От: Сливова ракия
Какво се случва. Един "полъх на вятъра" осигури малко ябълки, които ми се ще да ги включа в схемата. Претегляйки на ум плюсовете и минусите на това начинание решевам да действам. Събрани са и измити в кофа с вода. Оставям ги на слънце за един ден да доузреят. Не е достатъчен един ден, ама няма повече. Ако стоят една седмица стават червени. Отварям си бира и ги правя на "салата".
Не ги обичам аз тези пектинови плодове, малко дават и рисковете са по-големи, ама караме напред.
Тук вече не ми се рискува и заквасвам ябълките с адаптирана мая. Понеже съм решил да не използвам захар ще им вдигна малко захарността с едни други, много сладки сливи. Смачкване, размесване и отделен съд и добавяне са серниста к-на(слагам я на око, но тя е в границите на 1-2 мг/л). Понеже сместа ми се вижда доста суха я обливам с около 1,5 захрен сироп, също приготвен произволно, с идеята маята да достигне навсякъде. Малко е трудоемко, но дава възможност да се отдели това:
Какво се случва. Един "полъх на вятъра" осигури малко ябълки, които ми се ще да ги включа в схемата. Претегляйки на ум плюсовете и минусите на това начинание решевам да действам. Събрани са и измити в кофа с вода. Оставям ги на слънце за един ден да доузреят. Не е достатъчен един ден, ама няма повече. Ако стоят една седмица стават червени. Отварям си бира и ги правя на "салата".
Не ги обичам аз тези пектинови плодове, малко дават и рисковете са по-големи, ама караме напред.
Тук вече не ми се рискува и заквасвам ябълките с адаптирана мая. Понеже съм решил да не използвам захар ще им вдигна малко захарността с едни други, много сладки сливи. Смачкване, размесване и отделен съд и добавяне са серниста к-на(слагам я на око, но тя е в границите на 1-2 мг/л). Понеже сместа ми се вижда доста суха я обливам с около 1,5 захрен сироп, също приготвен произволно, с идеята маята да достигне навсякъде. Малко е трудоемко, но дава възможност да се отдели това:
Коментар