От: Как се избистря вино без "химия"?
Сернистата киселина е задължителна при ронкането на гроздето и на готово вино.
Това е консервант, антиокислител и каквото се сетите.
Дозите - около грам на литър мъст и същата доза за вино.
Без серниста на етап вино също става да се съхрани, но трябва да се държи в пълни съдове и на студено.
Червеното без серниста ще издържи повече от бялото при едни и същи условия - танините го пазят от кислорода.
Има разлика между бистро и стабилно вино, но по нататък.
Сернистата киселина е задължителна при ронкането на гроздето и на готово вино.
Това е консервант, антиокислител и каквото се сетите.
Дозите - около грам на литър мъст и същата доза за вино.
Без серниста на етап вино също става да се съхрани, но трябва да се държи в пълни съдове и на студено.
Червеното без серниста ще издържи повече от бялото при едни и същи условия - танините го пазят от кислорода.
Има разлика между бистро и стабилно вино, но по нататък.
От реколта до реколта виното ми изкарваше без проблем, никога обаче не съм оставял за отлежаване, признавам. Слагал съм единствено по малко захар в слаби години.
Коментар