Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запазване на плодове

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Запазване на плодове

    Ако искате свежи праскови за Коледа, постъпете така. В трилитров буркан насипете здрави плодове. Отгоре оставете 4-6 сантиметра. Там в малка чинийка поставете запалена дебела свещ. Нека да гори 5-6 минути, след което затворете буркана.
    Последно редактирано от Венци- малкия; 10-08-11, 10:19. Причина: шрифт

  • #2
    От: Запазване на плодове

    Ако идеята е да изгори кислорода, няма ли да е по-ефикасно, ако направо се пусне малко въглероден двуокис от бутилката на телоподаващото?
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

    Коментар


    • #3
      От: Запазване на плодове

      Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
      Ако идеята е да изгори кислорода, няма ли да е по-ефикасно, ако направо се пусне малко въглероден двуокис от бутилката на телоподаващото?
      Идеята е не само тази, а и да се затопли отвътре, та като сложиш капачката и изстине да вакуумира. На времето баба ми като настина ме лекуваше с вендузи. Принципът е същия.

      Коментар


      • #4
        От: Запазване на плодове

        Същото го правиме, но вместо свещ слагаме една метална капачка от бира (с демонтиран гумен уплътнител) и нея на дъното спирт. След като изгори спирта, веднага се затваря, като след 1 минута вече е вакумирано.
        Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

        Коментар


        • #5
          От: Запазване на плодове

          Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
          Същото го правиме, но вместо свещ слагаме една метална капачка от бира (с демонтиран гумен уплътнител) и нея на дъното спирт. След като изгори спирта, веднага се затваря, като след 1 минута вече е вакумирано.
          А какво става с капачката от бира, вади ли се от буркана?
          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

          Коментар


          • #6
            От: Запазване на плодове

            Идеята ми се струва мн интересна, ще следя расвитието !
            Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
            :D

            Коментар


            • #7
              От: Запазване на плодове

              Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
              Ако идеята е да изгори кислорода, няма ли да е по-ефикасно, ако направо се пусне малко въглероден двуокис от бутилката на телоподаващото?
              Такива неща обикновено ги правят с аргон.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

              Коментар


              • #8
                От: Запазване на плодове

                Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                А какво става с капачката от бира, вади ли се от буркана?
                Не, става част от консервата.
                Е, при отварянето няма да ядеш и капачката, тогава ще я махнеш.
                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

                Коментар


                • #9
                  От: Запазване на плодове

                  Друг метод, за който съм чел е сладането а парченце сух лед най-отгоре и като се стопи се затваря - този метод използваха при по-големи разфасовки. Но нямаш вакуумиращ ефект.

                  И на мен ми е било много интересно - аргон или въглероден диоскид дали може да се ползва за консервиране - визирам от тези, които се ползват в заваръчната техника.
                  Георги Гатев

                  Коментар


                  • #10
                    От: Запазване на плодове

                    Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                    Друг метод, за който съм чел е сладането а парченце сух лед най-отгоре и като се стопи се затваря - този метод използваха при по-големи разфасовки. Но нямаш вакуумиращ ефект.

                    И на мен ми е било много интересно - аргон или въглероден диоскид дали може да се ползва за консервиране - визирам от тези, които се ползват в заваръчната техника.
                    Е ти сухия лед какво мислиш че е?
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X