Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави синьо сирене?

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Как се прави синьо сирене?

    Да да да велики изследователю на чуждите грешки - Рокфор не било село, ми махали - страхотия невероятная

    Остани си със здраве
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • От: Как се прави синьо сирене?

      Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Да да да велики изследователю на чуждите грешки - Рокфор не било село, ми махали - страхотия невероятная

      Остани си със здраве
      Товарищ, нито село, нито махали "Рокфор" НЯМА, а пещера още по-малко. Това не го ли разбра? Има Roquefort-sur-Soulzon, както има и още Roquefort-les-Pins, Roquefort-la-Bеdoule, Roquefort-des-Corbiеres, Roquefort-sur-Garonne и още 1001 "Рокфор-на-нещо си". Като "Кордилионе / Корлеоне" в Италия. Всяка тухла с керемидка се кръщава така по диаметрално противоположни краища на страната.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

      Коментар


      • От: Как се прави синьо сирене?

        Оф, Бистрица има и в мамалигарско, факт.
        Което кво общо има с правенето на сирене?
        Али сакаш да се заяждаш за нещо? Ако да, аз съм не мерси.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

        Коментар


        • От: Как се прави синьо сирене?

          Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Оф, Бистрица има и в мамалигарско, факт.
          Което кво общо има с правенето на сирене?
          Али сакаш да се заяждаш за нещо? Ако да, аз съм не мерси.
          А, де? И ако някой реши да прави "бистришко сирене" ще седнеш ли да му обясняваш, че такова става само в Словакия (Банска Бистрица), Словения, Румъния (както ти твърдиш), в Украйна (щото и там съм мяркал да има) или при Боковите Тигри?
          Ти сакаш да запишеш точки в МСТБГ, но мисля, че ти казах навремето, че отсега нататък който се опита да се включи в играта, ще го карам да съжалява.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

          Коментар


          • От: Как се прави синьо сирене?

            Не, браточка, никакви точки никъде не пиша.

            Рокфор е наименование за произход и да, като го направиш в Подуяне, дори и да нацелиш вкуса и аромата, което е слабо вероятно, не може да се казва рокфор.
            https://ec.europa.eu/agriculture/quality/schemes_en

            Твоя бъркоч, както и версията на кокчо е максимум дунавия, ма вие си го яжте щом ви кефи. Свят широк, вкусове разни.

            И да, „бистришко“ сирене става само в Бистрица. Вода, въздух, трева и аборигенни породи.

            Sapienti sat. Аз съм до тук.

            ПП Те ти я Бистрица, да не се бориш с гугъла
            https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...0%D0%B0%D0%B4)
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • От: Как се прави синьо сирене?

              Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Не, браточка, никакви точки никъде не пиша.

              Рокфор е наименование за произход и да, като го направиш в Подуяне, дори и да нацелиш вкуса и аромата, което е слабо вероятно, не може да се казва рокфор.
              В темата само ти пишеш за сирене Рокфор от "село Рокфор", дето имало "пещера Рокфор". Аз съм си подготвил смес за "Danablu" ако не си забелезАл на снимките ми по-горе. Ксерокс, скоч, гедоре, бендикс, феродо, знаЙм ги тия.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

              Коментар


              • От: Как се прави синьо сирене?

                Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                Егати купона. По-забавна тема не е имало тук от доста време.
                Е и аз тва разправям де !

                Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                На ЛС, че Джоу се е заканИл да ми "напраЙ офиса на Хитрино"
                Гагич, знам къде ти е офиса, а и къде живееш, и мога да ти звънна на няколко номера след малко, и не щото много ме интересуваш, а щото много знам за всичко, особено като за повечето неща ти си споделил пред целиот "ФорумЪт".

                И пак ти казвам, нагледАл съм се на тЕрикати и играчи дето днес могат да изпукат две Хемита пари и да останат на нула, и след нЕкой ден пак да се изправат, и като видя кой колко е овесил нос, знам на кво дередже е.

                Едва ли разбираш, че аз съм един от най-добронамерените към теб от целият Форум, но просто се държа адекватно на идиотското ти поведение (разбирай монолозите ти), както го правя цял живот към всички, което, мисля че е нормално, без значение кой на къв ми се прави отсреща, щото нямам един работен час в живота си за някой друг, и ми е през оная работа.

                ... а за "офиса на 'Хитрино' ", това е да се пазиш някоя от твоите оФци за доене да не земе да превърти, че после нЕма как да се опазиш.

                Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Оф, Бистрица има и в мамалигарско, факт.
                Което кво общо има с правенето на сирене?
                Али сакаш да се заяждаш за нещо? Ако да, аз съм не мерси.
                И не само в мамалигарско, както и "Извор" примерно.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                Коментар


                • От: Как се прави синьо сирене?

                  Аз сложих снощи сиренето да се обезсоли и ще изчакам така поне два дни, като ще му сменям водата често. После ще постна какво съм забъркал. От опит не пречи. Сирене имам в изобилие след последното македонско пазаруване на колежката. Викам и купи ми една опаковка да го пробвам, носи ми един кашон с 10 опаковки. Вика ми в мандрата го продават така. Взех го кво да правя. Сега имам за експерименти.
                  Некви гауди и разни други не може ли да се правят от старо сирене. Просто питам.

                  Коментар


                  • От: Как се прави синьо сирене?

                    Баси, УдарИхте БГ мамма уземи!

                    п.с гагич, толкоз ли се свършиха неизрядните кредитополучатели, та по цял ден, че и нощ си висиш У фОфумО

                    Коментар


                    • От: Как се прави синьо сирене?

                      Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Баси, УдарИхте БГ мамма уземи!

                      п.с гагич, толкоз ли се свършиха неизрядните кредитополучатели, та по цял ден, че и нощ си висиш У фОфумО
                      И то за едното мухлясало сирене!
                      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

                      Коментар


                      • От: Как се прави синьо сирене?

                        Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Е и аз тва разправям де !

                        ... щото много знам за всичко...

                        ... щото нямам един работен час в живота си ...
                        Да, това е есенцията на дългото изложение
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                        Коментар


                        • От: Как се прави синьо сирене?

                          Последния абзац от това
                          http://table-style.blogspot.bg/2012/...st_15.html?m=1
                          Да не излезе, че му трябва по- топло, че съсипАхме герана и хладилника ще посинее с това дишане и дупки
                          Последно редактирано от veskov; 08-03-17, 15:44.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                          Коментар


                          • От: Как се прави синьо сирене?

                            Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Да, това е есенцията на дългото изложение
                            Извадил си го от контекста, а и цитата е бая поорязан, та не се брои.

                            А есенцията е, че си смешен.
                            Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 08-03-17, 15:23. Причина: допълнен пропуск :)
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                            Коментар


                            • От: Как се прави синьо сирене?

                              Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                              пп последния абзац от това
                              http://table-style.blogspot.bg/2012/...st_15.html?m=1
                              Да не излезе, че е анаеробен процес, а и му трябва по- топло, че съсипАхме герана и хладилника ще посинее с това дишане и дупки
                              А, добАр дьен. Питах по-горе, коя храна плесенясва - тази оставена на сухо и проветриво място, или тази, оставена в затворен съд / найлонов плик? Също и къде се въди по къщЯта мухъл - на проветриво като "пещерата РокфорД" място (дето три пъти за един час се обръщал въздухът според сталинско-търтейското четиво) или на влажно със застоял въздух? Да сте забелезАли също, че питите (некогиж туй вАжеше и за нашенския кашкавал) от един момент нататък се запечатват с восък и увиват с алуминиево фолио? Ама виЙ си дупчете-дупчете, тъй е рекъл Търтей и тов. Сталин тоже.
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                              Коментар


                              • От: Как се прави синьо сирене?

                                Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Последния абзац от това
                                http://table-style.blogspot.bg/2012/...st_15.html?m=1
                                Да не излезе, че е анаеробен процес, а и му трябва по- топло, че съсипАхме герана и хладилника ще посинее с това дишане и дупки
                                Горе-долу така. Трябва му влажно, топло и тъмно.
                                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X