От: Някой знае ли рецепта за производство на домашна бира ?
Виктор пак уби рибата!
+1
Виктор пак уби рибата!
+1
За 10 литра бира: | |||
малц Пилзен | 2,5 кг | ||
хмел Халертау | 25 гр | ||
дрожди | 5 гр. | ||
вода за озахаряване | 7-9 л. | ||
вода за промиване | 9 - 10л. | ||
йод | 1 бр. | ||
процес | температура (*C) | време (минути) | тегло |
озахаряване | |||
67 | 45 | ||
72 | 20 | ||
йодна проба | |||
загряване на мъстта и едновременно с това загряване на водата за промиване | 78 | ||
промиване | 78 | ||
варене | 90 мин. След завиране | ||
хмел | 10 мин. След завиране | 15 гр. | |
на 80-та мин. След завиране | още 10 гр. | ||
охлаждане | до 25*С | ||
прецеждане през тензух | |||
зареждане на ферментатора | |||
активиране на дрождите | 25-30 | 15 | |
аериране на мъстта | |||
посяване на дрождите | |||
ферментация | 7+2 дни | ||
бутилиране със захар | 7-8 гр. на литър | ||
газиране | 12* С - 15* С препоръчително или 20*С за английски тип бира ейл | 7 дни | |
отлежаване | 4 | 7 дни |
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар