От: Кой слага сланина, и от къде намирате?
Има и една друга подробност, сланината поема строго ограничено количество сол и не се пресолява а с месото не е така, то няма тези свойства и когато е шарена сланината месото в нея става от солта на бигор. Но нали говорим за мезета в края на краищата. Иначе класиката е сланина в саламура, плътно наредена ред сланина ред морска сол и дестилирана вода ако няма сняг които се слага и топи докато всичко потъне. Класика е защото става после за омешване и с нещо по сухо, диво да речем. Ако е с подправки си е за други "работи".
Има и една друга подробност, сланината поема строго ограничено количество сол и не се пресолява а с месото не е така, то няма тези свойства и когато е шарена сланината месото в нея става от солта на бигор. Но нали говорим за мезета в края на краищата. Иначе класиката е сланина в саламура, плътно наредена ред сланина ред морска сол и дестилирана вода ако няма сняг които се слага и топи докато всичко потъне. Класика е защото става после за омешване и с нещо по сухо, диво да речем. Ако е с подправки си е за други "работи".
Коментар