Влажно е при теб. Може да остържеш подправките от горния слой на пастърмата, с обратното на острието на ножа.
Така ще премахнеш "запечатването" и месото ще диша. Ще се оправят.
Здравеите. От както са направени и висят вентилатора не е спиран. Трябва да проветрявам по често,температурата е 16-20 градуса поддържана с духалка. Само влагомер трябва да си взема.
Дали съм разбрал правилно? За приготвяне на пастърма от свинско филе.
170гр.морска сол на 1л.вода за саламура,киснене 48часа.След това месото не се
изкисва в чиста вода.Може да се пресова,може и не.За подправките и сушенето е ясно.
Благодаря!
.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Ето от моята първа телешка партида.Взех телешки шол.Престоя в маринатата 48 часа, пресовах го 12 часа и го овалях в подправките.Обаче ми се струва че малко го намазах, сега е в сушилнята на 10 - 15 градуса с влажност 75%.Чудя се кога да го намажа хубаво с подправките
Ето от моята първа телешка партида.Взех телешки шол.Престоя в маринатата 48 часа, пресовах го 12 часа и го овалях в подправките.Обаче ми се струва че малко го намазах, сега е в сушилнята на 10 - 15 градуса с влажност 75%.Чудя се кога да го намажа хубаво с подправките
Когато обмазваш с паста трябва месото да е заветряло поне един ден. Лично аз работя със сухи подправки. Както е влажно месото след пресата така го овалвам в сухите подправки и после леко го отупвам, което ще пада да падне. Ако е много рошаво мезето когато го режеш пада много и цапа, особено ако го режеш на масата.
ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
0896 846 246
Солта която ползвах беше доста мокра,и явно се отрази при тегленето с
кантара.Мисля другия път да я сложа за малко във фурната,да излезе водата.
И трябва ли предварително да са нарязани,на отделни филета?Защото сложих
цялото филе в саламура,и после го нарязах.
.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар