До: Цената на истинското
В периода 1991-1993 година бях шофьор приемчик на суровото мляко в Сердика София тогава още млечните производни се правеха само от мляко. В този период усилено се ликвидираха ТКЗСтата и АПКтата и млякото ставаше все по малко а районите от които го събирахме по дълги докато накрая аз возех най дългия район Белене
сутрин около 4 часа палех мадарата и пълна газ натам на връщане газ колкото може камиона ремаркето се вееше зад мене като самарското знаме
че цистерните бяха добре изолирани но пътя много и трябва да го докараш преди да се е вкиснало. Хората тогава се бореха да си запазят стопанството а сердика София даваше най високата цена. След като Сердика стана Данон и аз вече не работех там от колеги разбрах че имали и район Варна
и млякото за София пак не стигало. Благодарение на мъдрото ръководство (разбирай як грабеж) на партията наша се ликвидираха много модерни стопанства най фрапиращото което си спомням беше Локорско модерна ферма с въртяща се доилна площадка и Съединение пловдивско новата им ферма беше изцяло с немско обурудване и естествено отиде на скрап а кравите за колбаси. От тогава насам млякото само намалява а производителите на млечни продукти стават все повече при положение че няма достатъчно суровина дори и за 10% от тях от къкво да правят млечните продукти ?
В периода 1991-1993 година бях шофьор приемчик на суровото мляко в Сердика София тогава още млечните производни се правеха само от мляко. В този период усилено се ликвидираха ТКЗСтата и АПКтата и млякото ставаше все по малко а районите от които го събирахме по дълги докато накрая аз возех най дългия район Белене

Коментар