Имам 3 кг конско месо от лятото във фризера. Какво да си направя от него?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Конско месо?!?
Свий
X
-
От: Конско месо?!?
- ако ти пречи.. давай го насамПървоначално публикуван от musovir Преглед на мнениеИмам 3 кг конско месо от лятото във фризера. Какво да си направя от него?
Сега сериозно - стават много добри луканки, ама незнам дали като е било замразявано месото няма да има някакви проблеми. АКо те интересува ще попитам за рецептата
Едит - другите начини са на кайма или някакви други видове мезелъци, само че да е мляно, конското има доста ципи дето са толкоз жилави, че и с бандзик не можеш да ги смелиш
-
От: Конско месо?!?
От замразявано месо "сухи колбаси" не стават, вкл. и най-ментърджийските месокомбинати не са успели да се справят с такава задача.
Такова конско - в пръстен гювеч, шпиковано с чесънчета и подправчици, при недиетичната версия - покрито с тънки резени бекон, с малко бяло вино, на 100 градуса една нощ във фурната...В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Коментар
-
От: Конско месо?!?
Пиша каквото см чувам по телефона (майстора е от Пиринските земи, така че ако има нещо дето не ти е ясно в събота ще го доуточним
), та:
- 40% конско, 40% свинско,20% сланинака
- солта е по желание, ама към 8-14гр/кг;
- слага се черен пипер и кимион 1:1, като на готовата смес от месото се слага олоко 4-5 гр./ кг ;
Така оставаш смесените работи да престоят няолко часа и с машинката за мелене ( с фунията) ги правиш в тънки естествени черва (агнешки/ свински). Като си връзваш на пред 35-40см конопен конец, който оставаш по-дългичък с цел да може после на него да ги окачиш.
ГОтовата продукция сушиш поне 25-30 дни на проветриво място, като вардиш махленските котки да не те изпреварят
Те така, айде и нали си знаеш - върви с червено винце
- глупости !Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеОт замразявано месо "сухи колбаси" не стават, вкл. и най-ментърджийските месокомбинати не са успели да се справят с такава задача.
Такова конско - в пръстен гювеч, шпиковано с чесънчета и подправчици, при недиетичната версия - покрито с тънки резени бекон, с малко бяло вино, на 100 градуса една нощ във фурната...
3 години подред правехме суджук и кървавица от замразено свинско месо. Ставаха неразличими от направени с туко-що транжирано... Яд ме е че не останаха, щеше да ти командировам една по Еконт
Коментар
-
От: Конско месо?!?
Е сега ми стана ясно защо в колбасите няма месо, а заместителиПървоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеОт замразявано месо "сухи колбаси" не стават, вкл. и най-ментърджийските месокомбинати не са успели да се справят с такава задача.
От де ще намерят прясно месо хората.
Коментар
-
От: Конско месо?!?
Чакай сега, кървавицата (вероятно имаш предвид "бахур", щото кървавицата е... нещо дето отдавна го нЕма по магазините) се води "мек", не "сух" колбас. Ако и суджукът е някакъв такъв - не веяна подкова дето да си седи цяла година вън от хладилник и пак да му няма нищо, а тип наденица... Ако нахакаш соя-моя-стабилизатори-тоалетна хартия-брашно-н`ам-си-к`во си, може и да стане от замразено месо нещо, но аз първо го предлагам на котката. Ако тя не иска - не го ям. А всички котки (най-различни видове съм гледал през годините) подправки и люто не ги плашат, та не се дърпат от пастърма или луканка заради това. Ако са хубави ги лапат със все пипера, после кихат, подсмърчат, но пак лапат.Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение- глупости !
3 години подред правехме суджук и кървавица от замразено свинско месо. Ставаха неразличими от направени с туко-що транжирано... Яд ме е че не останаха, щеше да ти командировам една по Еконт
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
От: Конско месо?!?
- за котките е 100% вярно;Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение..............Чакай сега, кървавицата .... ................
А всички котки............
А за мезалъците - извинявам се за езика, по нашите места кървавица се води свинско месо, най-често това от бутовете (смляно) + 50-60% черен дроб и другите там чарколяци дето са богати на кръв (от там и името - КЪРВавица) , слага се и праз... Както и да е...
В суджуците и горното мезе се слага САМО месо, СОЛ и редовните подправки - кимион, чубрица .. Така мезето се суши ПОНЕ 1 месец, но попринцип изкарва минимун 3-4 месеца, че правим по-стабилни количества.
Без майтап - от замразено се прави сушено мезе БЕЗ никакви проблеми
Ехх... как свършиха, щеше да облажиш
Коментар
-
От: Конско месо?!?
Не споря. Колегата има само 3 кила. Трябва да се използват рационално!Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнениеkozeboy, една от най-вкусните пастъpми които съм опитвал някога беше баш от конь0885600006 - Чичо Коце
Коментар
-
От: Конско месо?!?
Здравеите аз от 3 години правя само конски суджуци,с изключение на тази,тая година са магарешки.Та правя ги по следния начин,като заколим кончето и обескостим искисвам месото,защото е с богато съдаржание на кръв и малко киселее,след искисването го мелим само със сланина.На 70кг конско 20кг сланина,после подправките,пълнене в черва,сушене и папкане.SUZUKI VITARA V6
HONDA CBR 919RR
MERCEDES ML
MAN TGA D2O COMANREIL 18-430
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Днес.
Коментар