Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кафеварка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кафеварка

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Изобщо народа и тук не търси качество... .
    Има такова нещо..
    Дори пред единия магазин за кафе, където се бяха събрали магазинерки и сърбаха кафенце, като взех да разпитвам за марки една какичка ми вика: Ела, ще ти направя смес-трепач. Вярно - трепач ми направи, черно, силно, нагарча..., но няма го онзи специфичен аромат.
    Може и аз да съм крив, всеки си има вкус. И кучето така казвало...

Коментар

Ако купуваш насипно гледаш зърната да не са лъскави и мазни а сухи и матови. Мазните са недобре опечени и нестават за нищо. От там следва да можеш да подбереш сортове, които си пасват. Обаче нали се сещаш, че концер като Лаваца инвестира крупни суми в дегустатори, намиране на правилните сортове от правилните места и какво ли още не. Щом за проект Тиера са създали цели селища, хванали са индианци да гледат и берът кафето по стари традиционни методи и прочее... Така на 2 на 3 не става... Като виното е но по-сложно. Може би само какаото е по-забавно /и сложно/ от към видове сортове, намирането им, цени и прочее...

Коментар

Първоначално публикуван от Златко Илев Преглед на мнение
        И аз съм със SAECO,препоръчаха ми я за най-добра марка за непрофесионални кафе машинидали е така,не знам,но прави великолепно кафе.
        Според мен най-важното при тия домошнярки е цедката да е нагрята преди да се пусне кафето.Разликата е огромна
        Съгласен съм с колегата. От как се помня без кафе не мога. И в къщи и в офиса съм със SAECO и за мен това си е перфектната непрофесионална машина. Машината в офиса е модел GranCrema (не съм 100% сигурен дали така се пише), вече е на 10 години и продължава да прави перфектно кафе . Много е важна ръкохватката (цедката)! Тази в офиса откак я купих си е с така наречената "крем дюза" - прави страхотно кафе с обилен каймак. За в къщи ми се досвидя да си купя такава и си купих по-евтин модел с обикновенна ръкохватка - НИЩО ОБЩО! Още на другата седмица отидох в магазина на SAECO и си купих ръкохватка с крем дюза (струваше ми 50лв) и нещата се оправиха . Но кафето пак не е като от машинката в офиса - явно и температурата на загряване и помпата си имат значение. На това отгоре в крайна сметка машинката в къщи ми излезе малко по-скъпа от тази в офиса, така че пак стогаме до "евтиното излиза скъпо".

Коментар

Всъщност най-интересната "машина", по-скоро приспособление, за правене на кафе е едно английско чудо - стъклена чаша с метална рамка и капак във формата на бутало с цедка. Приготовлението на кафето става по следният начин: сипвате смляното кафе, след което попарвате с вряла вода и захлупвате с капака. Докато водата е прекалено гореща неможе да се избута до долу буталото, едва когато поизстине за 1-2 мин водата, се натиска буталото, което прецежда идеално кафето - отгоре остава напитката, отдолу, под буталото - смляното кафе. Чудо на чудесата, елементарно, но работи - даже и кафето е вкусно!
          [B][SIZE=2]
          [/SIZE][/B]

Коментар

Смених няколко кафе машини докато стигнах до тази от която кафето ми допада най много Делонги модел Кафе тревизо с крема диск и вече трета година си пия кафето в къщи с голямо удоволствие.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X