От: Миди по...някак си
Пробвах се да направя едни такива ядки от миди закупени от Метро.Измих ги старателно и ги обърнах в малко мазнинка.Отцедих от мазнината и се заех с приготвянето на сос:
-на котлона в съд загрявам малко зехтинче.Добавям пасиран чесън, щипка две чили,започвам да го пържа.С необходимото внимание наливам водката/но преди това не трябва човек да е пил, за да няма излишен тремор на ръцете/.Като престане да кипи връщам обратно тигана на котлона и добавям доматен сок размесен с магданоз.Разбърквам и осолявам на вкус.Оставям да къкри на тих огън 5 мин след което изключвам котлона и добавям 2-3 супени лъжици сметана докато соса е топъл.Отново разбърквам и изчаквам да се охлади.Заливам мидите и се заемам с остатъка от водката.
Пробвах се да направя едни такива ядки от миди закупени от Метро.Измих ги старателно и ги обърнах в малко мазнинка.Отцедих от мазнината и се заех с приготвянето на сос:
-на котлона в съд загрявам малко зехтинче.Добавям пасиран чесън, щипка две чили,започвам да го пържа.С необходимото внимание наливам водката/но преди това не трябва човек да е пил, за да няма излишен тремор на ръцете/.Като престане да кипи връщам обратно тигана на котлона и добавям доматен сок размесен с магданоз.Разбърквам и осолявам на вкус.Оставям да къкри на тих огън 5 мин след което изключвам котлона и добавям 2-3 супени лъжици сметана докато соса е топъл.Отново разбърквам и изчаквам да се охлади.Заливам мидите и се заемам с остатъка от водката.
Коментар