Обява

Свий
Няма добавени обяви.

еленско месо

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: еленско месо

    Определено някой не е кусвал еленско за да твърди че е жилаво. А "като всеки дивеч" става точно от кисненето в разни маринати. Единствено и само обезкървяването до нула го прави крехко, еленското най-вече. Направено в гювеч на капама от всички видове меса вкл. и питомни е най-крехкото. От форума има хора които са хапвали еленско приготвено от мен и.. някои още питат кога пак. За пастърмата от елен пък изобщо не отварям дума.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

    Коментар


    • #17
      От: еленско месо

      Абе с две думи Дробе, твоята работа няма как да стане за 5 минути...

      Коментар


      • #18
        От: еленско месо

        Такова опитах в Шведско, алангле. Кръв течеше от него, но споделиха, че не е замразявано а е прясно. Наистина беше доста крехко. Приготвят го като стек със сладко от боровинки.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

        Коментар


        • #19
          От: еленско месо

          Само в гювеча, с каквото ти душа сака!
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

          Коментар


          • #20
            От: еленско месо

            Ползвах комбинация от няколко от гореспоменатите рецепти Нарязах месцето на парчоци, варих го 10-тина минути и изхвърлих водата. Измих го и прас у фурната с картофи, 2 глави лук нарязан на едро, 4 моркова, зелена жълта и червена чушка, няколко маслини, около 200 г бира и още толкова доматен сок. Сол не съм му слагал - само соев сос. След час пече в тава и фолио му добавих гъби от консерва и чубрица. След още час грах от консерва и така още 30 минути. След тва му махнах фолиото и го пекох още 30-тина минути докато се сгъсти соса. Стана жестоко ! Благодаря за помощта
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05604.jpg
Прегледи:1
Размер:203.0 КБ
ID:5444091
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

            Коментар


            • #21
              От: еленско месо

              [QUOTE=droba;2062948]Ползвах комбинация от няколко от гореспоменатите рецепти Нарязах месцето на парчоци, варих го 10-тина минути и изхвърлих водата. Измих го и прас у фурната с картофи, 2 глави лук нарязан на едро, 4 моркова, зелена жълта и червена чушка, няколко маслини, около 200 г бира и още толкова доматен сок. Сол не съм му слагал - само соев сос. След час пече в тава и фолио му добавих гъби от консерва и чубрица. След още час грах от консерва и така още 30 минути. След тва му махнах фолиото и го пекох още 30-тина минути докато се сгъсти соса. Стана жестоко ! Благодаря за помощта
              /QUOTE]

              Бравачка!

              Коментар


              • #22
                От: еленско месо

                Да ви е сладко! Ако си набавил и добро червено вино, цена нямаш. Аз тая мръва я гарнирам с пъдпъдъци, че са по-мазни, ама жена ми иска да ме бие за разточителство ... само за пред гостите. После, като си легнем, си изкупвам греховете 2-3 пъти и й минава ядът.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                Коментар


                • #23
                  От: еленско месо

                  Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  Да ви е сладко! Ако си набавил и добро червено вино, цена нямаш.....
                  Мога и без гащи ама без червено вино нивгаш !
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X