Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кисел чесън / за предпочитане пред кисел човек :)/ :

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Кисел чесън / за предпочитане пред кисел човек :)/ :

    Правя такъв във буркани от 2г. По моята /записана рецепта/: 1 чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица захар, оцет до ръбчето на буркана и доливане с вода. Не се затваря плътно-до като преври и после в мазата / при мишките/. Става въпрос за буркан 0,8л. Сега се разрових из нета, навсякъде пише: 1с.л. сол, 1с.л. захар ,оцет ит.н. Не помня обаче,миналата година колко съм слагал сол/захар. Ако са равни по обем ми се струва ,че ще стане солена саламурата и...ракията ще осиротее бе з мезе, . Че това ми е питанката,ако някой прави такова ракиено/бобено,свинско.../ мезе!?

  • #2
    От: Кисел чесън / за предпочитане пред кисел човек / :

    Това го сложих преди два дни:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber image-13.jpg
Прегледи:1
Размер:153.5 КБ
ID:5789384

    за любителите на това кулинарно удоволствие предлагам следната рецепта...чесъна трябва да бъде в млечна зрелост с добре оформени глави и скилиди,преди стеблото му да е увехнало...съхранява се в буркани...Рецептата: - необходимото количество се изчиства, измива и се оставя Двукратно за по 3 часа да престои в студена вода...след нареждането му в буркани, на 'компотен' буркан се слага по 1 супена лъжица едра сол, 1с.л. захар (на 3 литров-по3 лъжици от вид)...така приготвените буркани се заливат със смес от: предварително преварена студена вода и оцет в съотношение 1:1(колкото вода толкова и оцет)...до втасване на чесъна бурканите периодически се разклащат...така приготвени се съхраняват на хладно до 2 години без промяна на вкусовите качества... по желание се слага и няколко ктръка копър.
    Рецептата е взета от форум "Направи си сам" от колега и я прилагам вече четвърта година .Става страхотно и вкусно иии... аз не дочаквам зимата те свършват бързо до есента и затова тая година сложих повечко ,белким изкара до Коледа.
    Последно редактирано от pgv64; 25-05-18, 14:44.
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X