Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От кои "купешки" червени вина има грозде...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От кои "купешки" червени вина има грозде...

Коле ,просто утрешното главоболие е доста различно.
    По чист начин, проба- грешка, вече знам, че качествения алкохол ,си е качествен такъв.Сега и мен не ме кефи цена за литър вино, 25 лв,ама като го пиеш и разбираш разликата от нещо изгребано от дъното на кацата ,и вино от грозде.
    А иначе ,е хубаво да познаваш някой който прави вино ,и да му вярваш.Тогава може да се пие и на поносими цени.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Румба, пил съм доста вино, само от грозде, както и доста вино което е трета реколта. Аз самия съм правил и от трите вида, според това доколко добива на грозде ме задоволява за моята си консумация.
      Различавам ясно вината от трите вида ферментация, и разбира се-най ми харесва първата реколта-от самото грозде, макар, че рядко се случва да е само от грозде.

А и да се похваля-от над 20 години не ме е боляла глава заради пиянство...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Румба, пил съм доста вино, само от грозде, както и доста вино което е трета реколта. Аз самия съм правил и от трите вида, според това доколко добива на грозде ме задоволява за моята си консумация.
        Различавам ясно вината от трите вида ферментация, и разбира се-най ми харесва първата реколта-от самото грозде, макар, че рядко се случва да е само от грозде.

За което поздрави.
        Имаш здрава глава.
        Или малко пиеш.
        Както и да е ,всички сме наясно че ,ако искаш да пиеш добро вино,или си го правиш сам,или разчиташ на приятели,ииили бъркаш дълбоко в джоба.
        А къде се дяна репликата на господин Гагич?
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Има си медицинска дума за това.

Иначе всеки пие каквото му е кеф, а специално при пиенето на човек най-много му е кеф това на което е свикнал.

Иначе богатите ора са скръндзи (те затова са и богати, повечето). Ако им харесваше виното от 2.80/литъра определено нямаше да пият такова от 28 или от 280/литър. Ама пуста човешка природа...

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
            А къде се дяна репликата на господин Гагич?
            Гагич за последен път го изтръгвам от лапите на граматичните нацисти, чети по-горе.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Гагич за последен път го изтръгвам от лапите на граматичните нацисти, чети по-горе.
              Хвърляй ти камъни в моята градина, аз ще ги събирам за дувар /ограда тур./
              Я кажи сега при 24-25 % захарност как виното става кисело и как му се добавя захар?
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                Хвърляй ти камъни в моята градина, аз ще ги събирам за дувар /ограда тур./
                Я кажи сега при 24-25 % захарност как виното става кисело и как му се добавя захар?
                Бах маааму, а кой добавя захар при тая захарност? Тая година купих молдавско гразде, 24 градуса захарност, добавих от астмата 18 градуса, стана средно 22! Не съм слагал нищо, ама като казвам нищо значи нищо! Още е мааалко "болно", ама нема да умрЕ, вервайте ми!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

От 24-25% захарност как става кисело мога дълго да разказвам. Но тогава едно е сигурно - никаква допълнителна захар няма да те спаси, защото не ти е тя проблемът.
                  Също мога да разкажа как като проспиш момента за бране и гроздето от 25% за 3 дни лек ръмеж става 18% и вече имаш проблем.

Или как някой реже лозето вместо тебе и накрая вместо 4 тона нормално грозде имаш около 6 тона десертно (14-16%). Или щеше да е десертно, ако не беше винен сорт.
                  Прочее, за вино за продажба така се прави нарочно и захарта е неизбежна.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                    Бах маааму, а кой добавя захар при тая захарност?
                    При тая и по-голяма захарност имаш друг интересен проблем - ферментацията може да не тръгне и тогава на коледа имаш сокче за децата.

Коментар

В момента пия купешко червено, по 2,80 литъра, наливно.

Ако някога в домашни условия успея да докарам такъв вкус на моето вино-ще съм най-гордия човек в България, а може би и в Европа..
                      Аз утре ще ида да си купя още 10 литра от това-евтиното.
                      При цена 1.20 за кг Мерло, Каберне и прочие?Пиеш нещо купешко, но не и вино.А защо не можеш да "докараш" твоето вино, не знам заповядай на раздумка и ще видим.
                      Тази година срещу 170 лв, за грозде , се сдобих с 50 л. мерло-каберне,+150 л. материал за ракия(добавям и 12 кг. захар)
                      Смятайте.
                      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                      Това е положението.

Коментар

При тая и по-голяма захарност имаш друг интересен проблем - ферментацията може да не тръгне и тогава на коледа имаш сокче за децата.
                        От 90-та год. се прави вино от този сорт грозде и до сега никога не е правено нито кисело вино, нито сокче за децата. Никога не е прибавяна захар и това предполага че знаем и когато е висока захарноста как се сваля. Доста хора от тук са пили от това вино и нямам спомен някой да се е оплакал. От ракията също Виж за съдържанието на грозде в купешкото си признавам че съм напълно некомпетентен защото избягвам да употребявам такова
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Верно, патил съм! Затова 21-22 градуса!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Мой близък до скоро беше търговски директор в голям винпром.От него знам,че нищо под 10лв за бутилка едрова цена не е вино.Прилича на вино ма не е.И от същия човек имам ракия дето е 18 лв за половин литър,за износ се прави и няма ама тамън нищо общо с тая в магазините.Иначе и аз си пия Стамболовско мерло,ама виното дето го прави дядото на дъщеря ми в Харманли си е друга работа.Иначе съм опитвал във Франция разни префърцунени вина,в едни още по префърцунени изби за по 100 евра бутилката-ми няма такъв скъп оцет честно...

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                              Тая година купих молдавско гразде,
                              Тва у наше село ли са внесли или си ходил до там?
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Определено не съм винар и не разбирам, но за Франция мога да кажа едно - и там е пълно с вина "измита бъчва" (90% от "Божоле"-то е такова, например - с него лъжат туристите), но пък ако ти се пие истинско вино и не ти се свидят двайсетина евро (минмум) за бутилка - има такива вина, че дори и на мен - кроманьонеца, ми спира тока! Като казвам "има", имам предвид, че дори и не се доближаваме даже - мое мнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X