Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Охлюви

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Охлюви

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    Слагай в тенджерата смело, тялото е мускулче, какво да му стане по-жилаво или нещо друго в минус на вкуса, спрямо сезоните?Яде само трева, дали пролетна или есенна, пак не виждам особено значение.Но ги събери днес, пък ги вари утре, да се пооблекчат не в тенджерата която ще ползваш за варенето.Аз ги слагам в теления живарник, връзвам капака със свински опашки и ги провесвам някъде, иначе няма оправия, успяха да го отворят първия път и да олигавят около него.Мие се, но по-добре да си го спести човек.
    Ял съм ги един единствен път като дете 62-63 година шушулянгите
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Тая година охлюви не събирате ли??
      Или ик. криза е отминала и се нахвърлихте на пържолите?!
      Онзи ден събрах около 3 килца и днес ги сварих и довечера ще влязат в менюто.

Дали ще ходят на узото???
      Прикачени файлове
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
        Дали ще ходят на узото???
        Да.

Ти провери де, ама досега все са ходили.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Да.

Ти провери де, ама досега все са ходили.
          Ааа, да си имаме уважението - пълзели, не ходили!

Коментар

Да ходят добре, ще пробвам, ама да не вземат да пълзят на обратно, че трябва да "връзвам с миши опашки".

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              Да ходят добре, ще пробвам, ама да не вземат да пълзят на обратно, че трябва да "връзвам с миши опашки".
              Нямаш ли ласо за охлюви? Хукнат ли да бягат, мяташ ласото -йихууу и за рогата та по гръб(черупка) на земята!

Коментар

Чшшш, спамерите - да съберете някой охлюв ли или да го сготвите, ако вече сте го арестували?

Нема да цапате ценната тема, това си е деликатес, само дето врътнята докато се приготви е повечко.
                Но си струва, ако си софраджия.

п.п.Дочев, не знам колко си набрал, но като ги свариш до откат, панирай половината в "патафри", само сложи и две/три скилидки чесън в панадата.Другата както решиш, задушени със зелен лук, магданоз, зелен чесън, чер пипер, девисил и мащерка/по малко/ също стават вкусни.Мазнината не я жали, да не плуват, но си е сух мускул.

Коментар

Чшшш, спамерите - да съберете някой охлюв ли или да го сготвите, ако вече сте го арестували?

Нема да цапате ценната тема, това си е деликатес, само дето врътнята докато се приготви е повечко.
                  Но си струва, ако си софраджия.

п.п.Дочев, не знам колко си набрал, но като ги свариш до откат, панирай половината в "патафри", само сложи и две/три скилидки чесън в панадата.Другата както решиш, задушени със зелен лук, магданоз, зелен чесън, чер пипер, девисил и мащерка/по малко/ също стават вкусни.Мазнината не я жали, да не плуват, но си е сух мускул.
                  Пробвал съм панирани и не ми се понравиха. Втория начин ползвам, само не им слагам чесън и вместо мащерка им слагам джоджен, а мазнината е масълце.

Коментар

Ще пробвам и с джоджен, пак трябва да е вкусно.
                    Като ги изчистя от черупките и карантията ги мия със сол да проскърцат, после ги варя в тенджера под налягане с 50гр. ракия/водка за окрехкотяване.
                    Ама ти си авджия и сигурно го правиш и ти, той охлюва си е дивеч.

Коментар

Мисля, че Дочев има право да не им слага и чесън. Той е със силна миризма и остър вкус, и само ще унищожи вкусът на охлюва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                        Мисля, че Дочев има право да не им слага и чесън. Той е със силна миризма и остър вкус, и само ще унищожи вкусът на охлюва.
                        Като видя чесън и "не м'оа се зАпра", само че го пържа заедно с лука още в началото да не доминира като привкус.

Коментар

Като видя чесън и "не м'оа се зАпра", само че го пържа заедно с лука още в началото да не доминира като привкус.
                          Абе и аз съм тъй, дори някога прекалявам, но наистина невинаги е удачен като добавка за някои ястия.

Коментар

Трябва да се види и пробва някоя жабарска рецепта, ония са подправкаджии и ядат доста охлюви.
                            А за чесъна, както слагам само зелената част, сега и да искам не мога да сложа понеже няма, а скилиди не ползвам при рогатите.
                            Но имам самардала, което минава за див чесън, ...
                            Въртях, суках...

Коментар

А! Самардалата не е ли див кромид, а дивият чесън - левурда?
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Добри рецепти! Какво да кажа освен наздраве!
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X