Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Марината за кебапчета/кюфтета на скара

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

    Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
    ....Най-истински кюфтаци и кебапчета в последно време набивах на разложка фирма....
    Въпреки че,Жоро(собственика на фирмата) ми е приятел,ще дам един глас повече за Пулчето от Банско...За мен(и не само),ненадминат майстор на скарата по тези земи си остава бай Лине Захов.Легендите за неговите кюфтета датират още от живково време и който е бил на "Пирин пее" или е минавал през "Брезата" на Предела,няма начин да не ги е опитвал.Почти всеки обед пращахме колега за кюфтета от "Брезата". Сега няма такива кюфтета...Аз също пътувам доста и съм фен на холестеролни бомби,но напоследък не съм попадал на впечатляващи кюфтета.Освен на едни овнешки на пазара в Якоруда,но тогава бях невъобразимо гладен...та може да не съм обективен...

    Коментар


    • #32
      От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

      Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
      ...ще дам един глас повече за Пулчето от Банско...
      Брей, за това Пулче толкова съм чувал, и то все харни неща..
      Не съм пробвал, ама щом fill така казва, съм съгласен безусловно.

      Коментар


      • #33
        От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

        Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Брей, за това Пулче толкова съм чувал, и то все харни неща..
        Не съм пробвал, ама щом fill така казва, съм съгласен безусловно.
        Ето какво ще ти донеса следващата седмица като идвам в ПловдивЩе взема едни от Пулчето и от Жоро,а ти ще се произнесеш като независим експерт...става,нали...А като ми дойдеш на гости,ще приготвя едни ала бай Лине,ама от сега да знаеш,че има хляб и бира в каймата...и месо де...

        Коментар


        • #34
          От: Марината за кебапчета/кюфтета на скара

          Едно време по пътя за Паничище, на Валявица правеха вълшебни кюфтета на скара.
          После майстора слезе в Сапарева баня срещу старата баня, а на Валявица разбиха и изтърбушиха всичко.
          Чувал съм, че се слага малко бял дроб в каймата, за да се надуят и да станат по-сочни кифтята.
          После като го натиснеш с вилицата, скача.
          Не знам доколко е вярно, не съм пробвал.
          До колегата по-горе:
          Прав си, няма кюфтета без хлаб в каймата.

          Поне за мен
          Независиммо за пържене ли са или за скара.
          Your conscience is all you can take to your grave.

          Коментар


          • #35
            От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

            Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
            ...и месо де...
            Леле, Киркоре, ти и месо ли слагаш
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • #36
              От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

              Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
              Ето какво ще ти донеса следващата седмица като идвам в ПловдивЩе взема едни от Пулчето и от Жоро,а ти ще се произнесеш като независим експерт...става,нали...А като ми дойдеш на гости,ще приготвя едни ала бай Лине,ама от сега да знаеш,че има хляб и бира в каймата...и месо де...
              Чакай, чакай..
              Като дойдеш, естествено, няма да носиш нищо!
              Обаче ще си отделиш половин ден, щото там, дето ще те водя, има време път до там. Иначе е близо.

              Ама то без хляб и бира в каймата.. не става.

              Давай, чакам те!

              Коментар


              • #37
                От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Леле, Киркоре, ти и месо ли слагаш
                Е па,малко каЙма,малко л@йна...
                Кайма купувам само от двамата касапи,споменати по долу,щото знам че е от месо.От нашето прасе всичкото месо заминава за по извисени неща...

                Коментар


                • #38
                  От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                  Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Брей, за това Пулче толкова съм чувал, и то все харни неща..
                  Не съм пробвал, ама щом fill така казва, съм съгласен безусловно.
                  Пулче то в Благоевград фалира ....
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

                  Коментар


                  • #39
                    От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                    Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                    Пулче то в Благоевград фалира ....
                    Ми кат НЕ е правил далавери с кАйма-л@йна, както беше писано по-горе - обичайна последица. И аз познавам един, дето се мъчеше да прави и продава колбаси от месо... фалира, че и почина даже.
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

                    Коментар


                    • #40
                      От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                      Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Ми кат НЕ е правил далавери с кАйма-л@йна, както беше писано по-горе - обичайна последица. И аз познавам един, дето се мъчеше да прави и продава колбаси от месо... фалира, че и почина даже.
                      Само веднъж купих от там кюфтета ...бяха някакви страшни пушеци и смрад докато се печеше ...
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

                      Коментар


                      • #41
                        От: Марината за кебапчета/кюфтета на скара

                        Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Едно време по пътя за Паничище, на Валявица правеха вълшебни кюфтета на скара.
                        После майстора слезе в Сапарева баня срещу старата баня, а на Валявица разбиха и изтърбушиха всичко.
                        Чувал съм, че се слага малко бял дроб в каймата, за да се надуят и да станат по-сочни кифтята.
                        После като го натиснеш с вилицата, скача.
                        Не знам доколко е вярно, не съм пробвал.
                        До колегата по-горе:
                        Прав си, няма кюфтета без хлаб в каймата.

                        Поне за мен
                        Независиммо за пържене ли са или за скара.
                        Мани не говори за тая скара на х.Валявица, преди години там карахме зимните ваканции по няколко семейства,по цял ден ски на Паничище ,вечер слизаме на хижата и се почваше с тая скара ,незабравима беше ,едни лютиви кебапчета ,още са ми в главата,хижарите бяха страхотни от Сапарева баня,бяха приятели с нашите.На Банско по командировки също съм попадал на добра скара,особено на местните домашни суджуци,отрепвахме се от ядене.
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

                        Коментар


                        • #42
                          От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                          Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                          Пулче то в Благоевград фалира ....
                          По скоро неразумна инвестиция...Пулчето,все пак е повече колбасар,отколкото бизнесмен...

                          Коментар


                          • #43
                            От: Марината за кебапчета/кюфтета на скара

                            Няма марината, но морковите ме довършиха

                            Кифтеле ала мамалигарски

                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                            Коментар


                            • #44
                              От: Марината за кебапчета/кюфтета на скара

                              А за кебапчетата и кюфтета, изпечени от Гаргата и компания на срещата в Стара Загора какво ще кажете??
                              Бяха убииц.
                              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                              Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                              Коментар


                              • #45
                                От: Марината за кебапчета/кюфтета на скара

                                Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Няма марината, но морковите ме довършиха

                                Кифтеле ала мамалигарски
                                Допринасят за отделяне на сок и за разграждане (омекване) на месото. Действат като лука, но не миришат така "селски" и ... не предизвикват "метеоризъм"
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X