Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Марината за пържоли на скара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Марината за пържоли на скара

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
    + в балкана на някое заслонче на палатка..
    Да,тогава в една голяма тенджера на камъка на огнището,може много малко,една идея,но само пресен девисил,или мащерка,или риган в тенджерата на дъното.И всеки сам решава кога и до кога.На закуска са си топли и ... .
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Вкусове разни.. Директно на жар- класика в жанра, особено за току що добита мръвка и само сол. Моето овкусяване за купешки свинешки пържоли: пикантина Микадо, соев сос, винце червено, манатарки сушени стрити на прах, няколко капки медец домашен тъмен. В никакъв случай акациев или купешки. На много силна скара за да стане крехко.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        Вкусове разни.. Директно на жар- класика в жанра, особено за току що добита мръвка и само сол. Моето овкусяване за купешки свинешки пържоли...
        Много съм съгласен че само със сол е най-вкусно, ама да е прясно и домашно. Нали когато колим прасето винаги има пресни мръвчици (покрай ушите) на жарта. Но някак с купешките мръви не се получава същото. Едно че никога не са баш прясни, друго че когато животното е хранено във ферма с цел продажба, месото става друго.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
          * а след това миеш ли ги ? Чубрица, черен пипер и кимьон ? А СОЛ ?

А иначе аз ползвам за кило свинско и най-вече агнешнко :
          - 0.7 - 1л салца (доматено пюре или цели консервирани домати )
          - 2 с.л кимиьон, черен пипер, бял и розов пипер (пресно смлян);
          - 3 с.л. готова подправка за барбекю (аз ползвам на Микадо, от Лидъл)
          - 1 чаена лъжичка захар;
          - 5 глави кромид/лук ;
          - 5-6 скилидки чесън;
          - по желание 2 с.л. зехтин (НЕ се смесва с подправките);
          - 1 чаена лъжичка соев сос и той отделно;
          Осоляваш пържолите (или каквото правиш) и начукваш предварително, смесваш горната марината в отделен съд - подправките, кромида и чесъна. Взимате тенджерка слагате малко от доматеното пюре, овалвате месото обилно в подправката, като след всеки ред месо се долива от доматите. После печеш почти задължително на скара с дървени въглища.
          * Върви особено добре с червени винце

Поздрави !
          EDOORS, човече маринатата с меда, соевия сос и оцета е невероятен трепач. Туко-що я пробвах и избих рибата. Цялата компаия остана с пръст в уста . Жалкото е, че направих само 2 бекончета - за проба, ама още утре ще се поправя. Само ако позволиш бих нанесъл корекция в съотношението на медеца. Ако са 3 с.л. по мой вкус ще е идеално.
          - а за чесъна що не спомена по рано ?

Поздрави
          п.п. препоръчвам на абсолютно ВСЕКИ скептик като мен да пробва !!!
          Последно редактирано от derhunter; 09-06-13, 19:12.

Коментар

EDOORS, човече маринатата с меда, соевия сос и ощета е невероятен трепач. Туко-що я пробвах и избих рибата. Цялата компаия остана с пръст в оста . Жалкото е, че направих само 2 бекончета - за проба, ама още утре ще се поправя. Само ако позволиш бих нанесъл корекция в съотношението на медеца. Ако са 3 с.л. по мой вкус ще е идеално.
            - а за чесъна що не спомена по рано ?

Поздрави
            п.п. препоръчвам на абсолютно ВСЕКИ скептик като мен да пробва !!!
            Е, аз написах, че за втория път се нанасят корекции. За чесъна... виноват, ама пак мина една седмица, откак го написах... Нали ще повтаряш, ще сложиш и чесън!
            Наздраве!
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
              Е, аз написах, че за втория път се нанасят корекции. За чесъна... виноват, ама пак мина една седмица, откак го написах... Нали ще повтаряш, ще сложиш и чесън!
              Наздраве!
              Още утре пробвам, само да уточним :
              - ще пречи ли, ако месцето постои примерно 10-12 часа в маринатата ?
              - към горната пропорция колко чесън да добавя ?

Благодаря

Коментар

Още утре пробвам, само да уточним :
                - ще пречи ли, ако месцето постои примерно 10-12 часа в маринатата ?
                - към горната пропорция колко чесън да добавя ?

Благодаря
                Аз счуквам със сол 5-6 скилидки. Маринатата съм я държал 4-5 часа с мръвките в хладиник. Не съм пробвал за повече време, но не вярвам да е проблем. Успех и да се похвалиш!
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Всичко е въпрос на вкус, но приличен вкус се получава само с лимонов сок с месцето и 2 часа в хладилника.

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                    Всичко е въпрос на вкус, но приличен вкус се получава само с лимонов сок с месцето и 2 часа в хладилника.
                    Правил съм други маринати с лимонов сок и не са ми допадали, ама въпрос на вкус. Снощи забърках маринатата на edoors тайничко. Наложих 4-5 парченца бекон в една тенджера и ги сътах в хладилника. После продължих обичайната подготовка на мезето по мойте си начини, омесих каймата и запалих въглищата.
                    - изпичането на мезелъците беше почти привършило, когато метнах на скарата "специалните" бекончета. Придобиха златиска коричка, а аромата ммМ...
                    * После сядаме на маса и всички започат да грабят от масата, точно в този момент показах тайната. На никого не казах предварително как са направени. Нарязахме пробвахме... възклицания нямаше, само се спогледахме и всички забодоха по още едно парче. След като осмислиха преживяното всички бяха възхитени от вкусотията. След хиляди убеждения и 2-3 ракии споделих какво има в маринатата, почти всички бяха крайно изненадани, объркани и удивени. Та така, още утре, живот и здраве ще направя опит №2

Поздрави !

Коментар

Пробвайте да запечатате мръвките дори и за скара.В съвсем малко силно сгорещена мазнина в тиган ги запържвате съвсем набързо, колкото да се запечати месото.После на скарата или в тавата, получава се превъзходно.Важи дори и за приготвянето на манджи.
                      Всеки трети е шести

Коментар

+1 и това съм пробвал, особено за по-сухичко месце. Ма пусто време, все не стига.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X