Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вкусотии в чинии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Вкусотии в чинии

Първоначално публикуван от yanev65 Преглед на мнение
    Вълков прави един натурално пушен врат,"вешалица" за сръбските скари с него става най-хубаво
    Я сега дай подробности за този "натурално пушен врат"...как се пуши натурално?
    Много обичам сръбската скара, особено пушените мръвки, но нещо ми бяга технологията на подготовка на месото.

@valkov.val, ще пробвам рецептата за салама, ама ще сложа и локум.
    Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
      Я сега дай подробности за този "натурално пушен врат"...как се пуши натурално?
      Много обичам сръбската скара, особено пушените мръвки, но нещо ми бяга технологията на подготовка на месото.

@valkov.val, ще пробвам рецептата за салама, ама ще сложа и локум.
      Натурално пушен. Осолено месо и пушено на дърва-бук-без консерванти. Най важна е пушилнята.
      Последно редактирано от valkov.val; 20-01-10, 10:09.

Коментар

Вальо ще ти даде подробности ако иска,но чета кой с какво опушвал месото.Най- хубаво става с бук.Може и друга дъвесина .Под натурален имам пред вид да няма химия в месото.Дава голяма фира ,но вкусът е уникален.

Коментар

Студено пушен или варено пушен???
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            Студено пушен или варено пушен???
            Студено или осолено или държано в саламура и хоп в пушилнята.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Студено или осолено или държано в саламура и хоп в пушилнята.
              Хм,без няколко часа изкисване?
              След опушването и водно изпарение по време на процеса,Дочев може да си закачи етикет на езика "Натурална пастърма".
              Като не е силна солената обработка/суха или мокра/,може да се развали продукта-при повече сол трябва да се поизкисне месото,след като е готово,дори и за консумация без пушене/дали ще се подсуши или пуши-каквото реши собственика на мръвката/.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Хм,без няколко часа изкисване?
                След опушването и водно изпарение по време на процеса,Дочев може да си закачи етикет на езика "Натурална пастърма".
                Като не е силна солената обработка/суха или мокра/,може да се развали продукта-при повече сол трябва да се поизкисне месото,след като е готово,дори и за консумация без пушене/дали ще се подсуши или пуши-каквото реши собственика на мръвката/.
                Макс аз го правя така. В обикновенна пушилня не Атмус. Или държа месото в саламура или осолявам.Въпрос на вкус мятам го в пушилнята и паля огъня.

Коментар

Макс аз го правя така. В обикновенна пушилня не Атмус. Или държа месото в саламура или осолявам.Въпрос на вкус мятам го в пушилнята и паля огъня.
                  Само пилки в чекмеджето и вентилатора на първа скорост,така ли?
                  Може,аз си връзвах гащите с малко изкисване и после горната процедура.
                  Някой ден като се видим,ще те замолгам да си направим варено-пушени ребърца в Атмус-а...,може и да ги шприцваме с разни гъдели предварително-да са сочни,с коричка,червенки/с карамелено-кафевичко в края/ на цвят и да пият студени бири...

Коментар

Само пилки в чекмеджето и вентилатора на първа скорост,така ли?
                    Може,аз си връзвах гащите с малко изкисване и после горната процедура.
                    Някой ден като се видим,ще те замолгам да си направим варено-пушени ребърца в Атмус-а...,може и да ги шприцваме с разни гъдели предварително-да са сочни,с коричка,червенки/с карамелено-кафевичко в края/ на цвят и да пият студени бири...
                    Не Атмус никви -пилки -обикновена пушилня ОГЪН ДЪРВА БУКОВИ. На това ми викаме натурално пушено.

Коментар

Не Атмус никви -пилки -обикновена пушилня ОГЪН ДЪРВА БУКОВИ. На това ми викаме натурално пушено.
                      Явно не сме се разбрали-аз си мислех за промишлено производство-за домашни гъдели рецептата ти си е шен.

Коментар

Явно не сме се разбрали-аз си мислех за промишлено производство-за домашни гъдели рецептата ти си е шен.

Коментар

К"во се задълбахте бе месари?Да не бях споменал за вешалица . Хубаво GODzilla ако го нямаш рецептите пак са прости.Все едно, че не си чувал. Хайде сега една рецепта за "трева".За цаца -има ли интерес? годзила ,ам

Коментар

За"рибник",който искам да предложа ви трябва около килограм от най-измислената риба -цаца, малко сланина\солена\,пресен лук\да има\,олио и подправки.Смесвате гореспоменатите продукти в тава \лук -нарязан,рибата и ситно нарязаната сланина\.Заливате с олио и една лъжичка червен пипер.Нарязвате пресен гьозум\да има , а може и сух\ и досолявате ако е нужно.Това отива във фурната докото се запече\не да прегаря\ и е много вкусно. Ако обичате заливката на мусаката може да си направите същата.Пие бира след мастиката.Ако естетите искат техният рибник да не се казва сто очички могат да си поиграят,като отстранят главичките на цацата.\черен пипер.... аз ползвам почти навсякъде\

Коментар

Първоначално публикуван от yanev65 Преглед на мнение
                              За"рибник",който искам да предложа ви трябва около килограм от най-измислената риба -цаца, малко сланина\солена\,пресен лук\да има\,олио и подправки.Смесвате гореспоменатите продукти в тава \лук -нарязан,рибата и ситно нарязаната сланина\.Заливате с олио и една лъжичка червен пипер.Нарязвате пресен гьозум\да има , а може и сух\ и досолявате ако е нужно.Това отива във фурната докото се запече\не да прегаря\ и е много вкусно. Ако обичате заливката на мусаката може да си направите същата.Пие бира след мастиката.Ако естетите искат техният рибник да не се казва сто очички могат да си поиграят,като отстранят главичките на цацата.\черен пипер.... аз ползвам почти навсякъде\
                              То и мастика ще пие. Така ми се струва де.
                              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                                То и мастика ще пие. Така ми се струва де.
                                Дочев,аз я споменах мастиката ,но нищо не пречи и да пиеш още една..............., че ооще една................Утре ще ти кажа как да си правиш палачинки с цаца

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X