От: еленско месо
Определено някой не е кусвал еленско за да твърди че е жилаво. А "като всеки дивеч" става точно от кисненето в разни маринати. Единствено и само обезкървяването до нула го прави крехко, еленското най-вече. Направено в гювеч на капама от всички видове меса вкл. и питомни е най-крехкото. От форума има хора които са хапвали еленско приготвено от мен и.. някои още питат кога пак. За пастърмата от елен пък изобщо не отварям дума.
Определено някой не е кусвал еленско за да твърди че е жилаво. А "като всеки дивеч" става точно от кисненето в разни маринати. Единствено и само обезкървяването до нула го прави крехко, еленското най-вече. Направено в гювеч на капама от всички видове меса вкл. и питомни е най-крехкото. От форума има хора които са хапвали еленско приготвено от мен и.. някои още питат кога пак. За пастърмата от елен пък изобщо не отварям дума.
Нарязах месцето на парчоци, варих го 10-тина минути и изхвърлих водата. Измих го и прас у фурната с картофи, 2 глави лук нарязан на едро, 4 моркова, зелена жълта и червена чушка, няколко маслини, около 200 г бира и още толкова доматен сок. Сол не съм му слагал - само соев сос. След час пече в тава и фолио му добавих гъби от консерва и чубрица. След още час грах от консерва и така още 30 минути. След тва му махнах фолиото и го пекох още 30-тина минути докато се сгъсти соса. Стана жестоко ! Благодаря за помощта
Коментар