Продукти:
-един голям домат
- една тиквичка
-една зелена пиперка
- един резен пъпеш (непрезрял)
- една малка главичка лук
- магданоз на вкус
-сол, зехтин, бял балсамов оцет
Приготвяне:
Доматът се срязва на две, изчиства се "дупето" и се нарязва на резенчета с дебелина около 5 мм. Тиквичката се обелва и се нарязва на шайби около 1 мм. (на най-тънкотона ренде тип "Бьорнер"). Чушката се изчиства и се нарязва на шайби малко по-дебело от тиквичките, пъпешът също. Лукът се прави на шайби, на най-тънкото. Всичко това се смесва с магданоза, солта, зехтина и накрая оцета да се хлъъъъзне леко по зехтина.
Сервира се с плочка мазно сиренце.
Ако на някого не му хареса-да се обади да я изям! Ракията от мен! Наздраве!
-един голям домат
- една тиквичка
-една зелена пиперка
- един резен пъпеш (непрезрял)
- една малка главичка лук
- магданоз на вкус
-сол, зехтин, бял балсамов оцет
Приготвяне:
Доматът се срязва на две, изчиства се "дупето" и се нарязва на резенчета с дебелина около 5 мм. Тиквичката се обелва и се нарязва на шайби около 1 мм. (на най-тънкотона ренде тип "Бьорнер"). Чушката се изчиства и се нарязва на шайби малко по-дебело от тиквичките, пъпешът също. Лукът се прави на шайби, на най-тънкото. Всичко това се смесва с магданоза, солта, зехтина и накрая оцета да се хлъъъъзне леко по зехтина.
Сервира се с плочка мазно сиренце.
Ако на някого не му хареса-да се обади да я изям! Ракията от мен! Наздраве!
Коментар