До: .. и шкембето люто, горещо, ми е най-любимото нещо.
Обичам шкембето и съм изял големи количества.
Но никога не съм го варил сам.
До преди час!
В понеделник лягам на една операция и , ако нещо ми се случи, ще си ида с отворени очи(уста), че не съм правил шкембе-чорба.
................................................................................
Купих един килограм телешко шкембе. Повярвах на касапина, че е чисто и само го промих. Изтичах до магазина за магданоз и прясно мляко. Другите неща ги има по шкафовете.
От многото варианти избрах този http://hotsaucer.blogspot.com/2009/0...post_4404.html
Като застройвам с яйца, вечно пресичам супите, та затова. От един час шкембето ври на печката. Доливам гореща вода от електрическия чайник.
А междувременно залях с ябълков оцет ситно накълцания чесън - да се маринова.
Преди седмица съсипах тенджерата под налягане като я оставих с тиква и съвсем малко вода. Затова ще варя 3-3,5 часа на бавен огън. Жена ми ще се върне чак след пет часа, ще трябва да успея...
(Сега оставям текста на "Преглед на публикацията, че да ходя на кухнята...)
...........................................................................................................
Край. За три и половина часа чорбата стана! Както е редно, "първата палачинка стана на топка". Със сгъстяването се получиха топчици, но бързо ги излових и премахнах. Вкусъъъът! Вкусът е съвсем истински! След три часа се връща жена ми и заемам от сега кръгова отбрана
.............................................................................................................
Във връзка с втория абзац искам да споделя и една немска рецепта за свински джолан "Ледени крачета". Eisbein. Това е кокалът над джолана и под бута(плешката).http://de.wikipedia.org/wiki/Eisbein
Варят го без подправки в зелева чорба. Консумират го само с бира без хляб. Може би единственото нещо, за което в Германия стават опашки...
Опитайте!
Обичам шкембето и съм изял големи количества.
Но никога не съм го варил сам.
До преди час!
В понеделник лягам на една операция и , ако нещо ми се случи, ще си ида с отворени очи(уста), че не съм правил шкембе-чорба.
................................................................................
Купих един килограм телешко шкембе. Повярвах на касапина, че е чисто и само го промих. Изтичах до магазина за магданоз и прясно мляко. Другите неща ги има по шкафовете.
От многото варианти избрах този http://hotsaucer.blogspot.com/2009/0...post_4404.html
Като застройвам с яйца, вечно пресичам супите, та затова. От един час шкембето ври на печката. Доливам гореща вода от електрическия чайник.
А междувременно залях с ябълков оцет ситно накълцания чесън - да се маринова.
Преди седмица съсипах тенджерата под налягане като я оставих с тиква и съвсем малко вода. Затова ще варя 3-3,5 часа на бавен огън. Жена ми ще се върне чак след пет часа, ще трябва да успея...
(Сега оставям текста на "Преглед на публикацията, че да ходя на кухнята...)
...........................................................................................................
Край. За три и половина часа чорбата стана! Както е редно, "първата палачинка стана на топка". Със сгъстяването се получиха топчици, но бързо ги излових и премахнах. Вкусъъъът! Вкусът е съвсем истински! След три часа се връща жена ми и заемам от сега кръгова отбрана

.............................................................................................................
Във връзка с втория абзац искам да споделя и една немска рецепта за свински джолан "Ледени крачета". Eisbein. Това е кокалът над джолана и под бута(плешката).http://de.wikipedia.org/wiki/Eisbein
Варят го без подправки в зелева чорба. Консумират го само с бира без хляб. Може би единственото нещо, за което в Германия стават опашки...
Опитайте!
Коментар