Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Погача

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Погача

    1/2 кубче мая(или 2 пакета суха), - разтворено в 1/2литър Вода + 1с.л. Захар и 1 с.л. сол
    Добавя се 1 кисело мляко.
    4 Яйца
    1/2 ч.ч.олио
    и постепенно около 1.6кг - до 2 кг Брашно
    Меси се до меко тесто.
    Премесва се в олио и втаса на топло за 1/2 час - може и на водна баня в топла вода - ако е студено времето.
    Премесва се отново разделя се на 3-4-топки.
    Всяка се разточва, маже се с 1 ч.л. олио и навива на масур и се усуква. Реже се през 5 см. и се нареждат цилиндрите изправени в тава.
    Втаса още 1/2 час.
    Пече се в незагрята фурна при 180 - 230 градуса. до златист цвят.
    Маже се с жълтък преди да се извади.
    Приятен апетит.
    Ако остане част от тестото - разточва се до дебелина 5-6 мм. и се замразява в пликове във фризера - перфектен блат за пица, докато нарежете продуктите за отгоре се размразява - директно в намаслената тава. Пече се и е супер. Дори на другият ден тестото е меко - не става на подметка.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

  • #2
    До: Погача

    Пропуснах най-важното -след като се извади от фурната, да се напръска с вода, да се завие с бохча/кърпа и да се остави да иде с Попа на нивата за 5 минути- преди консумация.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

    Коментар


    • #3
      До: Погача

      И е вкусно, вервайте ми.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

      Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

      Коментар


      • #4
        До: Погача

        +1

        Коментар


        • #5
          До: Погача

          Само да допълня - в масурите се слага натрошено сирене и кашкавал. Вкусът на погачата с тях става направо неземен.

          Коментар


          • #6
            До: Погача

            С Горби и Тарга пробвахме погачата на ЯйЯ. Само беше им нащипала връхчета през едно-две и се казваше "Пиленца".
            Супер!

            Коментар


            • #7
              До: Погача

              Тва само докато го прочетох и огладнях. ++++++++
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              -----------------------------------------------
              Питието определя съзнанието....
              -----------------------------------------------
              0887770735

              Коментар


              • #8
                До: Погача

                Пиленцата се правят като се върже на възел (обикновен)10-15 сантиметрово издължено между дланите парченце тесто с дебелина около сантиметър или малко повече .. единият край се оформя като опашка, а другият се заостря като човчица, а за очи се слагат два цели черни пипера. Децата много им се радват на пиленцата.

                Има и различни Фри Стайл вариации с тестото замесено по този начин:
                Ако сте любители на топлият хляб - може да се правят и по-малки питки с по-тънко тесто, за по-бързо изпичане и консумация в топло състояние...
                Рогчета с топчета.

                Погача пиперица - преди печене..

                Преди ядене...

                Питка с яце и сиренце..

                Готовата омлетица..

                Питка с Тайни - между пластовете може да се крие всичко ...

                Питка Красавица - специално за злояди деца .

                Тестото е много полезно за кожата на ръцете, не се страхувайте да го омесите, може да се изцапате, но после ще се измиете, опитайте и пишете как е . :Р :Ь
                Последно редактирано от iai-bg; 10-08-08, 15:24. Причина: Нагледна презентация..
                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                Коментар


                • #9
                  До: Погача

                  Поздравления за тези произведения на изкуството!
                  Само такива могат да ме накарат да оставя пълнозърнестите хлябове, дето станаха модерни напоследък.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Погача

                    Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Поздравления за тези произведения на изкуството!
                    Само такива могат да ме накарат да оставя пълнозърнестите хлябове, дето станаха модерни напоследък.
                    Ще опитам много обичаме месени неща

                    Коментар


                    • #11
                      До: Погача

                      Първоначално публикуван от gnxristov Преглед на мнение
                      Ще опитам много обичаме месени неща
                      Разкажете после .
                      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Погача

                        Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                        1/2 кубче мая(или 2 пакета суха), - разтворено в 1/2литър Вода + 1с.л. Захар и 1 с.л. сол
                        Добавя се 1 кисело мляко.
                        4 Яйца
                        1/2 ч.ч.олио
                        и постепенно около 1.6кг - до 2 кг Брашно
                        Меси се до меко тесто.
                        Премесва се в олио и втаса на топло за 1/2 час - може и на водна баня в топла вода - ако е студено времето.
                        Премесва се отново разделя се на 3-4-топки.
                        Всяка се разточва, маже се с 1 ч.л. олио и навива на масур и се усуква. Реже се през 5 см. и се нареждат цилиндрите изправени в тава.
                        Втаса още 1/2 час.
                        Пече се в незагрята фурна при 180 - 230 градуса. до златист цвят.
                        Маже се с жълтък преди да се извади.
                        Приятен апетит.
                        Ако остане част от тестото - разточва се до дебелина 5-6 мм. и се замразява в пликове във фризера - перфектен блат за пица, докато нарежете продуктите за отгоре се размразява - директно в намаслената тава. Пече се и е супер. Дори на другият ден тестото е меко - не става на подметка.


                        страхотна е браво

                        Коментар


                        • #13
                          До: Погача

                          опитах наистина е страхотна благодаря, всичко което пише е вярно

                          Коментар


                          • #14
                            От: Погача

                            Вместо с мая - тези вкусотии могат да се направят и с квас, който всеки може да си направи сам в къщи.. за няколко дена с брашно и вода..
                            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Погача

                              Голяма работа е тая питка! Днес си я спретнах, но вместо с вода, разтворих маята в мляко и добавих начукани бадемки и сирене
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-12-15_21.04.46[1].jpg
Прегледи:1
Размер:113.2 КБ
ID:5435473. От хартисалото тесто си направих сиренки със салам
                              HONDA XL650

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X