Темата така и така се "разшири", та да питам. Въпреки, че прасето може би ще бъде със съответните ваксини и обезпаразитявания, има ли смисъл да се носи месо в някоя лаборатория за изследване за разни болести?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да заколим прасето и да си направим сланина
Свий
X
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Първоначално публикуван от upi Преглед на мнениеима ли ваксинации срещу трихинелоза или??
Санитарните им условия са по добри от Факултето. Момчетата , работещи там ми казаха , че свинчо , докато чакал да бъде принесен в жертва на моята лакомия , помолил учтиво да си измие краката - да не прави лошо впечатление.Уморените коне не ги убиват , нали ??
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнениеТемата така и така се "разшири", та да питам. Въпреки, че прасето може би ще бъде със съответните ваксини и обезпаразитявания, има ли смисъл да се носи месо в някоя лаборатория за изследване за разни болести?Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Хибрид означава кръстоска м-у две или повече породи с цел постигане на по- бърз растеж, по- добър рендеман, по- добри вкусови качества на месото и т.н. Хибрид и диво прасе нямат нищо общо! А до това дали са шарени или бели, зависи кои породи участват в кръстоската...
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
По нашия край на времето правеха така : Хващат едно малко мъжко диво прасе и го заселват в кочината за разплод . Има краища на България в които прасетата ги пускат на свободна паша и после ги събират . Кое как и с какво се кръстоса божа работа . Преди двайсетина години имахме две шарени като дойде време да ги водим на солариум изтървахме едното после стана една не е за разправяне още ни бъзикатБез цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Тази година заминаха две по 120кг и едно теленце 250кг.Гледани са вкъщи.При прасетата особенно е,че преди да и се насрочи дата два месеца по-рано и се спира купешката смеска,за да може месото да не мирише и да има вкус на лекарства.Изчиства се от всякаква химия,и се води на солариум.Имай те си едно наум при търговията от непознати.
поздрави
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеСлед като не знаеш в какви условия и къде е гледано прасето задължително проба за трихинолоза . То и да знаеш пак се носи проба .Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
След като никога не си взимал проби прочети внимателно това http://lrdrodopi.com/wp-content/uplo...probaprase.pdf За София не знам къде ги носят щото не ги нося аз но предполагам Гугъл знае .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Така, изяснихме въпроса с пробите и изследването за трихинелоза. Благодаря за информацията.
Само ако може някой да каже какво аджеба означава и как се прави "хуманно умъртвяване"...
А сега и по същество
За сланинката: Мисля да я направя по следния начин - нарязана на ленти, подобно като на снимката на колегата sek.1. После запарена за няколко минути във вряща вода с разтворена едра сол. След това като изстине наредена в съд (например буркани) и залята със същата саламура, в която е запарена. След седмица на хладно място трябва да е готова за консумация с обилно количество червено винце...
Обикновено резултата от тази процедура е много добър, но няма да откажа съвет и за по-добра и изпитана рецепта за налагане на сланинка.
П.П. Благодарение на колега от форума, прасето утре ще бъде доставено на място. Ще помоля модератор, да не заключва темата, а да промени заглавието на "Свинска Коледа" и да я премести на подходящо място. Мисля, че до тук има полезни мнения и се надявам, темата да се развие и да бъде интересна.
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
За сланинката .. моят прадядо имаше проста рецепта. След пърленето слагаше сланинката в тенекии от сирене. Един ред сол, един ред сланина и после пак - ред сол, ред сланина. Така до горе, като завършва с ред сол. Най-отдолу има повечко сол, а сланината е винаги с кожата нагоре. .. Толкова. Няма варене, няма нищо друго. Е, има ядене естествено, ама то там рецептите са многоАко не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Първоначално публикуван от borizul Преглед на мнениеХибрид означава кръстоска м-у две или повече породи с цел постигане на по- бърз растеж, по- добър рендеман, по- добри вкусови качества на месото и т.н. Хибрид и диво прасе нямат нищо общо! А до това дали са шарени или бели, зависи кои породи участват в кръстоската...Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Първоначално публикуван от upi Преглед на мнениеСлед пърленето слагаше сланинката в тенекии от сирене
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
Само ако може някой да каже какво аджеба означава и как се прави "хуманно умъртвяване"...Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
От: Купувам живо прасе около 100 кг.
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеС дълъг и остър нож да точното място . Ако прасето е по едро с пистолета зад ухото . В саламурата можеш да пуснеш ако искаш дафиново листче или някоя друга подправка по твой вкус .
Я кажете и за бахура. Къде го правите, извън или вътре в прасето?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар