Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Охлюви

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Охлюви

    Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    Слагай в тенджерата смело, тялото е мускулче, какво да му стане по-жилаво или нещо друго в минус на вкуса, спрямо сезоните?Яде само трева, дали пролетна или есенна, пак не виждам особено значение.Но ги събери днес, пък ги вари утре, да се пооблекчат не в тенджерата която ще ползваш за варенето.Аз ги слагам в теления живарник, връзвам капака със свински опашки и ги провесвам някъде, иначе няма оправия, успяха да го отворят първия път и да олигавят около него.Мие се, но по-добре да си го спести човек.
    Ял съм ги един единствен път като дете 62-63 година шушулянгите
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

    Коментар


    • #47
      От: Охлюви

      Тая година охлюви не събирате ли??
      Или ик. криза е отминала и се нахвърлихте на пържолите?!
      Онзи ден събрах около 3 килца и днес ги сварих и довечера ще влязат в менюто.

      Дали ще ходят на узото???
      Прикачени файлове
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

      Коментар


      • #48
        От: Охлюви

        Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
        Дали ще ходят на узото???
        Да.

        Ти провери де, ама досега все са ходили.

        Коментар


        • #49
          От: Охлюви

          Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Да.

          Ти провери де, ама досега все са ходили.
          Ааа, да си имаме уважението - пълзели, не ходили!

          Коментар


          • #50
            От: Охлюви

            Да ходят добре, ще пробвам, ама да не вземат да пълзят на обратно, че трябва да "връзвам с миши опашки".
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

            Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

            Коментар


            • #51
              От: Охлюви

              Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              Да ходят добре, ще пробвам, ама да не вземат да пълзят на обратно, че трябва да "връзвам с миши опашки".
              Нямаш ли ласо за охлюви? Хукнат ли да бягат, мяташ ласото -йихууу и за рогата та по гръб(черупка) на земята!

              Коментар


              • #52
                От: Охлюви

                Чшшш, спамерите - да съберете някой охлюв ли или да го сготвите, ако вече сте го арестували?

                Нема да цапате ценната тема, това си е деликатес, само дето врътнята докато се приготви е повечко.
                Но си струва, ако си софраджия.

                п.п.Дочев, не знам колко си набрал, но като ги свариш до откат, панирай половината в "патафри", само сложи и две/три скилидки чесън в панадата.Другата както решиш, задушени със зелен лук, магданоз, зелен чесън, чер пипер, девисил и мащерка/по малко/ също стават вкусни.Мазнината не я жали, да не плуват, но си е сух мускул.

                Коментар


                • #53
                  От: Охлюви

                  Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Чшшш, спамерите - да съберете някой охлюв ли или да го сготвите, ако вече сте го арестували?

                  Нема да цапате ценната тема, това си е деликатес, само дето врътнята докато се приготви е повечко.
                  Но си струва, ако си софраджия.

                  п.п.Дочев, не знам колко си набрал, но като ги свариш до откат, панирай половината в "патафри", само сложи и две/три скилидки чесън в панадата.Другата както решиш, задушени със зелен лук, магданоз, зелен чесън, чер пипер, девисил и мащерка/по малко/ също стават вкусни.Мазнината не я жали, да не плуват, но си е сух мускул.
                  Пробвал съм панирани и не ми се понравиха. Втория начин ползвам, само не им слагам чесън и вместо мащерка им слагам джоджен, а мазнината е масълце.
                  Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                  Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                  Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                  Коментар


                  • #54
                    От: Охлюви

                    Ще пробвам и с джоджен, пак трябва да е вкусно.
                    Като ги изчистя от черупките и карантията ги мия със сол да проскърцат, после ги варя в тенджера под налягане с 50гр. ракия/водка за окрехкотяване.
                    Ама ти си авджия и сигурно го правиш и ти, той охлюва си е дивеч.

                    Коментар


                    • #55
                      От: Охлюви

                      Мисля, че Дочев има право да не им слага и чесън. Той е със силна миризма и остър вкус, и само ще унищожи вкусът на охлюва.

                      Коментар


                      • #56
                        От: Охлюви

                        Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                        Мисля, че Дочев има право да не им слага и чесън. Той е със силна миризма и остър вкус, и само ще унищожи вкусът на охлюва.
                        Като видя чесън и "не м'оа се зАпра", само че го пържа заедно с лука още в началото да не доминира като привкус.

                        Коментар


                        • #57
                          От: Охлюви

                          Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Като видя чесън и "не м'оа се зАпра", само че го пържа заедно с лука още в началото да не доминира като привкус.
                          Абе и аз съм тъй, дори някога прекалявам, но наистина невинаги е удачен като добавка за някои ястия.

                          Коментар


                          • #58
                            От: Охлюви

                            Трябва да се види и пробва някоя жабарска рецепта, ония са подправкаджии и ядат доста охлюви.
                            А за чесъна, както слагам само зелената част, сега и да искам не мога да сложа понеже няма, а скилиди не ползвам при рогатите.
                            Но имам самардала, което минава за див чесън, ...
                            Въртях, суках...

                            Коментар


                            • #59
                              От: Охлюви

                              А! Самардалата не е ли див кромид, а дивият чесън - левурда?
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                              Коментар


                              • #60
                                От: Охлюви

                                Добри рецепти! Какво да кажа освен наздраве!
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X