От: Как се прави вино?
Прав си! Пък, ако и напиша с какво се обърках, ще решите че съм дегустирал до умопомрачение...
Първоначално публикуван от mihov_1969
Преглед на мнение
Прав си! Пък, ако и напиша с какво се обърках, ще решите че съм дегустирал до умопомрачение...

, пардон, на виното искам да поясня, че се прави специфично за различните вина. В общия случай, когато ферментацията протича правилно, първото претакане е, както казва колегата Михов, след тихата ферментация. Това се прави с цел да се отдели утайката, съдържаща белтъчна маса, чието стоене влошава виното. Условията за това са: Завършена ферментация(липса на захар, липса на гликоген в дрождите и др.) За сигурност, че виното е здраво, се слага чаша с вино на топло и светло за
.
Коментар