Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да заколим прасето и да си направим сланина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купувам живо прасе около 100 кг.

Аз ги гърмя хуманно с по едно бренеке у врата. После го почват касапите.
    Тони /Стария/, ти немаш ли некое прасе за продаване? Знам, че при тебе всичко се намира.
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Забелязъл съм че разпознават ножа и започват да се притесняват, затова с чифтето-експрес сервиз....
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Да, вярно е, от куршума по-арно няма - лесно, бързо, нема викове, нема квичене, а и нема риск. За никого - ни за прасето, ни за бабаитите около него. Че то понякога какви неща стават ...........
        Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
          Да, вярно е, от куршума по-арно няма - лесно, бързо, нема викове, нема квичене, а и нема риск. За никого - ни за прасето, ни за бабаитите около него. Че то понякога какви неща стават ...........
          Оспамихме темата но 86г шопара над 180кила като хукна с ножа взв врата ...докато вземем чифтето беше едно бягане.....
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Нема викове ако го уцелиш от първия път ,ако не има викове бягане и пак стрелба .............. .Като извадиш сланината и я направиш на ленти е добре да я изкиснеш една вечер в студена вода ,за да няма червени чорби в маринатата после . Бахура го правим отвън в корито и там го пълним ,правили сме го и вътре но е играчка .
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
              Оспамихме темата но 86г шопара над 180кила като хукна с ножа взв врата ...докато вземем чифтето беше едно бягане.....

Писали сме едновременно , преди години ги натискахме и с ножа ,почти през година имаше все някой с изкълчени пръсти ,и от тогава насам само стрелба зад ухото

пп Извинявам се сега видях че темата е за покупка ,а почнахме с стрелби бахури Та по темата , при нас вървят 2.50 лв. за черно прасе и 3 лв. за бяло ,проблема е че си далеч
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Гърмиш го от 1-2 метра.
                Само DIESEL !!!

Коментар

Гърмиш го от 1-2 метра.
                  Ако не разполагате с разрешително за оръжие и въобще някакво оръжие, го "гърмите" от упор с по-дълъг нож
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Два начина има за сланината- сух и мокър. При сухото приготвяне в дървено сандъче се реди ред сланина, ред сол /морска/ , като може и малко да е поопушена преди това. При "мокрия" вариант се приготвя саламура със цели зърна черен пипер , бахар и несмлян кимион. Сол се добавя, докато в течността не потъне яйце, чието "дупе" остава над течността с площ колкото 50-стотинкова монета /това е мерило за концентрация / . При налагането на сланинката се слага и наситнен праз лук между парчетата !
                    Последно редактирано от sonda; 28-12-13, 13:28.
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

В Троян начина е смесен, първо се отцежда една нощ, полсе се реди на сухо в каче/бидон/ плътно ред сол, ред сланина, след известно време дни се прави саламура и се залива....... но там от въздуха ли, от климата ли, става сланина, която няма къде другаде да стане............. когато е готова, се визма едно парче и се нрязва на лентички..... на един вестник омешвате подправки на вкус и овъргаляте лентичките....... събирате ги на снопче, увивате с канап и в камерата.......... при нужда, вадите, режете на тънко и мезите!!!

Троянчани имат една приказка: не ме е яд, че ми открадна сланинката тоя полендак, ми няма да знае как да си я нереже........

Коментар

От 25 години си коля прасетата сам , макар че край мен има поне 20 човека касапи - слагам най евтиното бренеке , кочината ми е с двор и чакам да се покаже прасето , премервам го точно в челото и с един изстрел пада като отсечено ,правя дупка с ножа да изтече кръвта и е готово . Иначе с нож съм заклал доста прасета и никога не съм мъчил прасе , винаги са ми умирали много бързо . Бахура го правя по следния начин - дебелите черва добре измити се накисват в съд с оцет , сода , лук и малко вода , отделям кървавото месо , белия дроб и малко тлъсто месо и ги запарвам в тенджера . След като заврат препенвам за да изкарам кръвта и мръсотиите и ги вадя , накълцвам ги на ситно и ги оставам да изстинат . На другия ден с ръчната машинка за мелене на кайма без решетка само със сложена широка фуния нанизвам червото което преди това отново съм почистил и почвам да пълня готовата накълцана смес за бахура . Напълнените черва ги слагам в една гаца , оттам в казана затиснати с камък и почвам да ги варя като малко преди да заврат ги надупчвам с шиш за да излезе кръвта и после препенвам и изхвърлям мръсотиите които изплуват при варенето . Така на тих огън до пълното сваряване като се следи внимателно да не се преварят щото почват да се късат . Сланината я свалям нацяло от прасето без да я режа , изкисвам я от кръвта за около 24 часа , след това я нарязвам на цели парчета по формата на съда / имам 2 20 л качета / . Приготвям смес от червен пипер , кимион , черен пипер и овалвам добре всяко парче в него . Насипвам на дъното едра сол върху нея поставям парче марля , наръсвам ситно нарязан праз и слагам оваляното в подправки парче сланина , притискам плътно , отново пласт едра сол , марля , праз и парче сланина . Така плътно наредени парчетата сланина заливам с преварена вода и е готово . След време вадя цялото парче , изстъргвам солта която не е поела и сланината е готова за ядене . Да ви е сладко
                        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Мераклииска рецепта! Благодря! Ще я пробвам,ако ли пък не,ще ти дойда на гости!
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Да не види само жената темата..
                            заминах.....
                            Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                              При нас тия дето държат прасето са с трицифрено лично тегло,така че ...няма шанс.Доказа го днешната репетиция с 180кг домашен любимец.Аз бях най лекия,само една бира ме дели от трите цифри.А всички ние бяхме толкова хуманни,че прасето като ни видя,самО си направи харакири...а ние съчувствено му помагахме...Та така,днеска го разглобихме,утре шъ съ опитаме да го сглобим обратно в червата да не изгубим некой чаркаляк...

Коментар

От: Как да заколим прасето и да си направим сланина

Така,сланита по Самоковско се прави по следния начин,в дървено каче или ако няма такова може и в бидон,кофа,тенджера и др.Слага се на дъното ред морска сол ред сланина,редят се плътно до горе,след което се пълни до горе с вода,и се натиска с камък да не изплува.А ако има сняг се слага сняг на всеки ред.След 15-20 дни е готова за консумация сурова или на скара.Тънката сланина от корема аз я правя на руло по следния начин.От вътрешната страна я поръсвам с подправки всякакви които ми харесват, червен пипер,черен пипер,чубрика,кимион,пиган,мащерка,и др. слага се задължително дафинов лист,може по вкус да нарежеш месо на тънки ленти и да го сложиш вурхо подправките,ситно нарязан чесан и навива6 на руло,стягаш с канап и е готово да се вари.Аз лично го варя в рассолница-зелева чорба,вари се 15-20минутки после истива и е готово за папкане.
                                SUZUKI VITARA V6
                                HONDA CBR 919RR
                                MERCEDES ML
                                MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X