        • #5
          До: как се прави чеверме

          Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
          За агне рецептата каква е
          Същата мажеш със масло сол червен пипер.Докато се пече заливам със сол олио бира и малко вода Тази заливка е налята в бутилка пвц и надупчена капачка и пръскаш. Да вие сладко.

          Коментар


          • #6
            До: как се прави чеверме

            Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
            Същата мажеш със масло сол червен пипер.Докато се пече заливам със сол олио бира и малко вода Тази заливка е налята в бутилка пвц и надупчена капачка и пръскаш. Да вие сладко.
            Благодаря за бързия отговор .Месец май искам да пробвам едно агне . А за заровено във жар знаеш ли как става .Пздрави.
            ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

            Коментар


            • #7
              До: как се прави чеверме

              На това чеверме е изпечено много нещо.Жалко че несъм правил снимки на всичко. Ще пробвам да си спомня.
              Заек-Пилета и то доста-Прасенца дори две наведнъж -Агънца също много- Теленце -Яренца също 2 на веднъж. Имам къс и дълъг шиш зависи какво ще печем и къде.

              Коментар


              • #8
                До: как се прави чеверме

                Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
                Благодаря за бързия отговор .Месец май искам да пробвам едно агне . А за заровено във жар знаеш ли как става .Пздрави.
                Копаеш дупка широка колкото тавата във която ще печеш. И дълбока около 50см.Палиш огън да гори 2 -3 часа добре зада има жар.Слагаш агнето в тавата като слагаш това което харесваш като подправки присъщи за агнешко много масло и 2 пръста вода.Затваряш със фолио и поставяш в дупката. Във която си оставил МАЛКО жар върху трапа слагаш метален капак може кофражно платно.И пренасяш оганя върху платното да гори 3ч става супер проверено много пъти.Май лошо го написах но дано ме разберете.

                Коментар


                • #9
                  До: как се прави чеверме

                  и се получава нещо такова



                  за гладните има периферни забавления



                  готовата продукция..



                  Наздраве!

                  Коментар


                  • #10
                    До: как се прави чеверме

                    Да ВЕНИ точно така ще потърся и моите снимки.

                    Коментар


                    • #11
                      До: как се прави чеверме

                      малко и от мен
                      Прикачени файлове
                      Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

                      Коментар


                      • #12
                        До: как се прави чеверме

                        Много акъли, но и аз да дам един важен съвет.
                        Печеш и поливаш с каквото ти харесва.
                        Чеверме!
                        Това тук е точно от сърцето на Родопите.
                        Най-важна е скороста на въртене. Добрия майстор върти неуморно, като следи за това мазнината и соса на печеното да не капе, а да облива.
                        И пие!
                        Мързелите поливат, а Убавото пада в жарта. А и още нещо, огъня гори малко настрани, а се придърпват живи въглени за регулиране на температурата.
                        За 3 часа не става, за 4... е леко алангле. За да стане, се върти докато стане.
                        Печено, но не препечено.
                        На огън,но не пърлено.
                        С компания и то, пияна.
                        Живо да бе само щеше да се даде.


                        Ей ма и мене


                        И с боб става. Боб в гърне. Използва се за определяне на времето за приготовление.
                        Третото гърне като вземе да става и животното е вече готово.
                        Айде и наздраве.
                        Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 11-01-10, 13:24.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                        Коментар


                        • #13
                          До: как се прави чеверме

                          това си е изкуство
                          Прикачени файлове
                          Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

                          Коментар


                          • #14
                            До: как се прави чеверме

                            Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            и се получава нещо такова



                            за гладните има периферни забавления



                            готовата продукция..



                            Наздраве!
                            Абе човек ти колата ли ще правиш или ще ни усилваш слюнкоотделянето
                            Къде ги творихте тези кулинарни чудеса?
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                            Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                            Коментар


                            • #15
                              До: как се прави чеверме

                              Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                              Абе човек ти колата ли ще правиш или ще ни усилваш слюнкоотделянето
                              Къде ги творихте тези кулинарни чудеса?
                              на 30 метра от гръцката граница - Барутин и надолу..
                              ама преди известно време беше...
                              още ми е вкусно от тогава

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X