Сезонът на виното идва. Понеже всячески се старая да избягвам промишлената химия в храната... като стане време за избистряне му бухват серниста киселина. После остава дъх на сяра. Как преди хиляди години са правили вино без химии? Знае ли някой начин на избистряне без агресивни химикали?
Миналата година правихме експеримент - един бидон със, друг без серниста киселина. Този без киселината се развали, този с нея - стана на вино. Явно без принудително избистряне няма да мина.
Дотук четох, но още не съм наясно:
Как се прави вино
Вино, оцет или ракия
Пастьоризация на вино
Миналата година правихме експеримент - един бидон със, друг без серниста киселина. Този без киселината се развали, този с нея - стана на вино. Явно без принудително избистряне няма да мина.
Дотук четох, но още не съм наясно:
Как се прави вино
Вино, оцет или ракия
Пастьоризация на вино
Коментар