Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цената на истинското

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Цената на истинското

В периода 1991-1993 година бях шофьор приемчик на суровото мляко в Сердика София тогава още млечните производни се правеха само от мляко. В този период усилено се ликвидираха ТКЗСтата и АПКтата и млякото ставаше все по малко а районите от които го събирахме по дълги докато накрая аз возех най дългия район Белене сутрин около 4 часа палех мадарата и пълна газ натам на връщане газ колкото може камиона ремаркето се вееше зад мене като самарското знаме че цистерните бяха добре изолирани но пътя много и трябва да го докараш преди да се е вкиснало. Хората тогава се бореха да си запазят стопанството а сердика София даваше най високата цена. След като Сердика стана Данон и аз вече не работех там от колеги разбрах че имали и район Варна и млякото за София пак не стигало. Благодарение на мъдрото ръководство (разбирай як грабеж) на партията наша се ликвидираха много модерни стопанства най фрапиращото което си спомням беше Локорско модерна ферма с въртяща се доилна площадка и Съединение пловдивско новата им ферма беше изцяло с немско обурудване и естествено отиде на скрап а кравите за колбаси. От тогава насам млякото само намалява а производителите на млечни продукти стават все повече при положение че няма достатъчно суровина дори и за 10% от тях от къкво да правят млечните продукти ?
    Последно редактирано от sek.1; 07-10-09, 06:30.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Всъщност аз мисля, че Партията Закрилница съвсем целенасочено заграби /което неможа разби и унищожи/ всичко което обикновените хора създадоха уж за себе си в името на имагинерното светло бъдеще. Това особено силно важи за селското стопанство - там вече нищо не е останало и направо се учудвам, че все още има хора, дето искат да се занимават все още със земеделие и животновъдство. Мога да ви кажа, че например "Май Дей" си карат млякото от Унгария. Охладено на 1 градус, с по-добро качество и с по-добра цена. Та така...
      [B][SIZE=2]
      [/SIZE][/B]

Коментар

Съвсем скоро правихме ремонт в къщи, та..всичко беше опаковано прилежно, след няколко дни отворих хладилника и намерих кофичка кисело мляко(много рекламирано) отворено от доста време, а сякаш беше токущо. Спомням си на баба(но моята, не оная от рекламата) млякото, адски вкусно, но..с трайност два дни, и после ставаше много кисело. А сега..само консерванти
        В българският език няма дума, която в множествено число завършва на Й

Коментар

Един познат на мой познат има мандра в едно родопско село близо до село Гела и там гледат 400 каракачански овце, продават сиренето по 10кг.аз си купих и е страхотно, който иска мога да го уредя
          Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Ако някой знае влизо до София откъде може да се купи козе сирене домашно, давайте координати
            Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X