Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бозата

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Бозата

    Пишете че ползвате пшеничено брашно, а на снимките е показана опаковка "Овесено брашно"?

    Коментар


    • #17
      От: Бозата

      Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
      Пишете че ползвате пшеничено брашно, а на снимките е показана опаковка "Овесено брашно"?

      Абсолютно вярно!
      Знам за тази грешка.
      Грешката е моя и е правописна, за което се извинявам!
      Снимките са реални от момента на правенето.
      Брашното наистина е Овесено.

      Лошото е, че не намерих бутон "редакция на поста" с който да мога да си поправя грешката!
      Хобито ми https://www.facebook.com/bgengraving

      Коментар


      • #18
        От: Бозата

        Смятам пак да се пробвам с бозата.
        Някой не знаели как се сгъстява бозата? Определено не е от времето за варене, както се твърди!
        Хобито ми https://www.facebook.com/bgengraving

        Коментар


        • #19
          От: Бозата

          Да не зависи от брашната?
          За овесеното не знам, но съм забелязал че различните видове овесени ядки набъбват и поемат вода различно.

          Коментар


          • #20
            От: Бозата

            Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
            Да не зависи от брашната?
            За овесеното не знам, но съм забелязал че различните видове овесени ядки набъбват и поемат вода различно.

            Аз си мисля, че наистина има общо с вида на брашното. Втората партида от 5 кг. която бях направил е от същото брашно, като първата. Просто използвах остатъка. Разликата, която бе е в запичането. Втория път брашното бе по-запечено и съответно бозата стана по-тъмна. Другата разлика е че не ми достигна малко брашно при меренето. Понеже бях чел по форумите, че може да се правят миксове с различни брашна аз добавих 2 до 3 лъжици обикновено пшеничено брашно тип 500. Крайния резултат бе много по рядка боза от първата партида. Също така след изстиване силно се разслои за разлика от първата. В желанието си да я направя по-гъста реших да варя по-дълго време. Варих я повече от 10-12 мин. Първия път съм я варил едва 5-6 мин.
            Хобито ми https://www.facebook.com/bgengraving

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X