От: Рецепта за Сърнели
Да започна с това, че аз много обичам гъби, но за съжаление в последните няколко години нещо ми убягват и консумирам доста рядко ... (сигурно, щото по центъра на асфалта не растат)
Едно време като си живеех в Априлци много сърнели съм изял (и млечници, и гълъбки, и пачи крак и т.н.), и все с брашно съм ги мил Разбира се говоря за прясно и собственоръчно набрани от мен.
Панирани, задушени, запържени, печени - всякак са много вкусни. И по-дърта да е гъбата, пак е вкусна - в голяма тава ги събирах само 2, а понякога и само 1 (считайте за какъв диаметър иде реч) - измити само с вода, отгоре съвсем малко сол, малко масълце и сланинка тук-там
Скоро на барбекюто правих полски печурки (собственоръчно набрани), станаха учудващо добре - само измити, с опашките нагоре (но без опашките), поръсвам малко сол и малко масълце и толкова - та си мисля, че и сърнелки ако се метнат на скарата никак няма да е зле ... Винаги съм харесвал повече "простите" манджи
Първоначално публикуван от vlado_fidera
Преглед на мнение
Едно време като си живеех в Априлци много сърнели съм изял (и млечници, и гълъбки, и пачи крак и т.н.), и все с брашно съм ги мил Разбира се говоря за прясно и собственоръчно набрани от мен.
Панирани, задушени, запържени, печени - всякак са много вкусни. И по-дърта да е гъбата, пак е вкусна - в голяма тава ги събирах само 2, а понякога и само 1 (считайте за какъв диаметър иде реч) - измити само с вода, отгоре съвсем малко сол, малко масълце и сланинка тук-там
Скоро на барбекюто правих полски печурки (собственоръчно набрани), станаха учудващо добре - само измити, с опашките нагоре (но без опашките), поръсвам малко сол и малко масълце и толкова - та си мисля, че и сърнелки ако се метнат на скарата никак няма да е зле ... Винаги съм харесвал повече "простите" манджи
Коментар