Улисан в ежедневния снобизъм, пропуснах темата за непреходните ценности.
Днес отворихме едно 3-годишно буре с гроздова ракия 54*, направено от дъбови дъги и дъна от черница. Питието е станало 50*, тъмно като коняк, а вкусът е леко тежък. Ланското буре беше с дъна от чинар, а ракията беше по-лека. Дядо ми отлежаваше сливова ракия в бурета от круша и цветът й беше като лимон. За вкуса нямам правилно мнение, че бях спортист и пиенето не ми беше приоритет.
Ако пишещите във форума имат личен опит с материала на буретата за ракия и резултата от отлежаването й, моля да го споделят.
Днес отворихме едно 3-годишно буре с гроздова ракия 54*, направено от дъбови дъги и дъна от черница. Питието е станало 50*, тъмно като коняк, а вкусът е леко тежък. Ланското буре беше с дъна от чинар, а ракията беше по-лека. Дядо ми отлежаваше сливова ракия в бурета от круша и цветът й беше като лимон. За вкуса нямам правилно мнение, че бях спортист и пиенето не ми беше приоритет.
Ако пишещите във форума имат личен опит с материала на буретата за ракия и резултата от отлежаването й, моля да го споделят.
.
При мен буретата са от еднороден материал, черничево и дъбови. Нямам комбинирани от два различни материала. За да стане толкова тъмна и тежка ракийката бурето е било ново. Аз си позволявам да държа по-дълго време ракия в буре през което са минали 15-20 пълно-празно. Дори и след това дъбовото си придава леко трапчивият привкус но е по-бледа и не тежка.
.
Коментар