ще напиша само за чеверме , което се прави в присособени за целта места ,като външни камини (от по големите) или открити пещи.(за чеверме на открито трябват малко повече приготовления).
свинско чевеме: 1. прасенце м/у 18 и 20 кг.(не повече).след като се заколи задължително е щави и пърли.червата се чистят и сваряват.
2.трябва ви нещо от рода на желязна тръба с няколко отвора която ще послужи и за въртенето в последствие ,така че трябва да се определи дължината й.намазвате тръбата с мазнина ,нанизвате прасето през задника като е задължително след това да минете през гръкляна излизаики през устата.
3. дупките на тръбата трябва да съвпадат с наачалото на врата, 2 от тях са по продължението на гръбнака и една зад прасето на която да се вържат краката(с тел).общо трябват около 4-5 отвора.
4. забиват се по-големи пирони, в прасето задължително е да се уцели гръбнака и отворите на тръбата и се закривяват.прасето се осолява добре и се зашива .
5. огъня е запален има достатъчно жар(тя пече )
върти се бавничко и се маже с вода, става за около 5 часа.
може да се сложи и 1 гърне с боб. за всеки случаи.
аа, и около 8-10 литра чевено вино.
добър апетит
свинско чевеме: 1. прасенце м/у 18 и 20 кг.(не повече).след като се заколи задължително е щави и пърли.червата се чистят и сваряват.
2.трябва ви нещо от рода на желязна тръба с няколко отвора която ще послужи и за въртенето в последствие ,така че трябва да се определи дължината й.намазвате тръбата с мазнина ,нанизвате прасето през задника като е задължително след това да минете през гръкляна излизаики през устата.
3. дупките на тръбата трябва да съвпадат с наачалото на врата, 2 от тях са по продължението на гръбнака и една зад прасето на която да се вържат краката(с тел).общо трябват около 4-5 отвора.
4. забиват се по-големи пирони, в прасето задължително е да се уцели гръбнака и отворите на тръбата и се закривяват.прасето се осолява добре и се зашива .
5. огъня е запален има достатъчно жар(тя пече )
върти се бавничко и се маже с вода, става за около 5 часа.
може да се сложи и 1 гърне с боб. за всеки случаи.
аа, и около 8-10 литра чевено вино.
добър апетит
Коментар