Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави уиски и правил ли е някой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се прави уиски и правил ли е някой?

http://www.galanto.com/content/view/414/32/lang,bg/
    http://www.napitki.bg/articles/view/7/177

Само мерак да има

Коментар

Първоначално публикуван от jorko Преглед на мнение
      ...рекалма,бе колега, нали не вярваш наистина на тези неща!
      пп: Понеже не сме далече,а и явно сме колеги, дай да се видим и да пием по едно червено вино, както си му е реда !

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        А бе, Злати, кво се свениш да си признаеш, които бяха на събора знаят на коя марка си представител
        Абе на доста повече е представител

Иначе, относно производството в домашни условия, се сещам, че огромно значение за аромата има и бъчвата, в която отлежава (поне за скочовете и ирладските, за бърбаните не съм сигурен). Т.е. не трябва да е обикновена чисто нова или стара, но поемала аромата на несъвместими неща. Използват се такива, в които са отлежавали други ароматни алкохоли, например шери. Или нова бъчва се обработва допълнително, примерно се опушва по опредлен начин. Та и това си е още едно сериозно усложнение .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Абе на доста повече е представител

Иначе, относно производството в домашни условия, се сещам, че огромно значение за аромата има и бъчвата, в която отлежава (поне за скочовете и ирладските, за бърбаните не съм сигурен). Т.е. не трябва да е обикновена чисто нова или стара, но поемала аромата на несъвместими неща. Използват се такива, в които са отлежавали други ароматни алкохоли, например шери. Или нова бъчва се обработва допълнително, примерно се опушва по опредлен начин. Та и това си е още едно сериозно усложнение .
          Със забележката, че се използват бурета, а не бъчви, всичко е точно така...мързи ме да търся снимки, но буретата, още когато са без дъна се слагат над горящ огън от...каквото там за опушване и се поддържа температура и време, така че вътрешният слой да "обгори", след което се затварят и използват за отлежаване.

Коментар

Колеги, ако има мераклии, можем да спретнем малък семинар с дегустация. Това съвсем сериозно.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Колеги, ако има мераклии, можем да спретнем малък семинар с дегустация. Това съвсем сериозно.
              Аз дегустирам вино, по-малко скоч, но ще ми е интересно...винаги се научава нещо ново, бих присъствал.

Коментар

Аз съм голям консуматор - предимно на шотландско и ирландско. Определено не съм фен на бърбана. Не предендирам с особени познания, но имам няколко приятели, които са с претенции там и ако се организира нещо подобно, дори и със заплащане ще участваме - 3 - 4 човека.

Коментар

Задаваш отговори

Всъщност моя грешка... то няма въпросителен знак
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Баба ми от ром го правеше обаче се бие за рецептата и не я дава.

Коментар

Ей, защо чак сега чета тази тема вчера ми беше рожденният ден и можеше да се "надегустираме"....нищо де, по-натам, ако няма къде да се съберете, предлагам гараж + барбекю, ще ми е интересно просто за обща култура , не от алкохолизъм
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Записвам се за семинара
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Злати, и аз се записвам за семинара. А относно производството на уиски: Е-ех, защо ШоПландия не беше в ШоТландия..
                          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                          -----------------------------------------------
                          Питието определя съзнанието....
                          -----------------------------------------------
                          0887770735

Коментар

Колеги, вече сериозно. Семинар ще има, посветен на производството, историята и особеностите на Джак Даниелс Тенеси уиски. Естествено придружен с кратка, но интересна дегустация. Най-вероятно ще се случи в началото на октомври, като датата и мястото ще уточним предварително. Засега записаните са:
                            1. Сашо Пунчев
                            2. крикри
                            3. дядо Владо
                            4. търтей
                            5. Траял
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Злати записвам се, ама все пак и от датата зависи, че много мероприятия станаха за Октомври, а това не ми се изпуска
                              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                              lre-bulgaria.org

Коментар

Като представител на ЛРА се записвам и аз
                                [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X