Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рецепта за Сърнели

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Рецепта за Сърнели

    Някой знае ли някаква рецепта за приготвяне на тази гъба ?
    [B]Mercedes Benz w123 [/B]
    [B]Ford Escort xr3 [/B]
    [B]Aro 10 [/B]
    Плачи! Там близо край град София
    стърчи, аз видях, черно бесило,
    и твой един син, Българийо,
    виси на него със страшна сила.
    0896042536

  • #2
    До: Рецепта за Сърнели

    Чети в темата за гъбите
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

    Коментар


    • #3
      До: Рецепта за Сърнели

      Измиваш гъбата цяла и я слагаш на жарта с дръжката нагоре.Слагаш парченце краве масло отгоре да се разтопи при печенето.Това е.
      BMW X6

      Коментар


      • #4
        До: Рецепта за Сърнели

        Мерси за идеята .
        [B]Mercedes Benz w123 [/B]
        [B]Ford Escort xr3 [/B]
        [B]Aro 10 [/B]
        Плачи! Там близо край град София
        стърчи, аз видях, черно бесило,
        и твой един син, Българийо,
        виси на него със страшна сила.
        0896042536

        Коментар


        • #5
          До: Рецепта за Сърнели

          Аз ги панирам и стават чудесни.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

          Коментар


          • #6
            До: Рецепта за Сърнели

            И аз така ги направих много са вкусни особено ня другия ден нямат разлика с месо .
            [B]Mercedes Benz w123 [/B]
            [B]Ford Escort xr3 [/B]
            [B]Aro 10 [/B]
            Плачи! Там близо край град София
            стърчи, аз видях, черно бесило,
            и твой един син, Българийо,
            виси на него със страшна сила.
            0896042536

            Коментар


            • #7
              До: Рецепта за Сърнели

              Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
              Аз ги панирам и стават чудесни.
              И аз така даже сега си пия бирата с панирани гъбки сърнелки
              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
              КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

              Коментар


              • #8
                До: Рецепта за Сърнели

                Първоначално публикуван от Bulphoto Преглед на мнение
                И аз така ги направих много са вкусни особено ня другия ден нямат разлика с месо .
                Като виенски шницел, само че по-вкусни.
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

                Коментар


                • #9
                  До: Рецепта за Сърнели

                  Ае колеги как устискате за следващия ден аз просто немога да устоя на изкошението и.....
                  Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                  КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Рецепта за Сърнели

                    Ние пък, само ги удушаваме в масълце и после обилно ги поливаме с добре настинало бяло винце......да-м
                    00359893488603

                    ....нямам си вече LR...

                    Коментар


                    • #11
                      До: Рецепта за Сърнели

                      Най-хубаво си е традиционното! Пържени в масло. Според мен най-хубавото в гъбите е техния аромат и лично аз не ползвам ароматни подправки, но това с бялото винце звучи добре.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Рецепта за Сърнели

                        Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                        Измиваш гъбата цяла и я слагаш на жарта с дръжката нагоре.Слагаш парченце краве масло отгоре да се разтопи при печенето.Това е.
                        Стига по Габровски. И малко солчица Без сол е блудкава.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Рецепта за Сърнели

                          Сърнелата е "дъхава"гъба когато е сушена-и тогава се ползва за подправка.Когато е прясна или замразена за предпочитане е панирана понеже е "суха" гъба!А с подправки може да и се докара всякакъв вкус

                          Коментар


                          • #14
                            От: Рецепта за Сърнели

                            Измиваме гъбите старателно с вода и брашно и отцеждаме.Върху шапката на всяка гъбка правим с върха на ножа диагонални черти/порезни рани/ като в последствие в тях поръсваме сол, смлян черен пипер, лимонов сок. След като престоят така на студено около 1 час върху всяка гъба поставяме пасирани скилидки чесън размесени с копър, сол, олио.Добавяме и по парченце масло.Наръсваме с настърган кашкавал и запичаме на фурна за около 30-на минути
                            По тази рецепта можем да си приготвим и печурки, само че пънчетата на печурките нарязваме на ситно и добавяме към сместа с чесъна.Другия вариант за приготвяне на сърнелката е чрез паниране при което тя става изключително вкусна

                            Коментар


                            • #15
                              От: Рецепта за Сърнели

                              Много ги обичам панирани. По-малките се пълнят с кайма и настъргани моркови, и отгоре малко настърган кашкавал и под фолио.
                              LZ1ZAH

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X