Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конско месо?!?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Конско месо?!?

    Направи го и кажи какво се е получило, а междувременно може да напишеш маринатата от какво се състои и цялата технология, за да може и други най-безскрупулно да се възползваме от това

    Коментар


    • #32
      От: Конско месо?!?

      Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
      Направи го и кажи какво се е получило, а междувременно може да напишеш маринатата от какво се състои и цялата технология, за да може и други най-безскрупулно да се възползваме от това
      За маринатата: фен съм на "тандури пиле" откакто за пръв път ядох такова някъде през 1991 г. в чужбина. В БГ се появи с първите индийски ресторанти някъде 1994 г. и беше по онова време ужасно скъпо. "Как се прави тандури пиле ? Ами кисне 24 часа в тандури сос и се пече на скара или грил"
      Един познат индиец, прочее доста известен - участва в "Сладко отмъщение" със Софи Маринова ми подари плик с "тандури масала", демек подправките + пликче с "тандури боя" (оказа се че червеното се прави както жълтото с куркума при кърито, в случая с някаква червена подправка, която наричат... просто боя, има и зелени на цвят индийски ястия, виждали сте) и ми каза: две супени лъжици "масала" и една чаена лъжица боя в маринатата и... готово. Маринатата нали знаеш как се прави ? Аз - ами-и-и-и-и... Той: "Е как, бе - с кисело мляко !". Резултатът беше толкова вЧепетляващ, че оттогава почнах всяко жилаво месо да го мариновам по този начин - просто го заливаш да е покрито изцяло с две-три кофички от най-непретенциозното (желателно да не е "Данон", "Мегле" и пр. чужди "подобрени") евтино българско кисело мляко от магазина. За овкусяване слагаш подправки каквито искаш (смлени) + малко счукан чесън. После месото се изплаква изцяло от маринатата То като видите как гадно започва да изглежда киселото мляко, абсорбирало какви ли не гадости от престоялото в него месо, едва ли ще ви дойде на ум да готвите месото заедно с нея. Мятате на скарата и... Пекъл съм фазан и дива патица на грил след като са били мариновани така и стават супер (естествено, при печенето се мажат с масълце, поливат се с бира и т.н). Но иначе е абсурд да ги врътнеш на шиш - ще получиш недъвкаемо гумено пате или някаква дървена скулптура.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

      Коментар


      • #33
        От: Конско месо?!?

        Ето тук е показана елементарната операция по "секретната марината" с картинки http://www.cookingwithbesos.com/blog...ber-salad.html
        Само че е някаква мързелива бърза рецепта с парчета пиле - за кратко в маринатата и направо с нея на оребрения тиган С жилаво месо си трябва да престои.
        Ще взема лятоска "да препарирам" демек да приготвя заготовка - бутчета, крилца и напр. при дядо Владо или на някоя "расотка" да ги метнем на скара ?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

        Коментар


        • #34
          От: Конско месо?!?

          Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          ........ "секретната марината" ......
          - Благодаря

          * още сега отивам да магазина за малки пилешко, пък да видим до довечера как ще се омаже

          Коментар


          • #35
            От: Конско месо?!?

            Пристигна ! Тъкмо се бях обезсърчил. Чаках го вчера. Това малко обърква готварските ми планове, но наденици ще цвърчат още тази вечер

            "Свежая кОнина":

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:190120141923.jpg
Прегледи:1
Размер:128.0 КБ
ID:5555396
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

            Коментар


            • #36
              От: Конско месо?!?

              Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Пристигна ! Тъкмо се бях обезсърчил. Чаках го вчера. Това малко обърква готварските ми планове, но наденици ще цвърчат още тази вечер
              Отдели кило и половина и шпиковай с чесън и подправки, както писа по-нагоре в гювеч за една нощ ! Сложи и от истинския бекон отгоре, а не от тоя "напомпан" с пара. Амааа...това вино на снимката до никъде няма да ти стигне
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

              Коментар


              • #37
                От: Конско месо?!?

                Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Отдели кило и половина и шпиковай с чесън и подправки, както писа по-нагоре в гювеч за една нощ ! Сложи и от истинския бекон отгоре, а не от тоя "напомпан" с пара. Амааа...това вино на снимката до никъде няма да ти стигне
                Разделих го на три части. Едната ще я правя на "тандури пържоли" и ще пробвам на скара още днес. Не е малко жребче, но ми изглежда крехко... Другата част - в гювеч бавно и славно, третата - замразявам. Вино - имам си запаси, тази бутилчица беше наблизо и я придърпах, за да стане завършен "натюрморт".
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                Коментар


                • #38
                  От: Конско месо?!?

                  Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Разделих го на три части. Едната ще я правя на "тандури пържоли" и ще пробвам на скара още днес. Не е малко жребче, но ми изглежда крехко... Другата част - в гювеч бавно и славно, третата - замразявам. Вино - имам си запаси, тази бутилчица беше наблизо и я придърпах, за да стане завършен "натюрморт".
                  На скара ще стане шперплат, освен ако киселото мляко не сътвори чудеса нощес..
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

                  Коментар


                  • #39
                    От: Конско месо?!?

                    Грех е да ядеш конско месо или от магаренце

                    Ял съм....... имам чуството че ядеш човешко


                    Не знам сигурно много печенежка кръв тече в жилите ми...А и съм се разправял с коне доста.....Така че да убия и ям от месото на животно по умно от човек не благодАрим;;.....
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                    Коментар


                    • #40
                      От: Конско месо?!?

                      Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                      Грех е да ядеш конско месо или от магаренце

                      Ял съм....... имам чуството че ядеш човешко


                      Не знам сигурно много печенежка кръв тече в жилите ми...А и съм се разправял с коне доста.....Така че да убия и ям от месото на животно по умно от човек не благодАрим;;.....
                      Магаренцата бяха основен деликатес в граничарската ми младост Подаряваха ни ги стопани на "съгрешили магарици". Мили животинки... ама к`во да прави човек - не от всеки става вегетарианец Конете винаги са ми се виждали глуповати, но предани животни, всеки със свой характер. Магаретата гаче са по-умни ? Ами сърна, простреляна и ронеща сълзи, а ? Лош дзвер е туй, човекът...
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                      Коментар


                      • #41
                        От: Конско месо?!?

                        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Пристигна ! Тъкмо се бях обезсърчил. Чаках го вчера. Това малко обърква готварските ми планове, но наденици ще цвърчат още тази вечер

                        "Свежая кОнина":

                        [ATTACH=CONFIG]672236[/ATTACH]
                        Сори за спама!
                        То с месцата добре, ама бутилката винце, съдейки по наименованието му, сякаш ти е изпратена от лукавия!
                        Дори и аз, като потребител на две Фронтери, не знаех, че има таквос винце...
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

                        Коментар


                        • #42
                          От: Конско месо?!?

                          Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                          ... бутилката винце, съдейки по наименованието му, сякаш ти е изпратена от лукавия!
                          Дори и аз, като потребител на две Фронтери, не знаех, че има таквос винце...
                          Има, има: http://www.fronterawines.com/en/
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                          Коментар


                          • #43
                            От: Конско месо?!?

                            Ако някой има замразено месо да праща ,правя суджук за сушене но връщам само 50% ,другото е за мен
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

                            Коментар


                            • #44
                              От: Конско месо?!?

                              Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Конете винаги са ми се виждали глуповати, но предани животни, всеки със свой характер.
                              Гледай филма " Боен кон "...ама след като изядеш мръвките, че ще идат зян..А иначе сигурно и Гризлитата така си говорят помежду си .." Ейй..глей какви са добри тия Човеци, ама кво да правиш..трябва да се ядат"...
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

                              Коментар


                              • #45
                                От: Конско месо?!?

                                Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                                Ако някой има замразено месо да праща ,правя суджук за сушене но връщам само 50% ,другото е за мен
                                Абе, не знам тая работа със замразеното месо. Излиза, че само аз не съм в час. Ето ви две историЙ, пък вие кажете к`во мислите:

                                История 1.
                                Зората на "прехода". Надута белгийска фирма, почват да внася фамозния "Датски салам", един кръгъл такъв, на вкус приличащ на някаква луканка, но като го хвърлиш на тиган - оставаха само белите (уж сланинки) топчета - твърди като грис + една червена мазна течност всичко друго изчезваше. Внасяха някакво фалшиво кафе (имаха фабрика за опаковане в Полша) и не си спомням още какви боклуци. Тука правеха (да, в БГ) някакви "белгийски шампоани" и общо взето печелеха луди пари от наивните БГ-потребители, налитащи на "новото и западното". Добре, ама след година народът се поопари от фалшификатите и престанаха да се продават "продуктите" им Та, дават се на служителите 300 (триста) долара и им се заръчва да купят за тази сума мостри от български колбаси, за да се занесат в Белгия и да се организира производството на техни аналози, за да се харесвали на нашите потребители. Белгийците са сигурни, че ще ги правят по-евтино от нас Ние накупихме филе "Елена", пастърми, луканки, чудесии (още не беше развалено производството на "Родопа", тя съществуваше неприватизирана), купихме и водка и ракия и... спретнахме як "офисен купон" Останалата неизядена част от мезетата даваме на белгийците. Те гледат опулено и викат "Толкова малко количество за 300 $ ?! Ехе-е-е-ейй, ще изкъртим местния пазар !!"
                                Добре, ама застой... нещо млъкнаха, не се появиха "заместителите". Питам ги един ден какво става и те ми отговарят: "Ами от нашето месо НЕ СТАВАТ такива салами. Така ни каза нашият колбасар в Белгия. Пробвахме - не става. При вас явно се работи с охладено, не замразено месо и животновъдството ви е екстензивно - животните ходят, пасат трева... при нас от раждането им са в боксове и се хранят със смески".

                                История 2.
                                Известен кредитен милионер, ще гледам да съм максимално неконкретен. Технологията му обаче беше трепач - идва живата крава или прасе - прас с електрическата тояга, ръч - куките на задните крака, телфера бръм - и излизат салами от другата страна, съответно в пушилни, сушилни и т.н. Човекът закъсва, мутри поемат бизнеса ("пазят" го от банката). Човекът остава консултант. Сметките обаче не излизат - саламите скъпи. Докарват замразено месо - провал (продукцията се скапва). Почват да бухат некви чували с добавки и смески и месото почти изчезва от състава на продукцията. Накрая предприятието (след като банката-кредитор фалира) се залага с нова фирма на друга банка, парите се взимат и предприятието се оставя да фалира.

                                Та, разбирам ентусиазма и може би професионалната чест на тук твърдящите, че от замразено месо става пастърма и луканка. Става сигурно, ама по... модерни технологии
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X