Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варен октопод по нашенски

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Варен октопод по нашенски

Ей кудоши.....
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от калабак Преглед на мнение
      Самото биене в скала, също е легенда ...
      Я дай по-подробно!
      GPS системи https://www.easytracking.bg/
      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

... Не е легенда
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Те виетнамците кучетата утрепват от бой преди ядене за да са крехки вие за един "откопод" както казва щерката на проблем го направихте.
          Важното е да има пиене и ядене,а кой и как може да обменяме опит.
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от mradulov Преглед на мнение
            ...след улова винаги е хубаво да се бие в скала(морска, някъде на брега), после се почистват вътрешностите от главата и е готов за готвене. Ако на някой не му харесва кожата, може да се дере ама си е дълготрайно забавление. Най-важното е да го опердашиш в скалите, колото повече бой отнесе, толкова по-крехък е след готвенето.
            1. Може да се яде и суров, но след приличен бой в скала. Трудно се дере след боя, но с малко сол и лимон е много вкусен. ...
            Представям си тези думи , изказани от мечка Гризли към събратята ѝ, по повод казуса "Как се яде човек", но фразата "морска скала" е заменена с "планинска скала" !
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Има една приказка за американски, руски и български форум, която изглежда много актуална за някои потребители тук.
              Не разбрах с какво предизвиках желание за заяждане? С това, че споделям личен опит, или просто за спорта?
              Успех с готвенето на всички, които намериха нещо положително в поста ми.

Коментар

Има една приказка за американски, руски и български форум, която изглежда много актуална за някои потребители тук.
                Не разбрах с какво предизвиках желание за заяждане? С това, че споделям личен опит, или просто за спорта?
                Успех с готвенето на всички, които намериха нещо положително в поста ми.
                Ееее стига де! Никой не се заяжда. Просто описанието на процеса поражда забавни представи.
                Ако се опиташ да представиш и обосновеш действията по процеса на приготвяне с повечко старание ще си още по-полезен.
                Все пак тук има доста колеги които поназнайват нещо за приготвянето на тия осмокрачковци и е допустимо да си имат някаква представа. На всичко отгоре, ти малко фаворизираш твоята рецепта, и по този начин предварително обявяваш всички други за кръчмарски шмекерлъци.
                Добре че не си в кулинарен форум. Пък било то и американски...

Коментар

Биенето в скалите прави месото по-крехко и накъсва кожата, което помага на дрането, без значение дали е варен или суров. Чувал съм, а и съм пробвал да се кисне в оцет преди готвене, но според мен нищо не се променя.
                  Ако по някакъв начин поста ми звучи фаворизиращо, съжалявам, не е била това целта. Тъй като октопода ми е любимо ястие, исках да споделя опит.

Коментар

Ето пък аз какво знам. Признавам, и аз си падам по морската храна и обичам да приготвям по нещичко.
                    Биенето в скалите прави месото по-крехко и накъсва кожата,
                    Преди биенето е по-добре да го изчистиш. Да го биеш с вътрешностите не е добра идея.
                    Биеш премерено за да не го разкъсаш. Ту от едната, ту от другата страна. Биеш докато се обезцвети. Това е гаранция че съвсем е "умрял". Има много силно развита периферна нервна система и ако не е съвсем "умрял" при готвене се стяга и става каиш. Това е и целта на биенето де. Можеш да замениш операцията със замразяване във фризера но си губи част от вкусовите качества.
                    което помага на дрането,
                    Не се дере. На камъка на който биеш след като се подуе и му се накъдрят пипалцата от бой започваш да разтриваш и изплакваш. Така докато не опада слузта. Окачаш на слънце да виси като прани гащи и след това на скарата.
                    Чувал съм, а и съм пробвал да се кисне в оцет преди готвене, но според мен нищо не се променя.
                    Оцета го забрави. Ако вариш то да е на бавен огън без вода или само няколко лъжички. Пуска си сокче. Обръщаш често и проверяваш с вилицата докато стане крехък. И пак за малко на скарата. Само да не е на електрическа че язък за октоподчето. Подправяш и да ти е сладко.
                    И ако се съмняваш, то давай да организираме една форумно кулинарна среща по гръцко и да ги сборим рецептите!
                    Та..... всеки да се чувства поканен де!

Коментар

Виждал съм гръцки рибари да млатят в скалите набоден преди това на прът с тризъбец октопод, но съм си мислел, че го правят за да го доубият, щото той мърдаше.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Предложението за среща в Гърция за обмен на опит е много добро, но още не съм мислил за лятната почивка. Ще имам едно на ум
                        Техниката с търкането в скалите съм я опитвал, вместо дране, но никога не ми се е получавало добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Виждал съм гръцки рибари да млатят в скалите набоден преди това на прът с тризъбец октопод, но съм си мислел, че го правят за да го доубият, щото той мърдаше.
                          Простете не съм докосвал такава тварама като го хванеш да го биеш у скалата той не се ли опитва да хапе или избягакак така седи да го мааш и чака да умре
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            Простете не съм докосвал такава тварама като го хванеш да го биеш у скалата той не се ли опитва да хапе или избягакак така седи да го мааш и чака да умре
                            Бат, тоя е главоного мекотело и извън водата е като мокър парцал. Освен това бързо дава фира на сухо. На един чардак пред една кръчма ги бяха раперили като делтаплани, на слънце и вятър после на грил.
                            Виждал съм професионален уред , пералня използвана за обработка, пъхаш октоподите с един налъм и нагласяш центрофугата на min...

Абе някой виждал ли е в метро какво продават за октопод, че се нервирах много? Пипала от гигантски калмари с етикет " Октопод". Измамници!!!
                            Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 24-01-16, 18:00.
                            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                              Бат, тоя е главоного мекотело и извън водата е като мокър парцал. Освен това бързо дава фира на сухо.
                              Гледал съм гръцки дядовци как джапат покрай камънаците с по един "тризъбец", дебнат и "хак!" - току-намушат някое октоподче, като го извадят на сушата, онова побягва като паяк а те го подгонват и го буат с камъни да го пребият и с псувни "МикрО-микрО!!! Мальака-с-Мальака!!!", че било дребно. Като спре да бяга го хващат и почват да го млатят в камъните с още повече псувни - мислех си, че някакъв садизъм е това а сега научих, че било част от подготовката за готвене.
                              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Като се замислите защо ние си начукваме пържолите, ще се сетите и защо се бият октоподите в скалите. Не че няма да стане и без това, ама...
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X