Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Марината за пържоли на скара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Марината за пържоли на скара

Мазохистка тема. Аз нищо не им слагам, но гледам винаги да са пресни и скарата да не е прекалено силна.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ееех, хора, хора! Отидоха си майсторите на българската скариада на форума Маххх и Мещера, лека им пръст.
      Ама бат Пепо дано да се включи и да ви начука канчетата- кое как и защо се прави, че да стане скарата скара и мървьето вкусно.

Иначе всеки си има малки тайни- аз например ползвам микс за приготвяне на суджуци ( без нитратната сол), с още две добавки към нея, ама не си ги казвам.
      Осолявам с това, много лук- едро нарязан, червено вино, и малко соев сос, понякога 1-2 домата ситно накълцани (или вместо тях барбекю-сос), скилидка-две чесън- смачкани, лъжица мед.
      Слагам мървьето в херметичен плик-от тези с ципа отгоре, добавям маринатата, запечатвам почти без въздух и одрусвам плика хубаво.
      После в рефрижератора от тая вечер за утре на обяд.
      Само не ме бийте, че слюнките са ви окапали клавиатурите.
      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
        ... с още две добавки към нея, ама не си ги казвам...
        Е, какъв е смисъла?

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
          Е, какъв е смисъла?
          Смислата е въпрос на вкусови усещания, а ако взема да отворя една 4х4 скара-бира, да знам, че нема да ми направите конкуренцияя.

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
            ... а ако взема да отворя една 4х4 скара-бира, да знам, че нема да ми направите конкуренцияя.
            Ти ги кажи пък то тук си е документирано авторското ти право и ако някой нещо ... ще му търсиш процент от продажбите.

Коментар

Айде от мен да мине- замразена и стрита градинска мента и джинжифил.
              От тук нататък- ако срещна това някъде, земам по 2.50 евра на пражола глоба.
              Касата с бира не се брои.

Oпс, забравих да сложа и зехтина или олиото.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                * а след това миеш ли ги ? Чубрица, черен пипер и кимьон ? А СОЛ ?

Поздрави !
                Чубрица не слагам и не ги мия. Сол слагам малко при счукването на чесъна. Това са снимки на флейки, но съм го пробвал и с вратни пържоли...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1361728412657.jpg
Прегледи:2
Размер:79.8 КБ
ID:5489525

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1361728452454.jpg
Прегледи:2
Размер:127.2 КБ
ID:5489524
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Всичко което се изписа като подправки е вярно,доколкото се търсят разнообразни вкусове.Само на готови маринати не се доверяваме,и особено месото в тях.
                  Може да се опита и с горчица в маринатата.И според сърбина скараджия- майстор Миро, и моят опит: сол не се слага предварително ,защото изсмуква сосовете. Другото важно е , скарата да е силна, защото така също се запазват соковете и месото вътре остава крехко.Признак за добре изпечено месо е , когато от горната част на месото започне да избива соса.
                  Въобще тия основни мурафети не знам защо не се знаят по ресторантите.Сега по баловете бая подметки се продадоха за пържоли.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                    Въобще тия основни мурафети не знам защо не се знаят по ресторантите.Сега по баловете бая подметки се продадоха за пържоли.
                    Знаят се те, ама на готвача му е през оная работа.. Гледа да изчисти набързо поръчките.. Знаеш ли колко ядове съм брал точно поради тази причина..

Коментар

Абонамент!
                      Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                      Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Ако знаете какви чудеса стават само със сол и пипер...! Моята теза е, че трябва да се слагат малко на брой подправки. Богатият микс няма изразен вкус. За пържолите обичам кориандър, кимион, черен и червен пипер, розмарин, сол. Като течности - соев сос или олио. Принципно става и намазване с балсамова редукция, която добива все по-широка популярност. Всички червени и зелени миксове по готовите пържоли в магазина са пълен боклук. Не ги купувайте, това са готови смеси с множество Е-та и боклуци! Не на последно място - хубавата пържола не е замразявана!
                        0885600006 - Чичо Коце

Коментар

За мен месото е най вкусно на жар , без подправки и марини. Иначе наскоро пробвах една марина , най ходи на телешко-сок от един лимон, една супена лъжица мед , малко соев сос , 100 мл зехтин, подправки каквито ви е кеф. Стои минимум 2 часа в марината, после на скарата. Не е лошо!

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                            За мен месото е най вкусно на жар , без подправки и марини. !
                            Аааа, класика! Обожавам месо на жар! Там никаква, ама никаква марината не е нужна!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Дали ,,просташкият" вкус към натуралното прясно(при всички случаи на жив огън), няма да бие?
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Дали ,,просташкият" вкус към натуралното прясно(при всички случаи на жив огън), няма да бие?
                                + в балкана на някое заслонче на палатка..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X