Обява

Свий
Няма добавени обяви.

.. и шкембето люто, горещо, ми е най-любимото нещо.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: .. и шкембето люто, горещо, ми е най-любимото нещо.

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
    Е ние дет не сме близо до морето да умиргаме ли ? И при назе се намира винсе и хубава ракийца. А помислете и за нашего брата.
    Как ще умиргаме бе колега!?Виж сега аз какво правя за вечерта с ракията,а може и с вино,и за сутринта след товаКоличеството на продуктите е приблизително,в зависимост от това,в какъв съд ще приготвяме мезето...В голяма тенджера сварявам окло 2 кг. телешко шкембе и кило-кило и половина телешки джолан,като изхвърлям първата вода заради шкембето.Слагам и по 50гр. ракия на литър вода,за да не се усмърди джолана на шкембе.Като се сварят (около час под налягане) отделям джолана и малко по-малко от половината шкембе за мезето.За супата нарязвам останалото шкембе и обратно в тенджерата.Разбивам два жлтъа в кисело млаяко и запичм на сух тиган до бежаво 1 с.л.брашно(зимата 2 ).Разреждам с бульона и - в тенджерето.Към млякото с жълтъците полека прибавям пак от бульона( спостоянно бъркане) И това при другото,като поври малко,супата ти е готова.Сега по-интереснотоДжолана обезкостявам и и овалвам в брашно.Леко запържвам и слагам в глинен съд.Добавяш и нарязаното шкембе,Настъргани домати и 1сл. доматена салца.1 скилидка счукан чесън,2 зърна бахар,1-2 карамфил,1 малък или половин голя дафинов лист,щипка босилек и щипка чубрица,сол,черен и червен пипер и 1 чаена лъжичка захар.По желание и лют пипер.Разрежда с червено вино до не много гъст сос.Пека го във фурна докато остане на мазнина.Като го извадя,порисвам със ситно нарязан магданозТа...такаСтава в гювеч,но аз лично го приготвям в големи керемиди.А ко проявиме фантазия може да се добавят и пушени гърди,гъби,морков...
    Дано ти хареса и - наздраве!
    Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
    Най-добрият ром е студеният ром!
    Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

От: .. и шкембето люто, горещо, ми е най-любимото нещо.

Мале, няма да забравя преди 10-ти ноември какво шкембе имаше в ДАП-а в кой работих. Все още всяка сутрин е в менюто ми за съжаление, прес седмицата без
      чесън. А за подфорума за суппродукти-те май не сме го решили-не с,е го направили.
      Родопите..... Широка лъка.....Солища

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X