От: Шкембе чорба
Toва е ключа към бараката! Само с разликата, че никога не вземам от това, замразеното шкембе. Предпочитам родното, натурално.
Първоначално публикуван от kuzdov
Преглед на мнение
. Обикновено купувам замразено телешко шкембе, защото е по-добре почистено. Размразявам го и допочиствам където има нужда и го слагам в тенджера само с чиста водица. Кипвам и оставям да поври десетина минути и вадя шкембето, а водата я хвърлям. Прехвърлям шкембето в тенджерата под налягане, наливам вода и добавям няколко зърна черен пипер и листо дафинов лист. Варя около 45 мин до 1 час след кипването на тих огън. Оставям го да се поохлади за да мога да отворя тенджерата, а междувременно
Коментар