От: Някой знае ли рецепта за производство на домашна бира ?
Виктор пак уби рибата!
+1
Виктор пак уби рибата!
+1
| За 10 литра бира: | |||
| малц Пилзен | 2,5 кг | ||
| хмел Халертау | 25 гр | ||
| дрожди | 5 гр. | ||
| вода за озахаряване | 7-9 л. | ||
| вода за промиване | 9 - 10л. | ||
| йод | 1 бр. | ||
| процес | температура (*C) | време (минути) | тегло |
| озахаряване | |||
| 67 | 45 | ||
| 72 | 20 | ||
| йодна проба | |||
| загряване на мъстта и едновременно с това загряване на водата за промиване | 78 | ||
| промиване | 78 | ||
| варене | 90 мин. След завиране | ||
| хмел | 10 мин. След завиране | 15 гр. | |
| на 80-та мин. След завиране | още 10 гр. | ||
| охлаждане | до 25*С | ||
| прецеждане през тензух | |||
| зареждане на ферментатора | |||
| активиране на дрождите | 25-30 | 15 | |
| аериране на мъстта | |||
| посяване на дрождите | |||
| ферментация | 7+2 дни | ||
| бутилиране със захар | 7-8 гр. на литър | ||
| газиране | 12* С - 15* С препоръчително или 20*С за английски тип бира ейл | 7 дни | |
| отлежаване | 4 | 7 дни | |
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар