Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миди по...някак си

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Миди по...някак си

    Като ти паднат 4-5 кила миди, запряташ ръкави и почваш да издевателстваш над черупчестата твар
    Компилацията бе доста вкусна, а рецептата средно проста.
    Миди в тава.
    Някак си.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0356.jpg
Прегледи:1
Размер:204.0 КБ
ID:5976962
    Ако има заинтригувани ще дам метода на приготовление на това мародерство на тема:
    -Миди в сос...
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0357.jpg
Прегледи:1
Размер:197.1 КБ
ID:5976963
    Като се сетя как бяха, чак отивам да си сипя едно бяло винце.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

  • #2
    От: Миди по...някак си

    Олеле! Ти нямаш милост!
    Много правилно е, че си ги приготвил с черупките.
    При интерес, мога да дам рецепта за миди соте. ( Vongole sautet).
    Едно от най-най-любимите ми предястия.
    То всъщност, рецептата трябва да я има в нета...

    Браво! Супер!
    Your conscience is all you can take to your grave.

    Коментар


    • #3
      От: Миди по...някак си

      Давайте рецептите...

      Коментар


      • #4
        От: Миди по...някак си

        А как ми се ядат миди и рапани на тенекия на огън на плажа! Ама нали станахме модерни, мидите изчезнаха, тенекиите съвсем, то и плажове не останаха!

        Коментар


        • #5
          От: Миди по...някак си

          Предполагам, че ще са вкусни, ама Таргата с каквито миди черпи миналата година в Приморско... Не знам дали е от въздуха или от хубавата компания, ама ми бяха много вкусни. А не е като да не съм ял друг път...

          Тенев, на тези миди черупките ядат ли се...
          Има ли желание-има и начин!

          Коментар


          • #6
            От: Миди по...някак си

            Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

            Тенев, на тези миди черупките ядат ли се...
            Ядът се разбира се , само преди това се киснат в горена нафта . Иначе натюрморта е разкошен , не само черупките , ами и тавата ми иде да захапя ( с повечко хлебец и тя ще замине ) .
            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
            WJ 4.7

            Коментар


            • #7
              От: Миди по...някак си

              Тенев давай рецептата. Направо в клуба на чревоугодниците те приемаме.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

              Коментар


              • #8
                От: Миди по...някак си

                Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
                горена нафта .
                Те това ако го разшифроваш...
                Има ли желание-има и начин!

                Коментар


                • #9
                  От: Миди по...някак си

                  Пламене, запази ми 2-3 (кила) мидички. Другата седмица ще си ги взема, че се олигавих....
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

                  Коментар


                  • #10
                    От: Миди по...някак си

                    Че аз отдавна съм в клуба.
                    Рецептата.
                    Докато миех мидите ми хрумна, че тъй като са оригинални от камък в морето, може и да остане пясък по тях. Милите.
                    Сложих ги в тавата, и ги нагрях яко. Когато започнаха да се отварят ги извадих и отлях водата. ( цялата, първи трик). Продължих да ги нагрявам и дойде момента.
                    С поставянето на мидичките, сладките ми те. Започна се офанзивата по соса.
                    Две глави чесън. Ръчно обелен и смачкан с плоското на ножа. Девисил. И малко сол.
                    Това обаче поиска зехтин с малко олио. После като зашумя дойде и почти шише бякл вино совиньон блан.
                    Не знам дали има значение виното,но аз работя с това което пия.
                    Та задуших кипящата глезотия и сложих масло за аромат и полагащата се кофичка сметана. Заквасена. Другото е подигравка.
                    Втори трик.
                    С малко черпаче полях след изваждането на готовите миди, телата им. Доста равномерно трябва да се полеят.
                    Трети трик. Важно е на няколко пъти да се ревизира термообработката, като често се доовлажняват продуктите с една проста лъжица.
                    За кратко ги прибрах във фурната и после снимах.
                    Важното е да се следи дали стават правилно солени по време на готвенето.
                    заб.
                    Да не се жали чесъна, девисила, виното, и мидите.
                    Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 06-07-12, 23:29.
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                    Коментар


                    • #11
                      От: Миди по...някак си

                      Пламка ти ли ги вади?
                      Утре ще гмуря ако не ще купувам ако ме домързи може и само джета да карам! Абе ти направи пак и винца ще донеса

                      Коментар


                      • #12
                        От: Миди по...някак си

                        Нещо ни излъга, сложил си и нещо като кисели краставички ли, чушчици ли? Зеленее в соса и не е само от девисила! Издай тайната
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Миди по...някак си

                          Прясна зелена люта чушка. Много ситно нарязана, без семките.
                          Бре, каква наблюдателност!
                          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                          Коментар


                          • #14
                            От: Миди по...някак си

                            Имам забележка Защо не махна раковините по черупката.
                            Ако не знаеш как ще ти покажа.
                            На събора на Приморско.
                            И някоя друга рецепта ще ти кажа.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Миди по...някак си

                              Умишлено!
                              кюмюр?
                              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X