Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конско месо?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Конско месо?!?

Направи го и кажи какво се е получило, а междувременно може да напишеш маринатата от какво се състои и цялата технология, за да може и други най-безскрупулно да се възползваме от това

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
      Направи го и кажи какво се е получило, а междувременно може да напишеш маринатата от какво се състои и цялата технология, за да може и други най-безскрупулно да се възползваме от това
      За маринатата: фен съм на "тандури пиле" откакто за пръв път ядох такова някъде през 1991 г. в чужбина. В БГ се появи с първите индийски ресторанти някъде 1994 г. и беше по онова време ужасно скъпо. "Как се прави тандури пиле ? Ами кисне 24 часа в тандури сос и се пече на скара или грил"
      Един познат индиец, прочее доста известен - участва в "Сладко отмъщение" със Софи Маринова ми подари плик с "тандури масала", демек подправките + пликче с "тандури боя" (оказа се че червеното се прави както жълтото с куркума при кърито, в случая с някаква червена подправка, която наричат... просто боя, има и зелени на цвят индийски ястия, виждали сте) и ми каза: две супени лъжици "масала" и една чаена лъжица боя в маринатата и... готово. Маринатата нали знаеш как се прави ? Аз - ами-и-и-и-и... Той: "Е как, бе - с кисело мляко !". Резултатът беше толкова вЧепетляващ, че оттогава почнах всяко жилаво месо да го мариновам по този начин - просто го заливаш да е покрито изцяло с две-три кофички от най-непретенциозното (желателно да не е "Данон", "Мегле" и пр. чужди "подобрени") евтино българско кисело мляко от магазина. За овкусяване слагаш подправки каквито искаш (смлени) + малко счукан чесън. После месото се изплаква изцяло от маринатата То като видите как гадно започва да изглежда киселото мляко, абсорбирало какви ли не гадости от престоялото в него месо, едва ли ще ви дойде на ум да готвите месото заедно с нея. Мятате на скарата и... Пекъл съм фазан и дива патица на грил след като са били мариновани така и стават супер (естествено, при печенето се мажат с масълце, поливат се с бира и т.н). Но иначе е абсурд да ги врътнеш на шиш - ще получиш недъвкаемо гумено пате или някаква дървена скулптура.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ето тук е показана елементарната операция по "секретната марината" с картинки http://www.cookingwithbesos.com/blog...ber-salad.html
        Само че е някаква мързелива бърза рецепта с парчета пиле - за кратко в маринатата и направо с нея на оребрения тиган С жилаво месо си трябва да престои.
        Ще взема лятоска "да препарирам" демек да приготвя заготовка - бутчета, крилца и напр. при дядо Владо или на някоя "расотка" да ги метнем на скара ?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          ........ "секретната марината" ......
          - Благодаря

* още сега отивам да магазина за малки пилешко, пък да видим до довечера как ще се омаже

Коментар

Пристигна ! Тъкмо се бях обезсърчил. Чаках го вчера. Това малко обърква готварските ми планове, но наденици ще цвърчат още тази вечер

"Свежая кОнина":

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:190120141923.jpg
Прегледи:1
Размер:128.0 КБ
ID:5555396

Коментар

Пристигна ! Тъкмо се бях обезсърчил. Чаках го вчера. Това малко обърква готварските ми планове, но наденици ще цвърчат още тази вечер
              Отдели кило и половина и шпиковай с чесън и подправки, както писа по-нагоре в гювеч за една нощ ! Сложи и от истинския бекон отгоре, а не от тоя "напомпан" с пара. Амааа...това вино на снимката до никъде няма да ти стигне
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Отдели кило и половина и шпиковай с чесън и подправки, както писа по-нагоре в гювеч за една нощ ! Сложи и от истинския бекон отгоре, а не от тоя "напомпан" с пара. Амааа...това вино на снимката до никъде няма да ти стигне
                Разделих го на три части. Едната ще я правя на "тандури пържоли" и ще пробвам на скара още днес. Не е малко жребче, но ми изглежда крехко... Другата част - в гювеч бавно и славно, третата - замразявам. Вино - имам си запаси, тази бутилчица беше наблизо и я придърпах, за да стане завършен "натюрморт".

Коментар

Разделих го на три части. Едната ще я правя на "тандури пържоли" и ще пробвам на скара още днес. Не е малко жребче, но ми изглежда крехко... Другата част - в гювеч бавно и славно, третата - замразявам. Вино - имам си запаси, тази бутилчица беше наблизо и я придърпах, за да стане завършен "натюрморт".
                  На скара ще стане шперплат, освен ако киселото мляко не сътвори чудеса нощес..
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Грех е да ядеш конско месо или от магаренце

Ял съм....... имам чуството че ядеш човешко

Не знам сигурно много печенежка кръв тече в жилите ми...А и съм се разправял с коне доста.....Така че да убия и ям от месото на животно по умно от човек не благодАрим;;.....
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                      Грех е да ядеш конско месо или от магаренце

Ял съм....... имам чуството че ядеш човешко

Не знам сигурно много печенежка кръв тече в жилите ми...А и съм се разправял с коне доста.....Така че да убия и ям от месото на животно по умно от човек не благодАрим;;.....
                      Магаренцата бяха основен деликатес в граничарската ми младост Подаряваха ни ги стопани на "съгрешили магарици". Мили животинки... ама к`во да прави човек - не от всеки става вегетарианец Конете винаги са ми се виждали глуповати, но предани животни, всеки със свой характер. Магаретата гаче са по-умни ? Ами сърна, простреляна и ронеща сълзи, а ? Лош дзвер е туй, човекът...

Коментар

"Свежая кОнина":

[ATTACH=CONFIG]672236[/ATTACH]
                        Сори за спама!
                        То с месцата добре, ама бутилката винце, съдейки по наименованието му, сякаш ти е изпратена от лукавия!
                        Дори и аз, като потребител на две Фронтери, не знаех, че има таквос винце...
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
                          ... бутилката винце, съдейки по наименованието му, сякаш ти е изпратена от лукавия!
                          Дори и аз, като потребител на две Фронтери, не знаех, че има таквос винце...
                          Има, има: http://www.fronterawines.com/en/

Коментар

Ако някой има замразено месо да праща ,правя суджук за сушене но връщам само 50% ,другото е за мен
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Конете винаги са ми се виждали глуповати, но предани животни, всеки със свой характер.
                              Гледай филма " Боен кон "...ама след като изядеш мръвките, че ще идат зян..А иначе сигурно и Гризлитата така си говорят помежду си .." Ейй..глей какви са добри тия Човеци, ама кво да правиш..трябва да се ядат"...
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                                Ако някой има замразено месо да праща ,правя суджук за сушене но връщам само 50% ,другото е за мен
                                Абе, не знам тая работа със замразеното месо. Излиза, че само аз не съм в час. Ето ви две историЙ, пък вие кажете к`во мислите:

История 1.
                                Зората на "прехода". Надута белгийска фирма, почват да внася фамозния "Датски салам", един кръгъл такъв, на вкус приличащ на някаква луканка, но като го хвърлиш на тиган - оставаха само белите (уж сланинки) топчета - твърди като грис + една червена мазна течност всичко друго изчезваше. Внасяха някакво фалшиво кафе (имаха фабрика за опаковане в Полша) и не си спомням още какви боклуци. Тука правеха (да, в БГ) някакви "белгийски шампоани" и общо взето печелеха луди пари от наивните БГ-потребители, налитащи на "новото и западното". Добре, ама след година народът се поопари от фалшификатите и престанаха да се продават "продуктите" им Та, дават се на служителите 300 (триста) долара и им се заръчва да купят за тази сума мостри от български колбаси, за да се занесат в Белгия и да се организира производството на техни аналози, за да се харесвали на нашите потребители. Белгийците са сигурни, че ще ги правят по-евтино от нас Ние накупихме филе "Елена", пастърми, луканки, чудесии (още не беше развалено производството на "Родопа", тя съществуваше неприватизирана), купихме и водка и ракия и... спретнахме як "офисен купон" Останалата неизядена част от мезетата даваме на белгийците. Те гледат опулено и викат "Толкова малко количество за 300 $ ?! Ехе-е-е-ейй, ще изкъртим местния пазар !!"
                                Добре, ама застой... нещо млъкнаха, не се появиха "заместителите". Питам ги един ден какво става и те ми отговарят: "Ами от нашето месо НЕ СТАВАТ такива салами. Така ни каза нашият колбасар в Белгия. Пробвахме - не става. При вас явно се работи с охладено, не замразено месо и животновъдството ви е екстензивно - животните ходят, пасат трева... при нас от раждането им са в боксове и се хранят със смески".

История 2.
                                Известен кредитен милионер, ще гледам да съм максимално неконкретен. Технологията му обаче беше трепач - идва живата крава или прасе - прас с електрическата тояга, ръч - куките на задните крака, телфера бръм - и излизат салами от другата страна, съответно в пушилни, сушилни и т.н. Човекът закъсва, мутри поемат бизнеса ("пазят" го от банката). Човекът остава консултант. Сметките обаче не излизат - саламите скъпи. Докарват замразено месо - провал (продукцията се скапва). Почват да бухат некви чували с добавки и смески и месото почти изчезва от състава на продукцията. Накрая предприятието (след като банката-кредитор фалира) се залага с нова фирма на друга банка, парите се взимат и предприятието се оставя да фалира.

Та, разбирам ентусиазма и може би професионалната чест на тук твърдящите, че от замразено месо става пастърма и луканка. Става сигурно, ама по... модерни технологии

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X