Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Марината за кебапчета/кюфтета на скара

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Марината за кебапчета/кюфтета на скара

    На пазара един продава кебапчета и кюфтета на скара. След опичане ги топи в някаква марина и стават разкошни. Питах го в какво ги топи, но не казва. Та въпроса ми е ако някой знае каква е марината /сигурно има не една рецепта/ и не е засекретена като рецептата на "Кока кола" да сподели. Може и на лични.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

  • #2
    От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

    А тоя пич дава ли рецептата за каймата?
    И дава ли да гледаш, като я меси?

    Щото, на едно място, дето е известно в половината Родопи, един пич прави едни кюфтета ( да не се бъркат с кебапчетата му ), дето няма такива в радиус, равен на радиуса на Земята.

    Та тоя надали прави неземни чудеса, ама не дава да го снимам, като бърка каймата. Тя се доставя от някакъв местен месар - и не е чудо на чудесата, щото е пробвана, и си е най-обикновена кайма.

    И това, дето е вътре, и то е по канона - нищо различно от правоверната рецепта.

    Е, да, ама резултата у дома е различен от резултата в кръчмата.

    Не е като да не може да се сборим с една кюфтяна кайма, ама.. на Паун кюфтаците са една класика, като на Странджата манджите..

    Ха сега де?

    Всъщност, къде се развива действието? Че то, в малка България, има сто хиляди и една рецепти, за почти едно и също нещо, ама по местен тертип..

    Коментар


    • #3
      От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

      Вени, къде тия кюфтета?

      Иначе пиниза е и в отлежаването на каймата - аз поне след като я омеся я оставям два три дена в хладилника. Не че не може и веднага ама не е същото
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

      Коментар


      • #4
        От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

        Червено вино разредено с вода,черен пипер,малко подправка за барбекю и става перфектна марина.Поливам ги постоянно докато се пекат ,да им стане лошо.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

        Коментар


        • #5
          От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

          Аааа, не казвам...

          Ама ако речеш да ги опиташ, си добре дошъл - с голямо удоволствие ще те посрещна.
          Стига да не е навалял снега, че няма стигане до там.

          За из Родопите става дума, де..
          През последния уикенд палихме печката горе..

          Коментар


          • #6
            От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

            рецепти за марината

            мен тази с уискито и джинджифил ме заинтригува
            ________________________________________________
            Subaru OUTBACK 2,5
            Hyundai TUCSON 2.0

            Коментар


            • #7
              От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

              Вече опечени кюфтета, ако са добре замесени, традиционно се киснат в "собствен сос", който се получава още от първата партида, сложени в тенджера с капак. С всяка партида сосът се увеличава. Тарикатите кръчмари го пазят след като продадат кюфтетата в хладилник (обикновено се желира в него) и така 2-3 дена го ползват с претопляне.
              "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

              Коментар


              • #8
                От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                Всичко това от линка ще се пробва!THANK YOU..!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

                Коментар


                • #9
                  От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                  Да, де ама въпросът нали беше в какво се държат вече изпечени кюфтета ? Всички рецепти са за киснене на суров продукт.
                  "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                  Коментар


                  • #10
                    От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                    Аз понякога слагам на дъното на съда малко джоджен, девисил, мащерка и огоре изпечените чудеса. В гората може и друг бурен.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                    Коментар


                    • #11
                      От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                      Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      А тоя пич дава ли рецептата за каймата?
                      И дава ли да гледаш, като я меси?

                      Щото, на едно място, дето е известно в половината Родопи, един пич прави едни кюфтета ( да не се бъркат с кебапчетата му ), дето няма такива в радиус, равен на радиуса на Земята.

                      Та тоя надали прави неземни чудеса, ама не дава да го снимам, като бърка каймата. Тя се доставя от някакъв местен месар - и не е чудо на чудесата, щото е пробвана, и си е най-обикновена кайма.

                      И това, дето е вътре, и то е по канона - нищо различно от правоверната рецепта.

                      Е, да, ама резултата у дома е различен от резултата в кръчмата.

                      Не е като да не може да се сборим с една кюфтяна кайма, ама.. на Паун кюфтаците са една класика, като на Странджата манджите..

                      Ха сега де?

                      Всъщност, къде се развива действието? Че то, в малка България, има сто хиляди и една рецепти, за почти едно и също нещо, ама по местен тертип..
                      Вени,да не е всеки четвъртък в Неделино
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

                      Коментар


                      • #12
                        От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                        Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                        ...малко джоджен, девисил, мащерка и огоре изпечените чудеса...
                        С комерсиална цел - кубче бульон в 200 гр. гореща вода + супена лъжица "Маги" сос. И на девисил мирише и на "от кухнята на баба" го докарва за пред купувачите.
                        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                        Коментар


                        • #13
                          От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                          Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          - кубче бульон в 200 гр. гореща вода + супена лъжица "Маги" сос.
                          Какви?
                          Бульони и Маги сос има десетки.
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

                          Коментар


                          • #14
                            От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                            Анатема на такива дето развалят кюфтето с шарлатанско-маркетингови прийоми!
                            Звучи ми като "Видяла жабата, че подковават...и т.н."
                            Печеното месо е съвсем друга бира!
                            0885600006 - Чичо Коце

                            Коментар


                            • #15
                              От: Марина за кебапчета/кюфтета на скара

                              Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                              Какви?
                              Бульони и Маги сос има десетки.
                              "Унисос" и телешки бистър бульон - кубче. Не казвам, че това точно е рецептата, която ти търсиш. Просто съм виждал така да правят.
                              "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X