Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървени въглища

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дървени въглища

Пускам темата в раздела за храните защото се надявам тука да са най-големите специалисти.Ако нещо,нека модераторите преценят къде й е мястото.
    Искам да уточним как точно се правят дървени въглища.Едно,цената и друго-за колегите които ползват повече от този артикул мисля ще е по-добре ако си ги правим сами.
    Аз навремето бях направил една специална пещ,с отвор и отзад.Освен за печене,да правя и въглища.Политически съображения обаче,на едни "български граждани" ме накараха да съборя направеното без да опитам.
    Сега не ми се строи пещ.Гледал съм по дискавъри как ги правят в едни огромни метални камери-и това не ме устройва.
    Искам някой простичко да обясни как аджеба да стане тая работа.
    На прима виста,сега докато пиша ми идва на ума,да се изкопае трап.Тип индианско огнище-с допълнително изкопан въздуховод.Пълни се с дърва и се затрупва.после се регулира огъня през допълнителния въздуховод...
    Или стандартния начин-на купчина и се затрупват дървата...
    не ми е ясно обаче запалването,поддържането на температурата,времето...
    Хайде да си направим офроуд рецепта за дървени въглища.

От: Дървени въглища

Колега , погледни тук , може би ще намериш каквото ти трябва http://www.pine3.info/Charlog.htm
    „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

На всеки един селски казан където варят ракия се получават истински дървени въглища.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
        На всеки един селски казан където варят ракия се получават истински дървени въглища.
        ?? Одървени глави - да, ама въглища?

Коментар

Мещера ако идваш към мен обадисе щете заведа на Мангите.
          Там ще видиш и ще ти обяснят точно каква е процедурата със писане нестава.
          Познавам доста Майстори.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
            Мещера ако идваш към мен обадисе щете заведа на Мангите.
            Там ще видиш и ще ти обяснят точно каква е процедурата със писане нестава.
            Познавам доста Майстори.
            Значи Вальо,малко ми е далечко.Не можеш ли да наснимаш и да поразпиташ?
            Чувал съм,че най-големият чалъм било самото подреждане на купа дърва.
            И ,ще ми е интересно колегата Чинела да обясни тая работа със селските казани.
            Струва ми се,че там не могат да се правят въглища-трябва постоянно регулиране на огъня,изобщо процеса е различен.

Коментар

Чалъма е продиктуван от прост химичен процес.
              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Мещер трудно е не само подреждането а и засипването паленето и още куп неща.

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                  Колега , погледни тук , може би ще намериш каквото ти трябва http://www.pine3.info/Charlog.htm
                  Хм,има резон в тоя варел...върти ми се нещо из главата,но трябва да го дообмисля и ще снимам.

Коментар

Когато казана е свършил работата си се налага да бъде развален и зареден на ново. При източването на джибрите казана остава сух и ако не извадиш жарта от долу ще го стопиш. Като извадиш жарта я заливаш с вода за да можеш да го обикаляш или изхвърлиш на вън. Те това угъсеното с вода са дървените въглища, след като изсъхнат пълниш заблови чували и скатаваш за барбекюто.
                    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                      Когато казана е свършил работата си се налага да бъде развален и зареден на ново. При източването на джибрите казана остава сух и ако не извадиш жарта от долу ще го стопиш. Като извадиш жарта я заливаш с вода за да можеш да го обикаляш или изхвърлиш на вън. Те това угъсеното с вода са дървените въглища, след като изсъхнат пълниш заблови чували и скатаваш за барбекюто.
                      Това въобще не е вярно!!!!

Коментар

Във всеки пиролизен котел дървата първо се превръщат в дървени въглища - следва жар и пепел. Начина им на приготвяне е на принципа на пиролизата, реализирана много добре от мургавите граждани на Р. България. Над Белослав, по пътя Белослав - Аврен има пункт за производство на дървени въглища в една изоставена кариера.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Това въобще не е вярно!!!!
                          И защо мислиш така?
                          Пробвал ли си, или просто така?
                          Имам половин чувал от последното варене и цяла зима мръвите цвъркат на барбекюто!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                            И защо мислиш така?
                            Пробвал ли си, или просто така?
                            Имам половин чувал от последното варене и цяла зима мръвите цвъркат на барбекюто!
                            Ами защото това просто са недоизгорели дърва.
                            Не, че няма да цвъркат мръвките, те ще си цвъркат и с нормални цепеници.
                            Виж, надървения кюмюр, е друга бира. Не пуши и държи дълга жар с малко количество.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Ами защото това просто са недоизгорели дърва.
                              Не, че няма да цвъркат мръвките, те ще си цвъркат и с нормални цепеници.
                              Виж, надървения кюмюр, е друга бира. Не пуши и държи дълга жар с малко количество.
                              Напълно съм съгласен с теб. В ония, мътните времена изнасях за Турция по един тир на месец само екстра качество, там ги пакетираха и за Германия. Три години хранех къща и ....... с този бизнес. Имах технолог, но покрай него и аз научих доста неща. За казанджийските само казвам, че стават и .... не димят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X