Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хлябът

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хлябът

Ами мухлясва си.
    Как няма да мухляса, като хлябът от 600 и 800 грама се различава само по надписа на опаковката, но не и по заетия от него обем (подобрители, набухватели и пр.) и е точно толкова голям, колкото едновремешният хляб от килограм.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Има една фурна в Момин проход (близо до Белово), е там какъв хляб има... и да като си купим и си го ядем по седмица. Някой може ли да сподели къде в София има такива пекарни. Като малък помня една на Иван Асен II, ама май я затвориха.
      Лопата - друг солдата!!!

Коментар

До март месец фурната в Симеоново вадеше ръчен хляб, но и тя мина на външни доставки поради нерентабилност. За съжаление при една от последните покупки от там, брат ми извади скъсан 10мм болт от единия хляб, та май и там го бяха ударили през просото. Единствено не съм сигурен каква е ситуацията с фурната в Драгалевци, но сигурно и тя не вади хляб. За последно около Великден, покрай козунаците видях ръчен хляб във фурната на Семинарията под физико-математическия факултет.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Чета и виждам, че никой не стига до разковничето на проблема.
          Ами за всичко сме виновни ние ПОТРЕБИТЕЛИТЕ! Тук имало фурна-фалирала, там имало фурна фалирала, ЗАЩО?
          Ръчният хляб иска ръце, а тези ръце искат пари и така себестойността му се вдига и потребителя си казва......а това е скъпо!
          Тези които оценят качеството и го купуват са малко, а искате и една седмица да не мухлясва.
          Ами тези хлебари как ще си гледат семействата?
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Ръчният хляб иска ръце, а тези ръце искат пари
            .Това е истината ,но не цялата.Никъде в Европа не съм ял хляб за 3-40 цента.Друг е въпроса,че и по 2лв.да е нашите печалбари(повечето)пак същият ще го правят.Същата работа е и със" Стара планина" стандарт на каймата,който си е купил знае.
            Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              Чета и виждам, че никой не стига до разковничето на проблема.
              Ами за всичко сме виновни ние ПОТРЕБИТЕЛИТЕ! Тук имало фурна-фалирала, там имало фурна фалирала, ЗАЩО?
              Ръчният хляб иска ръце, а тези ръце искат пари и така себестойността му се вдига и потребителя си казва......а това е скъпо!
              Тези които оценят качеството и го купуват са малко, а искате и една седмица да не мухлясва.
              Ами тези хлебари как ще си гледат семействата?
              Прав си,колега.Обаче за около 10% от проблема.МатрЯла също е важен.Даже жизнено важен.Имам все още жива баба,която помни технологията от хармана,през вършина и т.н.Та тя ми вика"лебо го разтуриа тиа с костюмето".В превод: Хляба го съсипаха тези с костюмите...И като почнеш от сортовете пшеница,през ГМО...хамеричка царевичка,дет прай свинското пушено.Гръчкото патате,кромид лук.Абе все екзотика.... от алхимици."Биволско" сърце може да се нарече само търпението на масата,но не и доматът...който си ял като дете.При хляба не е по различно...Химията прай реколтата,лобито - политиката,политиката фармацията и така...Перпетуумобиле е възможно,ако елиминираш Нютон.А това е възможно само с политическа физика.Та с две думи:леб без политика,нема...

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
                Някой може ли да сподели къде в София има такива пекарни.
                Нямам лични впечатления, но съм чувал добри отзиви за:
                - "Пекарната на майстор Стилиян Чемишки", кв Павлово, пл.Знаме на Мира 5, ръчно правят 40 вида хляб
                фейсбук страницата има снимки: http://tinyurl.com/ky5orfc
                - "ХлеБар" на Оборище 14 с вход откъм Васил Априлов
                фейсбук https://www.facebook.com/hlebarh

Коментар

А кой ще сподели лесна за изпълнение рецептичка ?
                  Лудак

Коментар

Колега, мЕтни едно око на темата за домашните хлебопекарни - рецепти и от 1001 нощ има.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Re: Хлябът

Коко, наистина в симеоновската прекарана имаше хубав хляб, но това беше преди много години. Взимам от време на време едни драгалевски питки има ги пак от време на време в макс, пише че са правени в драгалевци, явно пекарната работи, хубави са, стават за ядене. А хляб нямаме защото няма хубава пшеница, за това ядем боклуците на цяла европа плюс подобрители, какъв хляб да имаме, златна добруджа е засята с рапица.

Коментар

Определено ми предстои закупуване на такава "пекарна"...не се притеснявам за брашното...знам, че по-лош хляб от магазинският няма!

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                          А кой ще сподели лесна за изпълнение рецептичка ?
                          за 800г хляб:
                          500г брашно
                          1 пакет суха мая ( 7 грама)
                          340мл прясно мляко (хубаво е да се измери точно, аз ползвам една градуирана мерилна чаша)
                          1чл сол
                          1чл захар
                          2сл масло (или 3 сл олио)
                          1сл суха чубрица

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                            за 800г хляб:
                            500г брашно
                            1 пакет суха мая ( 7 грама)
                            340мл прясно мляко (хубаво е да се измери точно, аз ползвам една градуирана мерилна чаша)
                            1чл сол
                            1чл захар
                            2сл масло (или 3 сл олио)
                            1сл суха чубрица
                            Преди години съм правил хляб професионално. Там мазнина не се слагаше. Не, че вреди нещо, ама вече го докарва на пица.

Коментар

Онзи ден смених 2 чувала жито и взех един брашно. От фирмения магазин на тукашната регионална мелница.
                              Не вярвам да са слагали някакви подобрители и други подобни в готовия си продукт, че си струват пари.
                              Вчера пекохме първия хляб от това брашно, и резултатът си беше идеален хляб.
                              Рецептата подобна на повечето за домашен хляб-брашно, сол, захар(храна за маята), вода и малко олио.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Какво ще кажете за 100 и 102 зърна на ,,Елиаз,,(дано не се смята за реклама)?
                                Струва ми се, не е направен само от бяло брашно и оцветители!
                                Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X