Я дайте някоя добра рецепта че много ги харесвам но никого не съм правил.
Питай бабите от Царево, там е царството на смокините.
Командира ми на батареята /преди 21 години/ беше от там и носеше страшно сладко и мармелад от мляни смокини.
Я дайте някоя добра рецепта че много ги харесвам но никого не съм правил.
60 бр добре зрели смокини(около 1 кг); 2 ч. л. сода бикарбонат;250 мл. вода; 1ч. л.лимонтозу.
Смокините се измиват и се почистват от дръжките поръсват се със содата да престоят 1 час и се измиват обилно с вода.
Отзахарта се прави захаран сироп и внего се пускат смокините да поврат 5 минути, изваждат се и сиропът се доварява до необходимата гъстота и съ връщат смокините за още 5 минути добавясе лимонтозуто и сладкото се насипва в букани. затварят се и се обръщат да истинат и да вакумират.
За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
60 бр добре зрели смокини(около 1 кг); 2 ч. л. сода бикарбонат;250 мл. вода; 1ч. л.лимонтозу.
Смокините се измиват и се почистват от дръжките поръсват се със содата да престоят 1 час и се измиват обилно с вода.
Отзахарта се прави захаран сироп и внего се пускат смокините да поврат 5 минути, изваждат се и сиропът се доварява до необходимата гъстота и съ връщат смокините за още 5 минути добавясе лимонтозуто и сладкото се насипва в букани. затварят се и се обръщат да истинат и да вакумират.
60 бр добре зрели смокини(около 1 кг); 2 ч. л. сода бикарбонат;250 мл. вода; 1ч. л.лимонтозу.
Смокините се измиват и се почистват от дръжките поръсват се със содата да престоят 1 час и се измиват обилно с вода.
Отзахарта се прави захаран сироп и внего се пускат смокините да поврат 5 минути, изваждат се и сиропът се доварява до необходимата гъстота и съ връщат смокините за още 5 минути добавясе лимонтозуто и сладкото се насипва в букани. затварят се и се обръщат да истинат и да вакумират.
А захарта колко е, за този килограм смокини примерно?
Коментар