От: Домашна шунка
Всяко едно по-дебело полиетиленово пликче, с подходяща форма, ще свърши работа.
Всяко едно по-дебело полиетиленово пликче, с подходяща форма, ще свърши работа.

не знаех, че и в България има вече такава мания
. Основно си правя пастарми, но от миналата година като опитах домашна шунка, наденички и кренвирши при едни австрийци започнах, когато има време и това да си правя. Като имам малко повече време ще постна любимите ми рецепти за кайзероване и обмазки, а и за домашни кренвиршчета, които мисля биха се вписали идеално по темата.
ухае невероятно и не можеш да спреш да ядеш докато не свърши
. С уточнението, че всичко на око и по личен вкус се мери това е общо взето рецептата - та взимате готовата шунка, няколко студени бири, мед около една ракиена чаш (два пръста ама нагоре се мерят
), плодов оцет (аз предпочитам ябълков около 1/3 чаена чаша или малко по-малко в зависимост от меда), малко сол, горчица (предпочитам класическа без допълнителни глупости в нея). Та отваряте бирата и си наливате една чаша, отпивате от нея
и взимате един тиган, слагате меда, оцетът, горчицата и малко сол. Като съветът ми е почнете от малко горчица и съвсем малко сол и давидите как ще ви допадне на вкус и да добавяте по малко, имайте впредвид че сместа трява да поври между 5-10 минути до сгъстяване. Почне ли да бълбука като каша махате тигана от котлона, температурата да не е силна за да не загаря и непрекъснато бъркате. Като стане готова сместа я оставяте леко да се охлади така че да се пипа с присти спокойно. После си отваряте още една бира
и обмазвате шунката с четка, в една тавичка сипвате вода, а може и смес от билки в една торбичка(ама това друг път ще дам рецепти) и слагате скаричка върху, която да легне обмазаната шунка. След което включвате на 170-180 и печете на око между 20 и 40 мин в зависимост от шунката колко е водна. Да не забравяте от време на време да я обръщате и пак да я обмазвате, може и да направите напречни ромбовидне резънчета върху шунката, които ще придадат страхотен вид и малки хрупкави връхчета... надявам се да съм бил полезен... като имам малко повече време ще направя и ще пусна малко снимки. 
, а в същото време технологията не е сложна.

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар