1/2 кубче мая(или 2 пакета суха), - разтворено в 1/2литър Вода + 1с.л. Захар и 1 с.л. сол
Добавя се 1 кисело мляко.
4 Яйца
1/2 ч.ч.олио
и постепенно около 1.6кг - до 2 кг Брашно
Меси се до меко тесто.
Премесва се в олио и втаса на топло за 1/2 час - може и на водна баня в топла вода - ако е студено времето.
Премесва се отново разделя се на 3-4-топки.
Всяка се разточва, маже се с 1 ч.л. олио и навива на масур и се усуква. Реже се през 5 см. и се нареждат цилиндрите изправени в тава.
Втаса още 1/2 час.
Пече се в незагрята фурна при 180 - 230 градуса. до златист цвят.
Маже се с жълтък преди да се извади.
Приятен апетит.
Ако остане част от тестото - разточва се до дебелина 5-6 мм. и се замразява в пликове във фризера - перфектен блат за пица, докато нарежете продуктите за отгоре се размразява - директно в намаслената тава. Пече се и е супер. Дори на другият ден тестото е меко - не става на подметка.
Добавя се 1 кисело мляко.
4 Яйца
1/2 ч.ч.олио
и постепенно около 1.6кг - до 2 кг Брашно
Меси се до меко тесто.
Премесва се в олио и втаса на топло за 1/2 час - може и на водна баня в топла вода - ако е студено времето.
Премесва се отново разделя се на 3-4-топки.
Всяка се разточва, маже се с 1 ч.л. олио и навива на масур и се усуква. Реже се през 5 см. и се нареждат цилиндрите изправени в тава.
Втаса още 1/2 час.
Пече се в незагрята фурна при 180 - 230 градуса. до златист цвят.
Маже се с жълтък преди да се извади.
Приятен апетит.
Ако остане част от тестото - разточва се до дебелина 5-6 мм. и се замразява в пликове във фризера - перфектен блат за пица, докато нарежете продуктите за отгоре се размразява - директно в намаслената тава. Пече се и е супер. Дори на другият ден тестото е меко - не става на подметка.
Коментар